Hangman TR
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
Yeni intel işlemcilere ne diyorsunuz. Facebook yorumlarında AM5 soketin daha uzun ömürlü olduğuna dayanarak AMD savunulmuş. Am4 soket 10 yıl gitmiş, Am5 soket de 10 yıl gitmiş deniyor.
Buna yanıt olarak da birisi şey demiş: "Ben zaten upgrade ettiğimde herşeyi değiştiriyorum"
Karşıt olarak önemli yorumlardan biri de şu:
"Şahsen uzun ömürlülük (sistemin geleceğe dönük olması) benim için bir endişe kaynağı değil. Bilgisayarımı ortalama 7 ila 10 yılda bir yeniliyorum. O an geldiğinde de sadece bütçeme göre en iyi olan neyse ona bakıyorum. Markanın Intel, AMD veya gelecekte çıkacak başka bir şey olması benim için hiç fark etmez.
Ama uzun ömürlülüğe önem veren insanları da anlıyorum; yeni donanımlara dünya kadar para harcamak zorunda kalmadan sadece işlemciyi hızlıca değiştirebilmenin verdiği o kafa rahatlığı her zaman başkadır."
Sizce Soket mimarisinin süresi etkili midir. Sırf bu yüzden AMD almazdım açıkçası. Son intel işlemciler cezbedici gibi duruyor.
Aşağıdaki teknoloji kanallarından birinin paylaşımı ve türkçeye çevrilmiş hali var.
İlgili facebook paylaşımı
"Ryzen 7 9850X3D'nin piyasadaki en iyi oyun işlemcisi olduğunu düşünüyor olabilirsiniz; peki ya size bu performansın %95'ini, fiyatının yalnızca %60'ına elde edebileceğinizi söylesem? İşte Intel, Ultra 7 270K Plus ile oyun dünyasına tam olarak bunu sundu.
Yaptığımız tüm oyun testlerini hesaba kattığımızda, Intel'in pazarlama vaatlerini yerine getirdiğini görüyoruz. Ultra 7 270K Plus, Intel'in şimdiye kadar ürettiği en hızlı oyun işlemcisi. Oyunlardaki %1'lik en düşük kare hızlarında (1% low) AMD'nin 9800X3D modelinin sadece %5 gerisinde kalırken, ortalama kare hızında ise %10 gerisinde kalıyor.
Öte yandan 250K da fiyat-performans açısından mükemmel bir seçenek. Oyundan oyuna değişmekle birlikte, 9600X'i %5 ila %10 (hatta bazen daha fazla) farkla geride bırakıyor. Kısacası, neredeyse her iş yükünde bu "Plus" işlemciler ya liderlik için savaşıyor ya da fiyat-performans dengesinde ortalığı tamamen domine ediyor."
Metindeki can alıcı noktaları şöyle özetleyebiliriz:
Buna yanıt olarak da birisi şey demiş: "Ben zaten upgrade ettiğimde herşeyi değiştiriyorum"
Karşıt olarak önemli yorumlardan biri de şu:
Çeviri
"Şahsen uzun ömürlülük (sistemin geleceğe dönük olması) benim için bir endişe kaynağı değil. Bilgisayarımı ortalama 7 ila 10 yılda bir yeniliyorum. O an geldiğinde de sadece bütçeme göre en iyi olan neyse ona bakıyorum. Markanın Intel, AMD veya gelecekte çıkacak başka bir şey olması benim için hiç fark etmez.Ama uzun ömürlülüğe önem veren insanları da anlıyorum; yeni donanımlara dünya kadar para harcamak zorunda kalmadan sadece işlemciyi hızlıca değiştirebilmenin verdiği o kafa rahatlığı her zaman başkadır."
Sizce Soket mimarisinin süresi etkili midir. Sırf bu yüzden AMD almazdım açıkçası. Son intel işlemciler cezbedici gibi duruyor.
Aşağıdaki teknoloji kanallarından birinin paylaşımı ve türkçeye çevrilmiş hali var.
İlgili facebook paylaşımı
Çeviri
"Ryzen 7 9850X3D'nin piyasadaki en iyi oyun işlemcisi olduğunu düşünüyor olabilirsiniz; peki ya size bu performansın %95'ini, fiyatının yalnızca %60'ına elde edebileceğinizi söylesem? İşte Intel, Ultra 7 270K Plus ile oyun dünyasına tam olarak bunu sundu.Yaptığımız tüm oyun testlerini hesaba kattığımızda, Intel'in pazarlama vaatlerini yerine getirdiğini görüyoruz. Ultra 7 270K Plus, Intel'in şimdiye kadar ürettiği en hızlı oyun işlemcisi. Oyunlardaki %1'lik en düşük kare hızlarında (1% low) AMD'nin 9800X3D modelinin sadece %5 gerisinde kalırken, ortalama kare hızında ise %10 gerisinde kalıyor.
Öte yandan 250K da fiyat-performans açısından mükemmel bir seçenek. Oyundan oyuna değişmekle birlikte, 9600X'i %5 ila %10 (hatta bazen daha fazla) farkla geride bırakıyor. Kısacası, neredeyse her iş yükünde bu "Plus" işlemciler ya liderlik için savaşıyor ya da fiyat-performans dengesinde ortalığı tamamen domine ediyor."
Kısa Bir Özet (Göze Çarpanlar)
Metindeki can alıcı noktaları şöyle özetleyebiliriz:- Ultra 7 270K Plus: En güçlü AMD işlemcisinin %95 performansını, onun %60 fiyatına sunuyor.
- Ultra 7 270K Plus vs 9800X3D: %1 low değerlerinde sadece %5, ortalama FPS'te %10 geride.
- 250K: 9600X'e göre %5-10 arası daha performanslı ve tam bir bütçe dostu.