130.000 TL'ye 4-5 Yıl Dayanacak PC Seti

Ben dicektim, sen demissin. Bu sisteme 1080 p ips monitor alinmaz yani. Ortalama 20-25k arası tekipmana ayirabilir. O da kisiden kisiye degisir ama eli yuzu duzgun klavye, mouse, kulaklık ve monitor cozebilir. Burdan o arkadas da bu tarzda dusunsun aklinda. Kasa icin temizinden 105-110 arasi limit belirlenebilir
Arkadal 130 u bulmasa bile iyi olur diyor yani dediğiniz gibi 25 ekipmana gitse 90-100 e kasa ceker

Ben dicektim, sen demissin. Bu sisteme 1080 p ips monitor alinmaz yani. Ortalama 20-25k arası tekipmana ayirabilir. O da kisiden kisiye degisir ama eli yuzu duzgun klavye, mouse, kulaklık ve monitor cozebilir. Burdan o arkadas da bu tarzda dusunsun aklinda. Kasa icin temizinden 105-110 arasi limit belirlenebilir
Hocam peki parça parça almamızmı mantıklı yoksa oem sistemmi

Hocam yanlış anlaşılma var heralde sistem 130k değil ben 5 yada 6 ay taksitli 130 k geçmeden her şey dahil setup toplamaya çalışıyodum
70 bin tl 5080
10 bin tl 9600x
10 bin tl anakart
13 bin tl ram
7-8 bin psu
7 bin tl ssd
2 bin tl işlemci soğutucu
4-5 bin tl kasa
7.5 bin tl monitör
2 bin tl mouse
Bin tl klavye

Şeklinde desek
135 bin civarı etmesi lazım. Burada bütçene göre kısabileceğin bir iki şey var o şekilde 130 bine denkleyebiliyorsun herhalde hemen hemen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaliteli parçalarla uygun oem bulursam alabilirsin. Ben kaba taslak bir sistem attım buraya. Ama ben her birisini tek tek seçtiğimden parçaların kalitesinden oem sistemde olacağımdan daha çok eminim. Oemlerde ramin cl30 ve psu nun kaliteli olmasına dikkat et yeter

Hangi siteden bakmam doğru olur
Kardesim aklina yatan sistemde, parcalarin tek tek arasitmani yapabilirsin. Parcanin tam adini yaz google a ve asagi dogru kaydirdiginda akakçe yi muhakkak gorursun, oraya tikladiginda az kurcala, fiyat gecmisini ve en ucuz (tabi herzaman en ucuza bakma, bazilari dolandirici cikabilir. En ucuz fiyatta referansin, guvenilir site ve saticilar olsun) olan siteyi bulup kendi listeni hazirlayabilirsin. Hic anlamadigini varsayarak yardimci olmaya calisiyorum.

Valla genelde hazir sistemlerde muhakkak ki 1-2 kusur oluyor. Sen tek basina arastirma yaparken eger hazir sistem goruyosan burdan paylasirsin, arkadaslar, ben de dahil, eklenebilecek ve revize edilecek kisimlari burdan soyleriz. Genelde zaten hazir sistemlerde parcalari revize edebiliyosun. Bence sakim tek basina kafana gore sistem toplama, kesinlikle performansta sknti yasarsin.

Te
Kardesim aklina yatan sistemde, parcalarin tek tek arasitmani yapabilirsin. Parcanin tam adini yaz google a ve asagi dogru kaydirdiginda akakçe yi muhakkak gorursun, oraya tikladiginda az kurcala, fiyat gecmisini ve en ucuz (tabi herzaman en ucuza bakma, bazilari dolandirici cikabilir. En ucuz fiyatta referansin, guvenilir site ve saticilar olsun) olan siteyi bulup kendi listeni hazirlayabilirsin. Hic anlamadigini varsayarak yardimci olmaya calisiyorum.
Teşekkür ederim

Arkadal 130 u bulmasa bile iyi olur diyor yani dediğiniz gibi 25 ekipmana gitse 90-100 e kasa ceker
Valla genelde limit yazdinmi üstünü soyler, altına inmez kimse sjjsjsjs

İşte bende ondan korkuyorum ilerde kesin sorun yaşarımda bu attığım özellikler oem sisteme ait özelliklerdi ben işlemci ekran kartı ve m2 sdd değiştirdim

Valla genelde hazir sistemlerde muhakkak ki 1-2 kusur oluyor. Sen tek basina arastirma yaparken eger hazir sistem goruyosan burdan paylasirsin, arkadaslar, ben de dahil, eklenebilecek ve revize edilecek kisimlari burdan soyleriz. Genelde zaten hazir sistemlerde parcalari revize edebiliyosun. Bence sakim tek basina kafana gore sistem toplama, kesinlikle performansta sknti yasarsin.

Valla genelde limit yazdinmi üstünü soyler, altına inmez kimse sjjsjsjs
Piskolojik alıskanlık hocam 130k derseniz az daha kaliteli parca önerirler 140-150 olur😆 siz diyeceksiniz 115k limit var zorlarsam 125-130 en fazla

Biraz ben ekleme yapıcam bütçeye ekleyebildiğim kadar birazda ailem katıcakta fazlada yüklenmek isteniyorum ailemede ondan o sınırı koyduk oda taksitli olcağı için o fiyatı hiç geçmese bile güzel olur aslında

İşte bende ondan korkuyorum ilerde kesin sorun yaşarımda bu attığım özellikler oem sisteme ait özelliklerdi ben işlemci ekran kartı ve m2 sdd değiştirdim
Valla karddsim ben uzmani degilim ama arastirmayi yapabilecek donanima sahibim, fakat bunu kendim için, cok uzun sureler harcayarak yapabiliriyorum. Benim konusmamdaki sebep, arastirmada belki dogru sorulari sormana, belki dogru arastirma yapabilmene, belki de yanlis hareket etmemene yardimci olmak. Burda bu işin uzmani arkadaslar muhakkak daha iyi yardimci olucaklardir sana. Hayirli olsun simdiddn, gule gule kullanin inşallah

Bu sistemede bakabilirsin. Fena durmuyor.
Bu arada 130k yı dibine kadar harcamak istemiyorsan 100k civarına 5070 ti ile 2k sistem rahat rahat alabilirsin. Ekipmanlara çok daha fazla bütçen kalmış olur ve 2 monitör veya 1 adet oled monitör yapabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,443
Üyeler
190,749
Son üye
akameronin
Geri