jombo
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 7,836
Güncelden bahsediyorsak 9000 serisi 5000 serisinin satışını bir aralar geçmişti , ancak genelleme yapacaksak nvidiaya yaklaşamaz. Güncel durumlardan bahsediyorsak sürücü sorunu minimum ve genelde çözümü basit , genelden bahsediyorsak bunun bir sonu yok. Ekran kartı seçerken genellemeye bakarak seçmek insanların yaptığı en büyük hata. Adam gelmiş rx570 ile wattman yaşadım o yüzden korkuyorum amd kart almaya yazıyorBence konunun amacı kimin ne yaşadığını öğrenmekten ziyade güncel bir AMD kullanıcısının ''bakın Nvidiada da sorunlar var hatta nvidia daha sorunlu'' adlı çalışması gibi olmuş.
''İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.''
Öncelikle ''ön yargı'' nedir onu öğrenmek lazım. Bir durum hakkında yeterli bilgiye, kanıta ve deneyime sahip olmadan önceden edinilen olumlu veya olumsuz peşin hükme ön yargı denir. AMD yıllarca insanları bezdirdi, bıktırdı zaten bunu sağır sultan bile biliyordu haliyle bu ''ön yargı'' olmaktan çıkıyor, gerçeğin ta kendisi oluyor.
Velhasıl masumane şekilde açılmış bir konu olduğunu düşünmüyorum. Konu sahibi arkadaşın tek olayı AMD şövalyeliği yapmak, konuya gelen mesajlara verdiği cevaplar ve milletin mesajlarına attığı gülücüklerden amacı inanılmaz net şekilde belli oluyor.
Velhasıl o mu sorunlu bu mu sorunlu diye tartışmaya gerek yok. Nvidia uzun yıllardır pazar lideri, şuan ki pazar payları da tarihin gördüğü en uç seviyelere ulaşmış durumda %95 Nvidia, %4 AMD, %1 Intel şeklinde ve bu kadar az pazar payına rağmen insanlar geçmişten bugüne halen AMD driverlarını konuşuyorsa kimse kusura bakmasın AMD nin şapkayı önüne koyup bir düşünmesi gerekiyor.
FX5500 den beri Nvidia, HD4330 dan bari de ATI kullanmış ve bugüne kadar da eline 20-30 farklı AMD kart geçmiş biri olarak söylüyorum AMD yazılım konusunda Nvidia nın fersah fersah gerisinde, teknoloji olarak da aralarında konya ovası kadar fark var.