Kart aşırı ısınıyor neden olabilir?

Reaksiyon skoru
7
Asus rx570 oc ekran kartı var. Kart furmarkta 2dakika sonra goruntu vermeyi kesip sadece en yüksek yükte fan çalıştırmaya başlıyor. Bir fanının vidaları yok ve sürtüyor ama dönüyor zaten aşırı ses yapıyor. Yani 61 fps veriyor bu iyi bir değer ama soğutmuyor bir türlü normal yükte kapanmıyor ama furmarkta dayanamıyor. Buna nasıl bir çözüm bulunur

Ekler

• IMG_3980.webp
    IMG_3980.webp
    244.6 KB · Hit: 29
  • IMG_3941.webp
    IMG_3941.webp
    1.6 MB · Hit: 31
Kart kendini korumaya alıp görüntüyü kesiyor.
Bu ne zamandır böyle sonradan mı böyle oldu ? tamir mi gördü ?

Belli ki fanlar adam akıllı işin yapmıyor , termal macun kurumuş dağılmış.
Güvendiğin ekran kartı tamiri yapan bilgisayarcı varsa ona tamir için bırakabilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı satanlara sorabilirsin ellerinde bozuk varsa ondan fanlarını alıp taktırmayı vs. deneyebilirsin
Fiyat alırsın masraf yapmaya değer mi acaba

Fan sabitleyip , macunu değiştirebilirsen muhtemelen sorun çözülür

Güvendiğin ekran kartı tamiri yapan bilgisayarcı varsa ona tamir için bırakabilirsin
bilmiyorum sahibindenden ikinci el aldım elime aldıgımda boyleydi ben iadeye gonderdim ama kötü ihtimalleri hesaplıyorum eğer bana geri dönerse kart ne gibi cozum bulabilirim diye. Yani tamirlik durum olacagını sanmıyorum cunku kart soğutma haric isini iyi yapıyor performansı guzel ama işte soğutamıyor anlam veremedim macununu yeniledim ama sadece 50 saniyede kapanmayı bırakıp 2dkda kapanmaya başladı suan tek dusuncem fan olduğu

Ekran kartı satanlara sorabilirsin ellerinde bozuk varsa ondan fanlarını alıp taktırmayı vs. deneyebilirsin
fan sağlam vidaları yok sadece ama ses yapmasıyla ne alakası var bilmiyorum çünkü ben nereye sürttügünü çözemedim. muhtemelen değişir dediğiniz gibi rx580 fanı uyarmı arkadaşta olacaktı boşta

bilmiyorum sahibindenden ikinci el aldım elime aldıgımda boyleydi ben iadeye gonderdim ama kötü ihtimalleri hesaplıyorum eğer bana geri dönerse kart ne gibi cozum bulabilirim diye. Yani tamirlik durum olacagını sanmıyorum cunku kart soğutma haric isini iyi yapıyor performansı guzel ama işte soğutamıyor anlam veremedim macununu yeniledim ama sadece 50 saniyede kapanmayı bırakıp 2dkda kapanmaya başladı suan tek dusuncem fan olduğu

fan sağlam vidaları yok sadece ama ses yapmasıyla ne alakası var bilmiyorum çünkü ben nereye sürttügünü çözemedim. muhtemelen değişir dediğiniz gibi rx580 fanı uyarmı arkadaşta olacaktı boşta

Fan sabitlersen muhtemelen çözülür gibi.
Satıcı alırken böyle sorunları olduğunu söylemedi mi ? Param güvendeyse falan aldıysan şikayet edip bir şansını deneseydin.
Böyle şeyler yapan çok insan var en iyisi gidip test etmek elden almak.

Ben normal kargo açarken bile video çekerek açıyorum ne olur ne olmaz. Sende keşke böyle yapsaydın

iadeye gönderdiysen mecbur alacak diye biliyorum Param guvende ile mı aldın ? kart nedir ??? termal pad göremedim kartta ondan aşırı ısınıyor sanırım.. ver geri alma bence

muhtemelen tam oturmadığı için birşeyler sürtüyor ve tam performansında dönmüyor

Fan sabitlersen muhtemelen çözülür gibi.
Satıcı alırken böyle sorunları olduğunu söylemedi mi ? Param güvendeyse falan aldıysan şikayet edip bir şansını deneseydin.
Böyle şeyler yapan çok insan var en iyisi gidip test etmek elden almak.

Ben normal kargo açarken bile video çekerek açıyorum ne olur ne olmaz. Sende keşke böyle yapsaydın
yani kartı acarken video cekmedim ama testlerini yaparken ve resimdeki gibi vidaları olmaması gibi detayların kanıtları elimde var. Aynı şekil iadeye vermeden önce seri numarasını falan çektim. ilanda sorunsuz yazıyordu ama kart sorunlu bunlar yeterli olmazmı

iadeye gönderdiysen mecbur alacak diye biliyorum Param guvende ile mı aldın ? kart nedir ??? termal pad göremedim kartta ondan aşırı ısınıyor sanırım.. ver geri alma bence
bencede önce iadeye gönderip ondan sonra duruma göre deneseydin keşke

param guvende ile aldım ama tip biridi bana cevap vermiyor eğer kart bendeyken boyle degildi gibi bir hile yaparsa diye korkuyorum mal gibi açarken video cekmedim kartı ama sorunlarıyla ilgili tüm goruntulerim videolarım var iadeyede verdim ama eğer kartın ondayken düzgün oldugunu kanıtlarsa iadeyi iptal edebiliyor düzenbaz biri bende bundan korkuyorum

bencede önce iadeye gönderip ondan sonra duruma göre deneseydin keşke
zaten iadeye gonderdim ama kartın ondayken duzgun oldugunu kanıtlarsa iade iptal olabiliyor sorun burda adam duzenbaz. Bana başka bir kart gondermis aynı modelden

param guvende ile aldım ama tip biridi bana cevap vermiyor eğer kart bendeyken boyle degildi gibi bir hile yaparsa diye korkuyorum mal gibi açarken video cekmedim kartı ama sorunlarıyla ilgili tüm goruntulerim videolarım var iadeyede verdim ama eğer kartın ondayken düzgün oldugunu kanıtlarsa iadeyi iptal edebiliyor düzenbaz biri bende bundan korkuyorum
hayır edemez sen onaylamazsan 40 taklada atsa iade edemez fiyat ne bilmiyom ama dava açabilir ondanda kart dediğin gibi ise bir şey çıkmaz

hayır edemez sen onaylamazsan 40 taklada atsa iade edemez fiyat ne bilmiyom ama dava açabilir ondanda kart dediğin gibi ise bir şey çıkmaz
evet kart tamamen anlattıgım gibi bozuk ve vidaları eksik olduguna dair kanıtlarım var bana attıgı resimdeki kartta her şey tamamdı 65 derece geçmiyordu bana gelen 2dk dayanmıyor vidaları yok

evet kart tamamen anlattıgım gibi bozuk ve vidaları eksik olduguna dair kanıtlarım var bana attıgı resimdeki kartta her şey tamamdı 65 derece geçmiyordu bana gelen 2dk dayanmıyor vidaları yok
sahibinden parayı her türlü sana iade edecek o adamın tek şansı dava

sahibinden parayı her türlü sana iade edecek o adamın tek şansı dava
o zaman içimi rahat tutabilirim ya hatta kandırmaya calıstığına dairde kanıtım var başını fena yakarım. Kartın durumunu soyledim bana dediki sen once parayı onayla hesabıma gelsin sonra iade istersin diye ben Allahtan kanmadım

Geri