Sıfır iPad Air M4 13" mü 2. el iPad Pro M4 13" mü?

Valla doğru diyorsun da sana şöyle bir şey söyleyeyim. Kullandığım telefonda Safari'nin 60Hz çalıştığını 1 hafta önce öğrendim. Ondan önce ekran 120Hz diye Safari de 120Hz sanıyordum. 1.5 yıldır fark etmedim yani :D 120Hz'e ayarlayınca baya fark ettirdi ama belli olduğu üzere aradığım bir şey değil pek.
ney safari telefon 120 hz olduğu halde 60 fps mi çalışıyor NEEEEEEEEEE

ney safari telefon 120 hz olduğu halde 60 fps mi çalışıyor NEEEEEEEEEE
Aynen, öyleymiş. Büyük ihtimalle WhatsApp da öyle çünkü Telegram WhatsApp'tan çok daha fazla akıcı geliyor gözüme ama onu ayarlayamıyorum.

Ekteki ayar kapalı olunca Safari 120Hz oluyor. Varsayılanda açık bu.

Ekler

• IMG_4480.webp
    IMG_4480.webp
    118.7 KB · Hit: 6
Valla doğru diyorsun da sana şöyle bir şey söyleyeyim: Kullandığım telefonda Safari'nin 60Hz çalıştığını 1 hafta önce öğrendim. Ondan önce ekran 120Hz diye Safari de 120Hz sanıyordum. 1.5 yıldır fark etmedim yani :D 120Hz'e ayarlayınca baya fark ettirdi ama belli olduğu üzere aradığım bir şey değil pek.
işte alışmaya bakıyor yüksek hz daha konfor ettiriyor mesela monitörden örnek vereyim
ben dik tablet gibi kullanmak için 27 inç monitör arıyordum ya 1440p 180 fps ya 2160p 60 fps tercih etme şansım vardı
öyle absürt fark olduğunda hz önemini dediğin gibi kaybediyor ama 11 inç ile 13 inç arasında o kadar bir fark yok bence
mesela katlanabilir tablet yapsalar 16-17 inçe ulaşsa 60 hz tatmin eder ki o seviyede 120 hzden düşük ekran koymazlar

işte alışmaya bakıyor yüksek hz daha konfor ettiriyor mesela monitörden örnek vereyim
ben dik tablet gibi kullanmak için 27 inç monitör arıyordum ya 1440p 180 fps ya 2160p 60 fps tercih etme şansım vardı
öyle absürt fark olduğunda hz önemini dediğin gibi kaybediyor ama 11 inç ile 13 inç arasında o kadar bir fark yok bence
mesela katlanabilir tablet yapsalar 16-17 inçe ulaşsa 60 hz tatmin eder
Kuzenimde ve yakınlarımda 13 inç tablete baktığım zaman cidden çok ilgi çekici duruyorlar. Kuzenimde gördüğümden beridir "Oğlum benim ekran çok küçükmüş." demeye başladım. Aradaki fark 2 inç olsa da ekran saçma bir şekilde aşırı büyük gözüküyor.

Böyle diyince de objeseksüel gibi durdum. 13 inç fetişim yok :D

Kuzenimde ve yakınlarımda 13 inç tablete baktığım zaman cidden çok ilgi çekici duruyorlar. Kuzenimde gördüğümden beridir "Oğlum benim ekran çok küçükmüş." demeye başladım. Aradaki fark 2 inç olsa da ekran saçma bir şekilde aşırı büyük gözüküyor.
1775243467059.webp

büyük ekrana büyük çentik de hiç yakışmıyor be :ROFLMAO:
tek elde tutamıcaz zaten neyin çentiği bu
air m4 için 1-2 sene ilerde sattığında 1 tane daha üstüne air parası ekleyip o zaman güncel proyu alabileceksen yine mantıksız kalıyor bence tabi senin bileceğin iş

Aynen, öyleymiş. Büyük ihtimalle WhatsApp da öyle çünkü Telegram WhatsApp'tan çok daha fazla akıcı geliyor gözüme ama onu ayarlayamıyorum.

Ekteki ayar kapalı olunca Safari 120Hz oluyor. Varsayılanda açık bu.
Kanka bu arada sana göstereceğim diye o ayar yerine girdim. iOS'u güncelleyince o ayar sıfırlanmış ve ben yine şu an fark ettim :D
Post automatically merged:

Alıntıyı görüntüle
büyük ekrana büyük çentik de hiç yakışmıyor be :ROFLMAO:
tek elde tutamıcaz zaten neyin çentiği bu
air m4 için 1-2 sene ilerde sattığında 1 tane daha üstüne air parası ekleyip o zaman güncel proyu alabileceksen yine mantıksız kalıyor bence tabi senin bileceğin iş
Son yazdığında haklısın valla ama kolay kolay çok ucuzlamıyorlar. Tamamen yazın cebimdeki paraya göre alacağım. Param olursa ikinci el Pro almaktan çekinmem zaten. Hatta öğrenci indiriminde klavye de ekstra indirime girerse bir an fikir değiştirip 11 inç Pro M5 bile alabilirim yani.

Kanka bu arada sana göstereceğim diye o ayar yerine girdim. iOS'u güncelleyince o ayar sıfırlanmış ve ben yine şu an fark ettim :D
Post automatically merged:

Son yazdığında haklısın valla ama kolay kolay çok ucuzlamıyorlar. Tamamen yazın cebimdeki paraya göre alacağım. Param olursa ikinci el Pro almaktan çekinmem zaten. Hatta öğrenci indiriminde klavye de ekstra indirime girerse bir an fikir değiştirip 11 inç Pro M5 bile alabilirim yani.
ben eylül 2025te ipad pro m4 11 inç 45k gibi hatırlıyorum eğitim mağazasında ve kalem bedavaydı
13 inçi ne kadardı hatırlamıyorum neden o kadar pahalı olmuş şu an anlamadım
klavyeyle alırsan kalemi napacaksın onu merak ettim kalem de mi alacaksın

ben eylül 2025te ipad pro m4 11 inç 45k gibi hatırlıyorum eğitim mağazasında ve kalem bedavaydı
13 inçi ne kadardı hatırlamıyorum neden o kadar pahalı olmuş şu an anlamadım
klavyeyle alırsan kalemi napacaksın onu merak ettim kalem de mi alacaksın
Bende şu an Type-C kalem ve iPad A16 var. Eğer klavye indirime dahil olmazsa tabletimi kalemle satıp direkt Air/Pro artık ne alıyorsam yanına bedava Pencil Pro alacağım. Klavye indirime girerse de sadece tableti satıp Air/Pro ve klavye alıp kalemi elimde tutacağım.

Bende şu an Type-C kalem ve iPad A16 var. Eğer klavye indirime dahil olmazsa tabletimi kalemle satıp direkt Air/Pro artık ne alıyorsam yanına bedava Pencil Pro alacağım. Klavye indirime girerse de sadece tableti satıp Air/Pro ve klavye alıp kalemi elimde tutacağım.
harici satılan klavyeler nasıl oluyor apple ile? illa orijinal almak lazım mı ben de merak ediyorum mesela samsungta appleda nasıl klavye işi
standlı kılıf alıp klavyeyi biraz uzaktan mouse ile kullanmak da mantıklı geliyor bana hatta logitech mx anywhere 3s diye mouse beğendim

harici satılan klavyeler nasıl oluyor apple ile? illa orijinal almak lazım mı ben de merak ediyorum mesela samsungta appleda nasıl klavye işi
standlı kılıf alıp klavyeyi biraz uzaktan mouse ile kullanmak da mantıklı geliyor bana
Klavyeli touchpadli az çok kaliteli kılıflar yine 5.000 falan. Haricinde Logitech'in bluetoothlu K380S ve M350 ikilisi var, o da 2.500'e falan patlıyor. Zaten Apple.com üzerinde klavye indirime girmezse orijinal klavye almam asla, o kadar para mı verilir ona :D

Klavyeli touchpadli az çok kaliteli kılıflar yine 5.000 falan. Haricinde Logitech'in bluetoothlu K380S ve M350 ikilisi var, o da 2.500'e falan patlıyor. Zaten Apple.com üzerinde klavye indirime girmezse orijinal klavye almam asla, o kadar para mı verilir ona :D
ne kadarmış korkarak bakıyorum...
1775244419314.webp

bu paraya 1 tane daha tablet satıyolar aynen apple kankam aynen (18k)

Sabahtan beri öğrenci indirimini garibanca beklememin nedenini anlamışsındır aıhdwojdakz
apple seçseydim 1 tane 11 inç tabletle mezun oluyomuşum eğğğğğğ
s12 ultrada 24 gb ram olacak diye söylenti çıkmış bütçe yok dur yapma nolur
ipad pro m5 13 inçler eğitim indirimiyle kalem bedava şekliyle 73k mı oluyor şimdi hiç mi çıkamıyorsun o bütçeye

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,160
Üyeler
190,869
Son üye
Sandik1433
Geri