Selamlar konuda amacımız kimlerin hangi konuda hangi sorunları yaşadığını öğrenmek.
İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.
Konunun kuralları şunlardır;
Yaşadığınız Sorunları Abartmak YASAK
Başka birisinin mesajına yok o öyle değil vari mesajlar atmak YASAK
Karşı markaya laf-iftira atmak Yasak
Konu içinde sohbet edebilirsiniz lütfen tartışmayalım eğer yaşanırsa modlarımıza bildireceğim.
Benimde yaşadığım sorunlar var
GTX 1050:Ltsc sürümlerinde driver
kurulmama ve geç boot sorunu.
RTX2060S:Ltsc sürümlerde driver kurulmama sorunu ve renk sıfırlanması.
RRTX3060Tİ:Özel çözünürlükte siyah ekran sorunu ve driverdan drivera dalgalı fps sorunu(siyah ekran hatalarında 6 7 defa format atmak zorunda kaldım)
RX6600:Afterburner ile fan ve Overclock ayarı çakışması(her açılışta) sorun çözümü Afterburner silmek
Önceki konu foruma yapılan ahlaksız saldırı sonucunda silindi yeniden açıyorum.
Bence konunun amacı kimin ne yaşadığını öğrenmekten ziyade güncel bir AMD kullanıcısının ''bakın Nvidiada da sorunlar var hatta nvidia daha sorunlu'' adlı çalışması gibi olmuş.
''İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.''
Öncelikle ''ön yargı'' nedir onu öğrenmek lazım. Bir durum hakkında yeterli bilgiye, kanıta ve deneyime sahip olmadan önceden edinilen olumlu veya olumsuz peşin hükme ön yargı denir. AMD yıllarca insanları bezdirdi, bıktırdı zaten bunu sağır sultan bile biliyordu haliyle bu ''ön yargı'' olmaktan çıkıyor, gerçeğin ta kendisi oluyor.
Velhasıl masumane şekilde açılmış bir konu olduğunu düşünmüyorum. Konu sahibi arkadaşın tek olayı AMD şövalyeliği yapmak, konuya gelen mesajlara verdiği cevaplar ve milletin mesajlarına attığı gülücüklerden amacı inanılmaz net şekilde belli oluyor.
Velhasıl o mu sorunlu bu mu sorunlu diye tartışmaya gerek yok. Nvidia uzun yıllardır pazar lideri, şuan ki pazar payları da tarihin gördüğü en uç seviyelere ulaşmış durumda %95 Nvidia, %4 AMD, %1 Intel şeklinde ve bu kadar az pazar payına rağmen insanlar geçmişten bugüne halen AMD driverlarını konuşuyorsa kimse kusura bakmasın AMD nin şapkayı önüne koyup bir düşünmesi gerekiyor.
FX5500 den beri Nvidia, HD4330 dan bari de ATI kullanmış ve bugüne kadar da eline 20-30 farklı AMD kart geçmiş biri olarak söylüyorum AMD yazılım konusunda Nvidia nın fersah fersah gerisinde, teknoloji olarak da aralarında konya ovası kadar fark var.