🔥İndirim Gigabyte Z890 Aorus Elite - 12.029 TL

frostybite

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
289
Son 6 ayın en düşük fiyatı güzel anakart.Normaldeki fiyatı 14-15K civarları.250K/270K Plus ile combolanabilir fiyatları düzeldiğinde.Amazon satıcılı ayrıca.

4 M2 var 1'i gen5 kalanları gen4 ve yanlış hatırlamıyorsam ekran kartıyla paylaşımsız hepsi. X870 modelinde 3 tane gen5 1 tane gen4 vardı ama ekran kartıyla paylaşımlıydı tabi pek etkilemeyen bir şey o yüzden x870 gibi bundada 3 tane gen5 olsa tadından yenmezdi.16 faz işlemciye 80A SPS

1775070620252.webp

Son düzenleme:
Bunu en azından 7500'e falan vermeleri lazımki insanlar intele sıcak baksın. 245kf yerine insanlar 7500f alıyor, intel yoğun antipati ve boykot kitlesi kazanmış durumda. Dikkat ederseniz intel anakart fiyatları düşüyor, işlemcilerinde lansman fiyatının bir kaç ay geçince altına düşüyor çünkü satmıyor. Ram yanında intel işlemci falan vermeye başladılar :) Laptop pazarında bile amd artık önde. İkinci elde intel sistemlerde satmadığı için insanlar ekstra almak istemiyor.

Bunu en azından 7500'e falan vermeleri lazımki insanlar intele sıcak baksın. 245kf yerine insanlar 7500f alıyor, intel yoğun antipati ve boykot kitlesi kazanmış durumda. Dikkat ederseniz intel anakart fiyatları düşüyor, işlemcilerinde lansman fiyatının bir kaç ay geçince altına düşüyor çünkü satmıyor. Ram yanında intel işlemci falan vermeye başladılar :) Laptop pazarında bile amd artık önde. İkinci elde intel sistemlerde satmadığı için insanlar ekstra almak istemiyor.
Yav 7500 b serisi anakart alamıon bilader dalga mı geçion b serisinide 2 3 bine mi almak isterdin 😀

Yav 7500 b serisi anakart alamıon bilader dalga mı geçion b serisinide 2 3 bine mi almak isterdin 😀
Doğru söylüyor aslında. DDR5 e geçecek adam ne yapsın LGA1851 i cidden ölü soket.

2K üstüne X870 Aorus var zaten illa böyle tepe model isteyen benzer rakamlara X870 alır kafası rahat eder en azından bir sonraki işlemcileri destekleyecek mi acaba diye derdi olmaz.

12K para verecem Z890 alacam + 15K verecem 265KF alacam etti sana 27K peki ne kazandım? 7800x3D den fersah fersah daha kötü bir oyun performansı ve bir sonraki nesilde elimde çöpe dönmüş tarih olmuş bir anakart. Teşekkürler ya ben almıyım intel.

Not: X870 Aorus + 7800x3D şuan 29K hatırlatayım ki X870 Aorus a da ihtiyacınız yok 7800x3D için çünkü malum Intel gibi cayır cayır elektrik tüketmiyorlar ortalama 7K ya alacağınız bir ATX B650 ile dahi %100 sorunsuz stabil çalışıyor.

Doğru söylüyor aslında. DDR5 e geçecek adam ne yapsın LGA1851 i cidden ölü soket.

2K üstüne X870 Aorus var zaten illa böyle tepe model isteyen benzer rakamlara X870 alır kafası rahat eder en azından bir sonraki işlemcileri destekleyecek mi acaba diye derdi olmaz.

12K para verecem Z890 alacam + 15K verecem 265KF alacam etti sana 27K peki ne kazandım? 7800x3D den fersah fersah daha kötü bir oyun performansı ve bir sonraki nesilde elimde çöpe dönmüş tarih olmuş bir anakart. Teşekkürler ya ben almıyım intel.

Not: X870 Aorus + 7800x3D şuan 29K hatırlatayım ki X870 Aorus a da ihtiyacınız yok 7800x3D için çünkü malum Intel gibi cayır cayır elektrik tüketmiyorlar ortalama 7K ya alacağınız bir ATX B650 ile dahi %100 sorunsuz stabil çalışıyor.
Kral ne anlatıyon sen ya beyniniz yıkanmış sizin niye ultra 7 265kf alıyorsun git 250k evo al 12 bin lira indirimle 10bine düşecek belki daha da düşecek güzelde bir z serisi anakart bulursun 7 8 bine al sana 18 bin lira 7800x3d kendisi 15 lira zaten kaldı ki 2k 4k da x3d işlemci ile intel farkını hissermiyeceksin ya da 5 6 yıl sonra am5 anakarrına 9950x3d almayacaksın DDR 6 sisteme geçip 9950 denilen işlemcinin üretiminin sonlanmasını izleyeceksin bu ölü soket falan filan boş iş hangisi ucuzsa alır geçerim kendimde 250k evo ve z serisi anakarrlı sisrem dizeceğim i7 10700f kullanıyorum aktif 5 sene olacak hala taş gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Maxgun matx olmasa alınır ya 10k ya düşüyodu çok hoş

7800x3d'nin de render performansı kötü napcaz? Yakında zaten DDR6 çıkacak şu ram krizinden sonra duyurulur. Ve de çöp yada tarih olmuyor amma abartıyonuz birşeyi her sene işlemci değiştirmiyorsunuz bi şeyi miladı geçene kadar kullanan bi miletttiz miladı geçeceği zamana illaki sistem komple parça yenilenmesine gidecek zaten her sene işlemci değişmeyen birinin ölü sokete takmasına gerek yok..Şuan ki plus işlemcilerin fiyatları kötü düzeldiği zaman güzel combolanır baştada belirttim 250K nın fiyatı 220 dolar 9.7K yapıyor ülkemizde en ucuz 13K indirim falan illa olur ordan 11K ya falan yakaladın diyelim bunla birlikte 23K yapıyor illa bunu almak zorundada değilsin z890-p vardı indirimde 8K mıydı neydi o bile yetiyor onu alıncada 19K yapıyor. 1080P CS Valo harici oyun performansı 7800x3d den ciddi anlamda kötü değil ufak farklar var.

2K ve 4K da fark çok azalacak.

Son düzenleme:
Kral ne anlatıyon sen ya beyniniz yıkanmış sizin niye ultra 7 265kf alıyorsun git 250k evo al 12 bin lira indirimle 10bine düşecek belki daha da düşecek güzelde bir z serisi anakart bulursun 7 8 bine al sana 18 bin lira 7800x3d kendisi 15 lira zaten kaldı ki 2k 4k da x3d işlemci ile intel farkını hissermiyeceksin ya da 5 6 yıl sonra am5 anakarrına 9950x3d almayacaksın DDR 6 sisteme geçip 9950 denilen işlemcinin üretiminin sonlanmasını izleyeceksin bu ölü soket falan filan boş iş hangisi ucuzsa alır geçerim kendimde 250k evo ve z serisi anakarrlı sisrem dizeceğim i7 10700f kullanıyorum aktif 5 sene olacak hala taş gibi

Öncelikle yoğun üslup eksikliğiniz var bunu belirtmek isterim. Biladerli şekilde yazışmaları sadece bir çocuk yapar, yakışmıyor düzeltmenizi tavsiye ederim. İkinci olarak o anakartı 7500'e vermeyeceklerinin gayet farkındayım. Ben intelin amd algısını kırmak için bazı şeylerden taviz vermesi gerektiğini savundum ve bunuda anakart fiyatlarıyla orantıladım. Buna marketing denir. İşim bilgisayar olduğu için sizden fazla amd ve intel sistem kullandığıma emin olabilirsiniz. Mesela inteldeki 13 ve 14. nesillerdeki sorunları biliyorsunuzdur. Intel antipatisi 10dk da forumda iki sallayayım herkes almasın şeklinde oluşmadı. i7 10700f almışsınız ne mutlu size ama bu nesilden önceki nesillerde intelin kusurlu işlemci olduğunu kabul ettiği ürünleri alan kullanıcılar ne olacak ? İntel toplattımı işlemcileri ? Yoksa işlemciniz hasar almışta olabilir, olmayada bilir mi dedi ? Ben tüketicinin yanındayım ve intel, amd savunmam. Rekabet tüketicinin yararınadır. Mantıklı hangisiyse o alınır. Ayrıca işlemci benchmark testine bir girip hangisi yüksek diyerek bakmakla seçilmez. Siz 100m deki koşu ile 1000m koşusunu bir tutmayın bunun TDP si var soğutması var vs. O kadar karmaşık yazmışsınız ki işlemcileri bile aradan cımbızla seçmek gerekiyor. Daha düzgün ayrı şekilde yazarsanız işlemci konusundada fikirlerimizi paylaşabiliriz.

250k ilke 7800x3d mi kıyaslıyosun sen :ROFLMAO: :ROFLMAO: intel devri biteli çok oldu aldığın işlemciyi yarı fiyatına satarsın belki

Geri