🔥İndirim CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance 6400MHz CL36 21.999TL

Sence düzelmiş olabilir. 6400 cl32 expo ile 6000 cl30 timings girdiğinde çok fark var. Hala tam stabil değil. Hala anakart firmaları her bios güncellemesinde geliştirdiklerini söylüyor ama am5 ddr5 optmizasyonu intel gibi değil
halen daha sorun çıkarabiliyor
ilk çıktığındaki gibi değil şuan büyük ölçekte sorunsuz XMP YA DA EXPO özel bellek almanıza gerek yok 9000sereisi işlemciler ile yeni nesil x870e çipsetler ile de yüksek mhzlerde pek sorun olduğunu da pek duymadım

ilk çıktığındaki gibi değil şuan büyük ölçekte sorunsuz XMP YA DA EXPO özel bellek almanıza gerek yok 9000sereisi işlemciler ile yeni nesil x870e çipsetler ile de yüksek mhzlerde pek sorun olduğunu da pek duymadım
SK Hynix in markası Klevv Crass V 6400 Mhz CL32 2x16 GB Ram(A-Die)
Gigabyte X870E Aorus Elite Ice Wifi7 MB
9800x3D
Sence ?
Ram ler hazır expo profilindeyken, 9800X3D ye PBO +100 Mhz , 5X Scalar, -22 Curve Opt. ile bıçak sırtı performans aldım.
Aynı ramleri 6000 Mhz CL30 a çekip, timingsleri çok daha sıkı performansa getirerek , PBO +200 Mhz, 5X Scalar, -27 Curve Opt. ile çok çok daha iyi performans alıyorum. Bunu demek istedim.
Kurcalamak lazım. Sadece expo yapıp geçiyorsun, hazır expo da ram ler VSOC voltajı bol keseden veriyor. Sen de UV yapınca, sıkıntı yarattı.
Yukarıda değerleri yazdım. Daha iyi olduğuna şüphen olmasın
Bu ramlere verdiğim değerler (Nebi Akgün den )
Çok daha sıkı değerler verilebilir ama çok uğraşmak lazım

Geri