AMD vs NVIDIA Yaşadığınız Problemler (Tartışma Yok)

Selamlar konuda amacımız kimlerin hangi konuda hangi sorunları yaşadığını öğrenmek.
İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.
Konunun kuralları şunlardır;
Yaşadığınız Sorunları Abartmak YASAK

Başka birisinin mesajına yok o öyle değil vari mesajlar atmak YASAK

Karşı markaya laf-iftira atmak Yasak

Konu içinde sohbet edebilirsiniz lütfen tartışmayalım eğer yaşanırsa modlarımıza bildireceğim.

Benimde yaşadığım sorunlar var
GTX 1050:Ltsc sürümlerinde driver
kurulmama ve geç boot sorunu.
RTX2060S:Ltsc sürümlerde driver kurulmama sorunu ve renk sıfırlanması.
RRTX3060Tİ:Özel çözünürlükte siyah ekran sorunu ve driverdan drivera dalgalı fps sorunu(siyah ekran hatalarında 6 7 defa format atmak zorunda kaldım)

RX6600:Afterburner ile fan ve Overclock ayarı çakışması(her açılışta) sorun çözümü Afterburner silmek
Önceki konu foruma yapılan ahlaksız saldırı sonucunda silindi yeniden açıyorum.
gtx 750 ti görüntü gelmeme ve aşırı sıcaklık

Benden büyüktür o menü ya 1 kere değiştiğini görmedim 8 9 senedir aynı
Post automatically merged:

6800xtde benzer hocam spike fazla ama saf güçte 7800xt yakasında fsr mfg girince 7800xt fark açıyor ama acaba 7900gre ilana düşermi yazın :unsure:
9000 nesli 6000 ve 7000e teknoloji olarak bayağı bir fark attı ondan dolayı 2026da 6000 ve 7000 almak nekadar mantıklı bilmiyorum

Benden büyüktür o menü ya 1 kere değiştiğini görmedim 8 9 senedir aynı

6800xtde benzer hocam spike fazla ama saf güçte 7800xt yakasında fsr mfg girince 7800xt fark açıyor ama acaba 7900gre ilana düşermi yazın :unsure:
hocam siz eskişehirdeydiniz değil mi konudan bağımsız 26'yı görünce hatırladım s24fe incelemesinden

ATI Radeon X1600 kullanmıştım yıllar yıllar önce. Ekran kartının fanı öyle gürültülü çalışıyordu ki o gürültüyü 4 sene boyunca çekmek zorunda kaldım. O günden sonra bir daha AMD ekran kartı almadım.

Yıllarca NVIDIA kullandım (laptopta). Daha hiç sorun yaşamadım. Amd'nin ise işlemcisini kullandım. Stabillik anlamında çok hoşuma gitti.

hocam siz eskişehirdeydiniz değik konudan bağımsız 26'yı görünce hatırladım s24fe incelemesinden
Evet öyleyim teşekkürler hatırladığın için en az 7 8 kişiye 24fe aldırdım o konudan 4 5 aile dostumada biri hariç hepsi memnun

ATI Radeon X1600 kullanmıştım yıllar yıllar önce. Ekran kartının fanı öyle gürültülü çalışıyordu ki o gürültüyü 4 sene boyunca çekmek zorunda kaldım. O günden sonra bir daha AMD ekran kartı almadım.
Hmm benim bildiğim ati radeon serisi baya kötüydü bırakıldı

Selamlar konuda amacımız kimlerin hangi konuda hangi sorunları yaşadığını öğrenmek.
İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.
Konunun kuralları şunlardır;
Yaşadığınız Sorunları Abartmak YASAK

Başka birisinin mesajına yok o öyle değil vari mesajlar atmak YASAK

Karşı markaya laf-iftira atmak Yasak

Konu içinde sohbet edebilirsiniz lütfen tartışmayalım eğer yaşanırsa modlarımıza bildireceğim.

Benimde yaşadığım sorunlar var
GTX 1050:Ltsc sürümlerinde driver
kurulmama ve geç boot sorunu.
RTX2060S:Ltsc sürümlerde driver kurulmama sorunu ve renk sıfırlanması.
RRTX3060Tİ:Özel çözünürlükte siyah ekran sorunu ve driverdan drivera dalgalı fps sorunu(siyah ekran hatalarında 6 7 defa format atmak zorunda kaldım)

RX6600:Afterburner ile fan ve Overclock ayarı çakışması(her açılışta) sorun çözümü Afterburner silmek
Önceki konu foruma yapılan ahlaksız saldırı sonucunda silindi yeniden açıyorum.
rx480 rgb sorunları
rx580 ısınma ve wattman
rx6600 birkaç kez driver kayboldu + freesync açınca hz düşmesi
rx6800 birkaç kez driver kayboldu + freesync açınca hz düşmesi + Geç driver güncellemeleri
rtx 5080 bir ara oyun içinde fg açamıyordum windows oyun modu ile alakalıymış saçma bir şekilde + AltF3 düzgün çalışmıyor bazen.

İki firmada da delirtecek sorun yaşamadım galiba ama Amd'nin driverı çok daha kullanışlı nvidia arayüz ve kullanılabilirlik açısından çok kötü.

rx480 rgb sorunları
rx580 ısınma ve wattman
rx6600 birkaç kez driver kayboldu + freesync açınca hz düşmesi
rx6800 birkaç kez driver kayboldu + freesync açınca hz düşmesi + Geç driver güncellemeleri
rtx 5080 bir ara oyun içinde fg açamıyordum windows oyun modu ile alakalıymış saçma bir şekilde + AltF3 düzgün çalışmıyor bazen.

İki firmada da delirtecek sorun yaşamadım galiba ama Amd'nin driverı çok daha kullanışlı nvidia arayüz ve kullanılabilirlik açısından çok kötü.
O rgb sorunu kartla alakalı amd-nvidia alakası yok şuanki 2060s kardeşimdede rgb bazen bozuluyor

Nvidia kart kullandığım sürede hiç hata almadım ve hala almıyorum.

O rgb sorunu kartla alakalı amd-nvidia alakası yok şuanki 2060s kardeşimdede rgb bazen bozuluyor
Rgb uygulamasını indirdiğimde wattman hatası veriyordu da kullanmıyordum

rx570, mx130 kullandım eski zamanlarda
rx570 de 1-2 kere watmann yemiştim basit ayarlarla halletmiştim.
mx130 da 1-2 kere driver problemleri yaşadım onları da basitçe çözmüştüm
şuanda 4050 kullanıyorum bana daha bi problem yaratmadı.

rx570, mx130 kullandım eski zamanlarda
rx570 de 1-2 kere watmann yemiştim basit ayarlarla halletmiştim.
mx130 da 1-2 kere driver problemleri yaşadım onları da basitçe çözmüştüm
şuanda 4050 kullanıyorum bana daha bi problem yaratmadı.
Şu 4050 performansını merak ediyorum tam hangi karta denk

Geri