Yardım 9070XT ile başım dertte (Sürekli Çökmeler Yaşanıyor)

Shadzooo

80+
Reaksiyon skoru
4
Hayırlı günler iyi forumlar
2025'in ekim ayında satın almış olduğum bir sistemim var son 1 aydır çok problemli çalışıyor
Steam PUBG, CS2, Bannerlord, LDPlayer(bazı emülatör) oyunlarında bilgisayar komple kitleniyor 5 saniye sonra hali hazırda açık olan oyunu, programı neyse kapatıyor arkasından crash veriyor AMD ye rapor gönderilsin mi penceresine düşüyor tam olarak pencere adı bu olmayabilir..
Herhangi bir şekilde OC yapılmadı herhangi bir bağlamda, bilmiyorum zaten nasıl yapıldığını girişim olmadı o yüzden stok olarak duruyor her şey sadece ramlerin kendi MHZ'lerini vermesi için bi küçük ayar yaptım
Bazı zamanlar tek CS2 maçında 5 kere aynı sorunu yaşıyorum pc kitleniyor oyun kapanıyor pc kendine geliyor tekrar giriş yapıyorum ve arkaplanda genelde başka bir şey açık olmuyor bende takıntıdır.
Bazı zamanlarda herhangi bir sorun yok takır takır oynayabiliyorum günden güne değişiyor, amd yazılımıyla alakalı bir problem gibi geliyor bana lakin onu kaldırırsam ne yapacağım hakkında bir fikrim yok
Her crash akabinde tekrar bağlandığım oyunlarda ciddi bir fps sıkıntısı çekiyorum bunu eklemeden edemeyeceğim.
Sürekli bir şekilde aktif olarak AMD Adrenalin Edition programında tüm menüler kayboluyor herhangi bir içeriği göremiyorum, oyun içerisinde bir klip alamıyorum vesaire.
Sıcaklıklar genelde stabil pc genel uyumu sorunsuz benim gözümde dediğim gibi son 1 aydır problemliyiz.
W11 kullanıyordum sorun başladı dedim W11'in hatasıdır zaten sevmemiştim W10 olarak formatladım fakat problemler devam ediyor

Sistem Özelliklerim:
Kingston 1TB KC3000 NVMe M.2 7000MB / 6000MB Yazma Hızı SKC3000S/1024G
AMD RYZEN 7 7800X3D Soket AM5 5.0GHz 96MB 120W 5nm 100-100000910
GIGABYTE B650 EAGLE AX AMD B650 Soket AM5 DDR5 7600MHz (OC) Wi-Fi 6E
GIGABYTE AORUS WATERFORCE II 360 ARGB Fanlı 360mm Sıvı işlemci Soğutucusu
GIGABYTE Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16GB RGB Lighting 256Bit
Kingston Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHZ CL30
CORSAIR 3500X RM850e 850W Gold ARGB Fanlı Temperli Camlı Mid-Tower

AMD Adrenalin Edition'un durum vaziyet görüntüsü ektedir.

Tüm driverlar kurulu bios güncellemeside yaptım sorunsuz ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim bile yok genel internet ağında 9070XT ile ilgili çok problem var çokta çözüm var fakat bilgi kirliliği ihtimali biliyorsunuz ki çok fazla, düzeltmeye çalışırken iyice bozmayalım. Bilgisi dahilinde olan veyahut mantıklı çözüm önerileri olan dostlarımı post'a bekliyorum, herkese şimdiden çok teşekkürler sağlıcakla kalın.

Ekler

• amd.webp
    amd.webp
    134.3 KB · Hit: 39
Son düzenleme:
bende bir kaç gündür yeni topladığım sistemle uğraşıyorum şükür son bir ayar yaptım şuanda sistemde çökme kitlenme yok, senin sorun tam olarak nerde onu anlamak için stabilite testi yaparak başla occt ile bir çoğunu yaparsın, ama işlemci için prime 95 ve ekran kartı için furmark kullan, ilk occt testleri ile başla.

valla hocam öncelikle geçmiş olsun, işin zor bende sıfır topladıgım pcdeasus dual almıştım ryzen 7 almıştım yazdığın bütün sorunları yaşadım, 1 yıl civarı kullandım beta driverlarda dahil her versiyonu denedim düzelmedi direkt koşarak pcyi sattım epey zararına, nvidia + intel dizdim daha tek hata vermedi.

hele bide ddr5'de durum cok daha vahim tahmin edebiliyorum expo olayları vs.

ha birde önce yazılım kısmında DDU kullanarak bir ekran kartı driverı güvenli modda kaldır, sonra sıfırdan manuel olarak kart driverını bul amd sitesinden ve kur.

valla hocam öncelikle geçmiş olsun, işin zor bende sıfır topladıgım pcdeasus dual almıştım ryzen 7 almıştım yazdığın bütün sorunları yaşadım, 1 yıl civarı kullandım beta driverlarda dahil her versiyonu denedim düzelmedi direkt koşarak pcyi sattım epey zararına, nvidia + intel dizdim daha tek hata vermedi.

hele bide ddr5'de durum cok daha vahim tahmin edebiliyorum expo olayları vs.
hocam hemen ensemi kararttınız belki bu işleri toparlayan bir bilge vardır aramızda :D

bende bir kaç gündür yeni topladığım sistemle uğraşıyorum şükür son bir ayar yaptım şuanda sistemde çökme kitlenme yok, senin sorun tam olarak nerde onu anlamak için stabilite testi yaparak başla occt ile bir çoğunu yaparsın, ama işlemci için prime 95 ve ekran kartı için furmark kullan, ilk occt testleri ile başla.
ha birde önce yazılım kısmında DDU kullanarak bir ekran kartı driverı güvenli modda kaldır, sonra sıfırdan manuel olarak kart driverını bul amd sitesinden ve kur.
işe gidiyorum akşam dönüşte söylediğin testleri yapacağım program önerileri için %100 tam isimlerini verebiliyor musun hocam direkt indireyim ıvır zıvır yanlış bir şey yapmayalım, DDU durumunu bir kaç videodan izledim onuda deneyeceğim akşama epey yoğun olacağız anlaşılan

hocam hemen ensemi kararttınız belki bu işleri toparlayan bir bilge vardır aramızda :D

işe gidiyorum akşam dönüşte söylediğin testleri yapacağım program önerileri için %100 tam isimlerini verebiliyor musun hocam direkt indireyim ıvır zıvır yanlış bir şey yapmayalım, DDU durumunu bir kaç videodan izledim onuda deneyeceğim akşama epey yoğun olacağız anlaşılan
kolay gelsin, senin durumu şu an çok iyi anlıyorum, eğer donanım kaynaklı değilde yazılım ve ayarlardan ise bir kaç gündür iyi tecrübelendim yardımcı olmaya çalışırım, şu an benim pc normal çalışsa da hala o korku var acaba yine çöker mi donar mı diye.

kolay gelsin, senin durumu şu an çok iyi anlıyorum, eğer donanım kaynaklı değilde yazılım ve ayarlardan ise bir kaç gündür iyi tecrübelendim yardımcı olmaya çalışırım, şu an benim pc normal çalışsa da hala o korku var acaba yine çöker mi donar mı diye.
hocam akşama bi ufak desteğinize talip olabilirim uygun olursanız eğer

Problem ramlerle ilgili olabilir. Ramleri standart değerlerine getirip deneyin. Xmp expo profilleri düzgün çalışmayabiliyor bazen.

hocam akşama bi ufak desteğinize talip olabilirim uygun olursanız eğer
elimden geldiğince yardımcı olurum hocam sıkıntı yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Problem ramlerle ilgili olabilir. Ramleri standart değerlerine getirip deneyin. Xmp expo profilleri düzgün çalışmayabiliyor bazen.
olma ihtimali var ama sırayla gitmek bir bir test etmek daha mantıklı, benimde ram ayarları sıkıntıydı en son araştırıp yaptığım ram ayarı 1 gündür çökme donma olmadı, tabii 1 gün oldu daha bir kaç gün daha bakmak gerek emin olmak için.

expo'da extra bir boost söz konusu değil hocam 6000mhz ram aldım 6000mhz ye gelmesi için ufak bi düzenleme geçtim yine söylediğiniz problemi tetikliyor olabilir mi bu durum, stokta geldiğinde daha az mhz ile başlıyor ya sistemde ondan mütevellit o düzenlemeyi yapmıştım, keza dediğim gibi 10. ayda aldım cihazı 6 aydır kullanıyorum problemlerim son 1 aydır mevcut

Bilgisayarda herşeyi fabrika ayarına getir amd en güncel driveri ilk indir sonra eski driverleri ddu ile ve amd kendi driver silme uygulaması ile kaldır bunları yaparken bilgisayarın internet bağlantısını kes ve güvenli modda ol sonra yeni amd driverini yükle internet bağlantısını yeni driveri yükleyene kadar takma anakartının Bios sürümünü kontrol et yapay zeka yardımıyla anakartının en stabil sürümünü hata vermeyen sürümünü araştırmasını iste o Bios sürümünü yükle büyük ihtimalle sorun kalmayacaktır

Son düzenleme:
Bilgisayarda herşeyi fabrika ayarına getir amd en güncel driveri ilk indir sonra driverleri ddu ile ve amd kendi driver silme uygulaması ile kaldır bunları yaparken bilgisayarın internet bağlantısını kes ve güvenli modda ol sonra anakartının Bios sürümünü kontrol et yapay zeka yardımıyla anakartının en stabil sürümünü hata vermeyen sürümünü araştırmasını iste o Bios sürümünü yükle büyük ihtimalle sorun kalmayacaktır
hocam sağol deneyeceğim

Bende de donma kitlenme oluyordu anakart biosunu 2024ün son biosuna düşürünce düzelmişti yeni biosla yeni işlemciler için bazı değerleri agresif verebiliyor en günceli en iyisi değil Bios konusunda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Senin için biraz araştırma yaptım eve gidince anakart biosuna f35 sürümünü yükleyip deneyebilirsin

Son düzenleme:
Geri