Yardım Wraith iade ve garanti nasıl? Alışveriş yapılır mı?

Luci_

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
487
Merhaba
Wraith sitesinden mouse almayı düşünüyorum ama Wraith'in iade ve garanti konusunda iyi olmadığını duydum. Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olanlar bilgilendirebilir mi?

Merhaba
Wraith sitesinden mouse almayı düşünüyorum ama Wraith'in iade ve garanti konusunda iyi olmadığını duydum. Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olanlar bilgilendirebilir mi?
Ben aldım ürünleri güzel ama iade ve garanti olayı leş iade veya garanti ile uğraşmadım ancak iqde şöyle zaten belirtiyolar paket açıldığı anda 14 günlük iade bile kabul etmiyorlar garanti kısmınıda insanlar pek beğenmiyor

Garantisi iyi olabilir belki onu bilmiyorum ama iadesi rezalet. Aslında şikayet edilmesi lazım iade politikası yasalara göre teknik olarak aykırı olduğu için ama şikayet edilmediğinden rahat rahat yazabiliyorlar demek ki.

Ben aldım ürünleri güzel ama iade ve garanti olayı leş iade veya garanti ile uğraşmadım ancak iqde şöyle zaten belirtiyolar paket açıldığı anda 14 günlük iade bile kabul etmiyorlar garanti kısmınıda insanlar pek beğenmiyor
Garantisi iyi olabilir belki onu bilmiyorum ama iadesi rezalet. Aslında şikayet edilmesi lazım iade politikası yasalara göre teknik olarak aykırı olduğu için ama şikayet edilmediğinden rahat rahat yazabiliyorlar demek ki.
Garantidede ürün değiştirmek yerine tamir yapıyorlarmış sanırım. Bir çok kişinin mouse larını tamir etmişler.

Garantidede ürün değiştirmek yerine tamir yapıyorlarmış sanırım. Bir çok kişinin mouse larını tamir etmişler.
tamiri sağlanabilecek bir noktadaysa neden yapılmasın ki, ben de bunun tüketici tarafından suistimal edildiğini düşünüyorum

mouse'un sadece sol click switchini değiştirip hiçbir şey olmamış gibi kullanıma devam edecekken niye komple ürün değiştirilsin ki

Burası türkiye.Herkesin kendi kanunu var.
Amazon bile taksitli telefon satıyor

tamiri sağlanabilecek bir noktadaysa neden yapılmasın ki, ben de bunun tüketici tarafından suistimal edildiğini düşünüyorum

mouse'un sadece sol click switchini değiştirip hiçbir şey olmamış gibi kullanıma devam edecekken niye komple ürün değiştirilsin ki
Tamir konusunda karşı değilim sürdürülebilirlik açısından iyi bir durum ama ben kusursuz bir ürün parası veriyorum ve 2 yıl bu ürünün kusursuz olarak devam etmesi daha iyi olacaktır.

Sizinle konuşmuştuk mesela benim sıfır iPhone 16 Pro cihazımın şu anda 3 parça değişeni var, 2. El anlamında değer kaybetti ama Apple bunun telafisini bir nebze yaptı bana kılıf vererek.

Bu noktada tamir bir çözüm ama bu durumda ben bir telafi gerektiğini düşünüyorum.

1775140069121.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

KARŞI TARAFTAN BU KONUYLA ALAKALI GERİ ADIM ATILMAZSA İLK İŞİM TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURMAK OLACAK. ADAMLAR AMBALAJI DAHİL KUTU İÇERİĞİNİ SAKLAMAMI İSTİYORLARMIŞ.

Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

KARŞI TARAFTAN BU KONUYLA ALAKALI GERİ ADIM ATILMAZSA İLK İŞİM TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURMAK OLACAK. ADAMLAR AMBALAJI DAHİL KUTU İÇERİĞİNİ SAKLAMAMI İSTİYORLARMIŞ.
Hadi iadeyi anlarımda kutusuz olması garantisini nasıl etkiliyormuş ne alaka, kutusu yok diye ürün bozulsa tamir etmeyi bile nasıl reddedebilirsin. Oldu olacak herkes evlerin bi odasını kutu odasını haline getirsin aldığımız ürünlerin kutusunu saklayalım.

Hadi iadeyi anlarımda kutusuz olması garantisini nasıl etkiliyormuş ne alaka, kutusu yok diye ürün bozulsa tamir etmeyi bile nasıl reddedebilirsin. Oldu olacak herkes evlerin bi odasını kutu odasını haline getirsin aldığımız ürünlerin kutusunu saklayalım.
hocam kutuyu da anladım hadi ona da eyvallah diyeceğim ( kutu şartı da kanunsuz bir istek.) ambalajını, yanında yolladıkları dandik typce c kablosunu neden saklayayım. AMBALAJI niye garantiye yollarım diye saklayayım ki

Merhaba
Bu ürün grubunda sadece sıfır ürünler iade edilebilir.

Ürününüzü kargodan teslim aldığınız günden itibaren 14 gün içerisinde, satın alınan ürünün orijinal kutusunun hiç açılmamış ve zarar görmemiş olması, tamamlayıcı aksesuarları ile birlikte eksiksiz olması, varsa hediye olarak verilen promosyonlu ya da kampanyalı ürünlerle birlikte aynı anda gönderilmesi şartıyla, alışveriş platformu üzerinden başvuruda bulunarak cayma hakkı kapsamında iade edebilirsiniz.

İadeye konu edilen mouse, klavye, mousepad, kulaklık gibi ürünler bilgisayar sarf malzemesi olarak kabul edildiğinden, ambalaj açıldıktan, kullanıldıktan veya kurulum yapıldıktan sonra ikinci el statüsüne düşmektedir.

Bu sebeple iade edilecek ürünün orijinal ambalajının hiç açılmamış, yırtılmamış, zarar görmemiş ve mührü bozulmamış şekilde, faturasıyla birlikte iade talebi oluşturulmalıdır. İade edilecek ürün iade kuralları gereği kesinlikle kullanılmamış/tekrar satılabilir durumda olması gerekmektedir.
bu wraitin bu da media markın
Mediamarkt.com.tr üzerinden yapılan alışverişlerde iade süresi:

MediaMarkt satıcısından verdiğiniz online siparişlerde iade süresi 30 gün olarak uygulanmaktadır ve ürünün teslim tarihinden itibaren başlar. Ürün, orijinal kutusunda, tüm parçaları ve aksesuarları eksiksiz şekilde, faturasıyla birlikte iade edilmelidir. Ürünün yanında gönderilen hediye/promosyonlar da eksiksiz olarak iade edilmelidir.

Mağazadan yapılan alışverişlerde ise iade süresi:

1. Kutu Gerçekten Hiç Açılmadıysa

Eğer kutunun üzerindeki koruma bandını, jelatini veya mührü hiç ellemediysen; faturanla birlikte gittiğinde hiçbir sorun çıkarmadan iadeni alırlar. Paranı ödeme yöntemine göre (karta iade veya nakit) geri verirler.

2. Sadece Dış Jelatin/Bant Açıldıysa

Bazı mağaza müdürleri bu konuda esnek davranabiliyor ama genel kural şudur: Ürün kutusu açıldığı an "ikinci el" statüsüne düşer.

• Küçük bir ihtimal: Eğer ürünü hiç çalıştırmadıysan ve kutu çok temizse, şansını dene. Bazen müşteri memnuniyeti adına değişim veya "çek" (mağaza kredisi) teklif edebilirler.

3. Ürün Açıldı ve Kurulduysa

Mağazadan alınan üründe kutu açıldıysa iade almamaları tamamen yasal haklarıdır. Ancak şu durumlarda iade yolu açılır:

• Ayıplı/Kusurlu Ürün: Ürünü eve götürüp açtığında çalışmıyorsa veya fiziksel bir hasarı varsa, bu "cayma" değil "ayıplı mal" kapsamına girer. Bu durumda iade veya değişim yapmak zorundadırlar.
  • Yanlış Bilgilendirme: Satış danışmanı sana ürünün bir özelliğinin olduğunu söyleyip, kutuyu açtığında o özelliğin olmadığını gördüysen bu bir itiraz sebebidir.

Yani Demek İstediğim Ürünü Açıp Kullanırsanız Ve Beğenmezseniz Geri İade Prösedörü Çok Kötü Tek Wraite Değil Her yerde aynı

hocam kutuyu da anladım hadi ona da eyvallah diyeceğim ( kutu şartı da kanunsuz bir istek.) ambalajını, yanında yolladıkları dandik typce c kablosunu neden saklayayım. AMBALAJI niye garantiye yollarım diye saklayayım ki
Muhtemelen çoğu ürünün sadece kutusunda seri numarası yazdığı için bunu istiyorlar ama ürün aldıkları firma ile anlaşıp ürünlerin üstünede seri numarası etiketi koydurmak çok zor iş değildir bence. Çok anlamsız bi talep bu arada mantığıda yok kanunsuzluğu bıraktım. Tamam art niyetli kullanıcılara karşı önlem alınsında kutu, ambalaj şartı ne alaka. Hiçbir markada böyle bi şart görmedim.

Geri