Çenemde azda olsa gerilik olduğu teşisi konuldu, ameliyat ve çene önü dolgusu olmadan diş teli ile düzeltmek mümkün mü? Yaş 17 ve sanırım geç kaldık gibi duruyor kemik gelişimi nedeniyle. Bilgisi olan varmı dostlar teşekkür ederim yardımınız için
Burun derken hocam nefesi nerden aldığımızı mı kastediyorsunuz, ağızdan almıyorum genelde hep burundan alırım. Eğer onu demiyorsanız gidip tekrar sorayım.
sorun çenenin kendisinden değil dişlerin konumundan kaynaklanıyosa diş teliyle dişlerin konumunu düzelttiğinde çene geriliği de çözülür öbür türlü olmaz iki ihtimal var birincisi çeneni kırdırıcan açık ameliyatla platin takarak uzatican ikincisi dolguyla çenen varmış gibi göstericen ama hiçbir doktor bunu yapmaz bunu yapabileceğinin garantisini de vermez bu yüzden çeneyi uzatmak yerine burunu kısaltırlar öyle bir orantı sağlarlar burnun büyük mü nasıl bi burnun var
sorun çenenin kendisinden değil dişlerin konumundan kaynaklanıyosa diş teliyle dişlerin konumunu düzelttiğinde çene geriliği de çözülür öbür türlü olmaz iki ihtimal var birincisi çeneni kırdırıcan açık ameliyatla platin takarak uzatican ikincisi dolguyla çenen varmış gibi göstericen ama hiçbir doktor bunu yapmaz bunu yapabileceğinin garantisini de vermez bu yüzden çeneyi uzatmak yerine burunu kısaltırlar öyle bir orantı sağlarlar burnun büyük mü nasıl bi burnun var
Burun büyük değil hocam normal klasik bir burun yani kemerli felan değil dişlere bakaraktan çene geriliği dedi doktor zaten en arkadaki dişler olması gerektiğinden fazla arkada diyor
Nasıl çözeriz kırdırma ile öne alma göze alamayacağım kadar ağır bir işlem birde kırık diş var Kanal tedavisi var kıl dönmesi var lordoz var zibilyondene tedaviye girecem yaş 17 sağlık durumu 71
Çenemde azda olsa gerilik olduğu teşisi konuldu, ameliyat ve çene önü dolgusu olmadan diş teli ile düzeltmek mümkün mü? Yaş 17 ve sanırım geç kaldık gibi duruyor kemik gelişimi nedeniyle. Bilgisi olan varmı dostlar teşekkür ederim yardımınız için
Kemik gelisimi durduysa ameliyat dolgu harici duzeltme sansi olmaz hocam. Ama kamufle edilebilir dis teliyle falan. Yine de iyice arastirmanizi oneririm sakin sadece bir ortodontistin dedigine bakarak yola koyulmayin. Ara sira instagramda karsima cikiyor istanbulda bazi kliniklerin videolari, adamin yasi 25 falan ona ragmen duzelttiklerini idda ediyorlar ve sonuclarda oyle gozukuyor cidden. Yani ne kadar gercektir bilmem sonucta 25 yasinda bir insanin kemik gelisimi durmustur ama belki dedigim gibi kamufle yoluyla veya baska bilmedigimiz bir sekilde duzeltiyorlardir. O yuzden tekrar diyorum tek bir klinige, ortodontiste bagli kalmayin.
Hocam ayrica sunu belirteyim ne derece gerilik var sizde bilmiyorum ama bu ortodontistler ya cepleri icin ya da bilmiyorum artik belki de cok yaygin bir durum oldugu icindir neredeyse herkese diyorlar bu cene geriligi muhabbetini. Cevremde disleri icin ortodontistlerle gorusen cogu kisiye bunu demisler keza ben de oyle. Iyi ihtimalle kemik gelisiminiz devam ediyorsa Invisalign plaklarla da duzeltilebiliyor bu durum, kanatcik dedikleri bir sey var ayni anda disleriniz duzelirken ceneyi de duzeltiyor. Ben bu tedaviyi kullandim halen daha devam ediyor gerci ama doktorumun dedigine gore cene duzelmis. He ama bana sorsaniz benim onceki halimle cok fark var mi? Bence yok yani birazda olsa var tabi ama asiri derecede bir geriliginiz yoksa goze batan bir durum degil.
Bana onceden doktor ergenlik bitmeden duzeltilmesi gerekiyor demisti imkanlar sebebi ile kaldi. Yine de muayene olup cozum yapilabilir diye dusunuyorum.