Çözüldü✓ NVMe SSD PCI-e X1 hızında çalışıyor

berke.

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,189
SSD'nin normal şartlarda PCIe 3.0 x4 arayüzünde çalışması ve 3400 MB/s civarı hızlar vermesi gerekirken, CrystalDiskInfo verilerinde aktarım modunun PCIe 1.0 x4 olarak kilitlendiğini görüyorum, bu durum performansımı doğrudan etkiliyor ve okuma/yazma hızlarım 800 MB/s civarına çakılmış durumda fakat diğer SSD'mde hiç bir problem yok bununla ilgili bir BIOS ayarı var mı?

Sistem :
CPU : R7 5700X3D
RAM : Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16x2 3600MHZ CL18
Anakart : MSI B550-A PRO
GPU : SAPPHIRE NITRO+ 9070 XT 16 GB

Bios de evet gen 1 2 3 şeklinde seçim yapabiliyorsunuz varsayılan auto seçilidir ama sanki bios değil de farklı bir sorun var şahsen anakarta m.2 slota takılan ssd nin dediğiniz gibi x1 hızında çalışmasını ilk kez görüyorum

Bios de evet gen 1 2 3 şeklinde seçim yapabiliyorsunuz varsayılan auto seçilidir ama sanki bios değil de farklı bir sorun var şahsen anakarta m.2 slota takılan ssd nin dediğiniz gibi x1 hızında çalışmasını ilk kez görüyorum
BIOS ayarlarında herhangi bir M2 ile bir ayar göremedim PCI ayarları içinde Chipset olanı GEN3 diğer olanı ise de Gen4 te bıraktım ben de anlayamadım anakartın alt slotundaki M2 slotu gayet stabil çalışırken yukarısında soğutma bloğu olan slotu nasıl Gen X1 çalışır anlam veremiyorum

Anakartın kullanım klavuzuna bak. Bazı anakartlarda sata girişlerinide kullanınca veya fazla pci express (ses kartı vs) kullanılınca da m2 yuvalarından birinin hızını otomatik düşürmek zorunda kalıyodur

Anakartın kullanım klavuzuna bak. Bazı anakartlarda sata girişlerinide kullanınca veya fazla pci express (ses kartı vs) kullanılınca da m2 yuvalarından birinin hızını otomatik düşürmek zorunda kalıyodur
Herhangi bir sata girişi veya GPU dışında pci express slotu kullanmıyorum

Ne gariptir ki diğer SSD'yi soğutuculu olan kısma diğer SSD'yi ise alt kısma takınca düzeldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,236
Üyeler
194,254
Son üye
Tarık60
Geri