Bölüm (alan) değişikliği dilden sözele

OzanKayaa

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhabalar Ben 11. sınıfa gidiyorum ve dil bölümündeyim dil bölümünü seçerken büyük bir hevesle seçtim ve sınıfımızdaki arkadaşlarim da aynı şekilde işte İngilizce öğreneceğiz falan şöyle böyle yapacağız dedik ama sınıf öğretmenimiz ve seçmeli İngilizce'ye giren aynı öğretmen hiç memnun değiliz çok hızlı anlatıyor anlatamıyor ve bizi testlerle ödevlerle boğuyor her şeyimize karışıyor diyelim uykumuz geliyor kafamızı sıraya koyuyoruz geliyor hemen Ne oluyor Ne oldu diyip kaldırıyor bizi kısacası artık kimse sevmiyor hepimiz kinlenmişiz ona karşı 1. neden bu ikinci nedenim de dil bölümünde ortamın olmaması gerçekten ortam olmayınca insanın sınıfta kalmak istemiyor eve gidesi geliyor benim de bu yüzden devamsızlığım fazla sozele geçmeyi düşünüyorum sözelde de bayağı arkadaşım var dildede samimi olduğum 1 kişi var onunda sevgilisi olduğu icin tenefüste yanımda olmuyor ve ben tek kalıyorum bu kötü. Bölüm değişikliği 12. sınıfta oluyormu veya sizce geçmeli miyim?

kardeş biz de o yollardan geçtik,sonra ailem dilden iş edinemezsin diye EA geçirdi
yani en azından sözelde gastronomi var
iş bulma konusunda SAY>EA>=SÖZ>DİL şeklinde gidiyor
dilini okul dışı sertifikalarla kanıtlayabilirsin,SÖZ mezunu olsan da gene YDT girebilirsin
bence sözele geçmen daha mantıklı olur

Dil bölümünü pek mantıklı bulmuyorum. Ana geçim kaynağı olarak ingilizce seçmek yerine ana dalın yanına ingilizce eklemek daha mantıklı. Kaldı ki İngilizce sadece okulda öğrenilmiyor. Arkadaş gastronomi demiş mesela gastronomi + İngilizce uçarsın

sözel veya dil okuyacağıma meslek lisesine giderdim

Geri