Ultra 7 270K Plus vs 9800x3D Gel Tartışalım

Geçen bir videoda izlemiştim sanırım Mesut Ç. programıydı. Orada bu işlemciler DDR4 ramlerle de kullanılacağından bahsetti. Ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum ama. B860 Anakart gelecekmiş. O zaman çok iyi bir seçenek olabilir İntel. Onun dışında İntel'in sürekli soket yenilemesi insanları itiyor ve haklılarlar da. O açıdan kesinlikle AMD.

Tam olarak ne için kullanacağına göre değişir çözünürlükte önemli
Post automatically merged:

Kasadan memnun musunuz hocam nasıl kasa?
evet çok memnunum. çok az tozlanıyor içi ve fanları hem sessiz hemde çok kaliteli. genel işçilik kalitesi üst düzey. hiçbir şikayetim yok. sadece belki bir şey söylenecekse şu olabilir; fan çoklayıcısı pwm kontrollu değil, fanları full devirde dönderiyor. fanlar zaten buna göre üretilmiş ama ilerde başka fan takmak istenirse ne takarsan tak full hızda çalıştırır.

Kalın serisi çok güzel ince serisi tercih edilmez

Çok iyii

Amp varmışta stok bitmiş ikinci el felanda bakabilirsin bazen acil satılık çözersin ucuza
İkinci ele hayatta girmem

Aaa oyunlarda benzer performans verebilir ama rekabetçi oyunlar için x3d işlemcilerin rakibi yok
Rekabetçi oyunlarda FPS yarıştıranları hiç anlamıyorum zaten. Yani mesela Valorantta ortalama bir işlemci 200FPS veriyor çoğu oyuncuya yeter, ben 360Hz monitör kullanıyorum diyen azınlık da biraz üstünü alsın R5 7500F bile 400-500FPS veriyor zaten. Neden gidip şu işlemci 900FPS veriyor öbürü 700FPS diye kıyaslanır ki? Ne yapacaksınız mesela 900FPS olunca? Ha biri diyorsa ben geçimimi Valorant turnuvalarından sağlıyorum falan onu anlarım ama normal kullanıcı neden bunu bu kadar umursuyor?

evet çok memnunum. çok az tozlanıyor içi ve fanları hem sessiz hemde çok kaliteli. genel işçilik kalitesi üst düzey. hiçbir şikayetim yok. sadece belki bir şey söylenecekse şu olabilir; fan çoklayıcısı pwm kontrollu değil, fanları full devirde dönderiyor. fanlar zaten buna göre üretilmiş ama ilerde başka fan takmak istenirse ne takarsan tak full hızda çalıştırır.
intel sisteme geçersem bu kasayı düşünüyorum elimdeki kasayı satarsam belki yine c500 e geçebilirim yazın rw207 yi pek sevmedim 😅

Çok iyii

İkinci ele hayatta girmem
9070xt ilk çoktığında Birisi püre modelini 25 e vermişti nakit ihtiyacından dolayı böyle şeyler düşüyor bazen denenebilir

Rekabetçi oyunlarda FPS yarıştıranları hiç anlamıyorum zaten. Yani mesela Valorantta ortalama bir işlemci 200FPS veriyor çoğu oyuncuya yeter, ben 360Hz monitör kullanıyorum diyen azınlık da biraz üstünü alsın R5 7500F bile 400-500FPS veriyor zaten. Neden gidip şu işlemci 900FPS veriyor öbürü 700FPS diye kıyaslanır ki? Ne yapacaksınız mesela 900FPS olunca? Ha biri diyorsa ben geçimimi Valorant turnuvalarından sağlıyorum falan onu anlarım ama normal kullanıcı neden bunu bu kadar umursuyor?
Tek rekabetçi oyun valo cs mi ben 240 hz monitörde bf 6 yı 240 fps+ oynamak istiyorum belki

Esporcu değilsen x3d mantıksız kalıyor eğer 2-4k Rust oynamıyorsan vs onda baya etkiliyor

Tek rekabetçi oyun valo cs mi ben 240 hz monitörde bf 6 yı 240 fps+ oynamak istiyorum belki
War Thunder da 2kda 7800x3d-7800xt ile Ultra+ultra da 100 fps-120fps alıyorum x3d olmasına rağmen

İntel yavaş yavaş geri dönmeye başladı nihayet, artık oyun için amd'ye mahkum değiliz

İntel yavaş yavaş geri dönmeye başladı nihayet, artık oyun için amd'ye mahkum değiliz
Var olanı güncellediler sadece pekte geri dönüyor uçup kaçıyor demek mantıklı değil ama bundan sonraki nesil için 300mb l3 cashe den bahsediyorlar dediklerini 9800x3d yapısında yapabilirlerse amd benzer yapıda bir şey çıkartmazsa baya çekişme olur

1080p için banada fazla gibi geldi açıkçası 270k Plus sistem kuran birinin ben 1080p de kullanacağını düşünmüyorum ki 2k-4k da zaten işlemci performansı genelde aynı çıkıyor

Evet vatanda iniyor arada ama bahsettiğim konu zaten 270k Plus çalıştırsın yeter overclock kullanmıyacak kısım b860 tomahawk 7-8k bandına düştü diyelim amd de üst segment b650 veya b850 bulunmuyor giriş veya Mid/giriş seviye modeller oluyor ki iki kısımda mantıklı bana göre
7700x ile 9700x neredeyse birbirine yakın dersek 270K Plusın da 7700X'e yakın olduğunu düşünerek şöyle söyliyim 4K'da 5090ı besleyemiyorum birçok oyunda. Hele beslediğim oyunlarda reflex açınca direkt darboğaz oluyor.

7800x3D ve 9800x3D dışı işlemci yok benim gözümde.

7700x ile 9700x neredeyse birbirine yakın dersek 270K Plusın da 7700X'e yakın olduğunu düşünerek şöyle söyliyim 4K'da 5090ı besleyemiyorum birçok oyunda. Hele beslediğim oyunlarda reflex açınca direkt darboğaz oluyor.

7800x3D ve 9800x3D dışı işlemci yok benim gözümde.
O şekilde bakmayın hocam 7700x-9700x oyun performansı konusunda 270k plus dediğiniz işlemci 285k direkt 9950x le 5090 besliyemiyorsanız 4k da aynı mantık düşünün 270k plus lada besliyemezsiniz oyun performansı kötü olabilir ama bu işlemci besler 5090 ı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,160
Üyeler
190,869
Son üye
Sandik1433
Geri