AMD vs NVIDIA Yaşadığınız Problemler (Tartışma Yok)

3 yıl sapphire rx590 nitro+ SE kullandım wattman ve driver problemlerinden oynayacağım oyunları ekran kartım seçiyodu. O hangi oyunda siyah ekran vermezse onu oynuyodum. Uv eski driver ne gerekiyosa yaptım en son bezdim.
1 yıl 5700xt kullandım çok daha iyiydi ama onunda fenasal bi ısınması ve nadirde olsa wattman, driver problemleri oldu.
Canıma tak etti 5060 Ti 16gb aldım 4-5 aydır ben nelerle uğraşmışım diyorum. Paramın yettiği kadarına nvidia alırım bu saatten sonra amd ekran kartları benden uzak gitsin

Selamlar konuda amacımız kimlerin hangi konuda hangi sorunları yaşadığını öğrenmek.
İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.
Konunun kuralları şunlardır;
Yaşadığınız Sorunları Abartmak YASAK

Başka birisinin mesajına yok o öyle değil vari mesajlar atmak YASAK

Karşı markaya laf-iftira atmak Yasak

Konu içinde sohbet edebilirsiniz lütfen tartışmayalım eğer yaşanırsa modlarımıza bildireceğim.

Benimde yaşadığım sorunlar var
GTX 1050:Ltsc sürümlerinde driver
kurulmama ve geç boot sorunu.
RTX2060S:Ltsc sürümlerde driver kurulmama sorunu ve renk sıfırlanması.
RRTX3060Tİ:Özel çözünürlükte siyah ekran sorunu ve driverdan drivera dalgalı fps sorunu(siyah ekran hatalarında 6 7 defa format atmak zorunda kaldım)

RX6600:Afterburner ile fan ve Overclock ayarı çakışması(her açılışta) sorun çözümü Afterburner silmek
Önceki konu foruma yapılan ahlaksız saldırı sonucunda silindi yeniden açıyorum.
daha önce amd tarafında rx 590 rx 6600 kullandım ikiside bir sorun yaşatmadı nvidia da 1070ti ve 1080 kullandım 1070ti ilk driver yüklediğim gün 1-2 hata verdi ondan sonra oda hata vermedi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sirasiyla
1660ti , İnno3d
6700xt nitro da uncharted 4 de çökme oluyordu. destek verdigi driveri dönerek sorun çözülmüştu. yani son sürüm de oyun patlıyordu.
6900xt toxic
7800xt nitro
kullandim.

sonuç olarak sadece 6700xt de 1 oyunda driver silinmesi yasamistim.
6000 serisinde oyun kayit cok.kotu çözünürlükteydi. 7000 serisinde bu düzelmiş. fsr cok da işe yaramiyor. saçlar ve teller titriyor. o yüzden amd kullandigim icin saf güce önem veriyorum. genellikle pes ve pubg oynadığım icin nvidia yapay zekasina ihtiyac duymuyorum.
ama birdaha ki kartim amd olmayacak. nefret icin değil. birazda nvidia takilalim
6700xt de sanırım bir şey var kime sorsam sıkıntı yaşamış bu kartla bir abim var dı adam oyun oynayamıyordu bu kart yüzünden

Sizin yaşadığınız sorunlar varmı peki
sorunlardan kafayı sıyırıp yıllar sonra paraya kıyıp nvidiaya geçtim. en son 1650süper kullanmıştım 5070ti la yine nvidianın güzelliklerine kavuştum

RTX 5060 Ti 16GB kartımı kullanırken Windows 11'de DWM Framebuffer'ı sapıtıyor, arada bir çöküyordu ancak Arch Linux'ta sorun yaşamadım.

amd ekran kartına rx 470 zamanı bulaştım kasım 2016'da xfx rs black edition rx 470 almıştım kasım indirimlerinde, sırf freesync'i deneyimlemek için ilk başlarda güzel performans veriyordu yalan yok sonradan driver'da stabilite bir bozuldu paso DDU geri dön, yenisi çıktı kur, oyunda crash tekrar geriye dön UV yap bu döngüde 6 ay kullandım allahtan madencilik mevzusu yükselip amd kartlara ilgi artınca satıp kurtulmuştum, aynı sistem ve aynı konfigürasyonda gtx 1060 9gbps çatır çatır çalışıyordu, bir kez bile hata almadım ilk ve son deneyimdi bir daha bulaşmadım amd'ye

Sapphire pulse 16gb 9060xt.
Ara ara görüntü gidiyordu sonra amd crash report atıyordu.
Neyseki şuanlık yok güncelleme geldi yeni sürüme geçtim

Diğer konu silindiyse buraya da yazayım. Bir kere geçenlerde Amd mi Ati mi bilmem ne hd6000 serisi düşük kart geçti elime gt210 karşılığı gibi şey yani.
Ama Point blank oynadım gt 630 karttan iyi performansı vardı çok garip.
Kart zaten güçlü olmadığı için driver sorunu ve crash yaşamadım.

Hep Nvidia kullandığım için elimden geçen modellerini yazayım.
8600gs - 9400gt - 9800gt - gt430 - gt440 - Msi Lightning GTX 680 (Zamanının tasarım harikasıydı) - Evga gtx 970 - Evga gtx 1060 - Msi gtx 1660.

Sadece 1060 kullandığım zaman WHQL sertifikalı sürücü indirmemiştim Aman ne olacak dedim. Kurulumda hata verdi yarıda kaldı. Ne kadar yaptım kurulmadı. WHQL indirdim kuruldu.

Birde win 10'a geçtiğimde en güncel Driver kurayım dedim. RTX 4000 serisi yeni çıkmıştı onlar için optimize olduğunu bilmiyordum. Pc açıldıktan 30 saniye sonra monitör Komple tek renke geçiş yapıyordu. Yeşil Kırmızı turuncu vs aklına ne estiyse.

Eski drivere geçtim düzeldi. Fakat sonrasında yeniden en güncel başka sürüm kurduğumda sorun yaşamamıştım.

Selamlar konuda amacımız kimlerin hangi konuda hangi sorunları yaşadığını öğrenmek.
İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.
Konunun kuralları şunlardır;
Yaşadığınız Sorunları Abartmak YASAK

Başka birisinin mesajına yok o öyle değil vari mesajlar atmak YASAK

Karşı markaya laf-iftira atmak Yasak

Konu içinde sohbet edebilirsiniz lütfen tartışmayalım eğer yaşanırsa modlarımıza bildireceğim.

Benimde yaşadığım sorunlar var
GTX 1050:Ltsc sürümlerinde driver
kurulmama ve geç boot sorunu.
RTX2060S:Ltsc sürümlerde driver kurulmama sorunu ve renk sıfırlanması.
RRTX3060Tİ:Özel çözünürlükte siyah ekran sorunu ve driverdan drivera dalgalı fps sorunu(siyah ekran hatalarında 6 7 defa format atmak zorunda kaldım)

RX6600:Afterburner ile fan ve Overclock ayarı çakışması(her açılışta) sorun çözümü Afterburner silmek
Önceki konu foruma yapılan ahlaksız saldırı sonucunda silindi yeniden açıyorum.
Bence konunun amacı kimin ne yaşadığını öğrenmekten ziyade güncel bir AMD kullanıcısının ''bakın Nvidiada da sorunlar var hatta nvidia daha sorunlu'' adlı çalışması gibi olmuş.

''İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.''

Öncelikle ''ön yargı'' nedir onu öğrenmek lazım. Bir durum hakkında yeterli bilgiye, kanıta ve deneyime sahip olmadan önceden edinilen olumlu veya olumsuz peşin hükme ön yargı denir. AMD yıllarca insanları bezdirdi, bıktırdı zaten bunu sağır sultan bile biliyordu haliyle bu ''ön yargı'' olmaktan çıkıyor, gerçeğin ta kendisi oluyor.

Velhasıl masumane şekilde açılmış bir konu olduğunu düşünmüyorum. Konu sahibi arkadaşın tek olayı AMD şövalyeliği yapmak, konuya gelen mesajlara verdiği cevaplar ve milletin mesajlarına attığı gülücüklerden amacı inanılmaz net şekilde belli oluyor.

Velhasıl o mu sorunlu bu mu sorunlu diye tartışmaya gerek yok. Nvidia uzun yıllardır pazar lideri, şuan ki pazar payları da tarihin gördüğü en uç seviyelere ulaşmış durumda %95 Nvidia, %4 AMD, %1 Intel şeklinde ve bu kadar az pazar payına rağmen insanlar geçmişten bugüne halen AMD driverlarını konuşuyorsa kimse kusura bakmasın AMD nin şapkayı önüne koyup bir düşünmesi gerekiyor.

FX5500 den beri Nvidia, HD4330 dan bari de ATI kullanmış ve bugüne kadar da eline 20-30 farklı AMD kart geçmiş biri olarak söylüyorum AMD yazılım konusunda Nvidia nın fersah fersah gerisinde, teknoloji olarak da aralarında konya ovası kadar fark var.

Geri