Ekran Kartını bilgisayara güç tuşuyla uzun basıp kapatıp açmadan çalışmıyor

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar şöyle bir durum oldu,
Windows ta ağ bağdaştırıcısı ayarlarını değiştirdiğimde birden monitör bozuldu, monitörü değiştirdim şu anda da
Bilgisayarı açıyorum, görüntü gelmiyor, monitörü anakartın çıkışına bağlayınca görüntü geliyor, fakat windows ekran kartını görmüyor,
power tuşuna uzun basıp bilgisayarı kapatıp açınca ekran kartını görüyor ve normal bir şekilde çalışıyor
Bu olayın üstüne windows format attım, Bios pilini çıkardım taktım, Bios u son versiyona güncelledim
internette araştırdım böyle bir şey pek bulamadım, ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Ekran kartı : Nvidia Rtx 4070 TI Super
İşlemci : Amd 7700x
Anakart : MSI B650m wifi plus
Güç Kaynağı : 750w gold

Son düzenleme:
Tuhaf bir sorunmuş, monitör marka model nedir?

Bir farklısını bende rx 6750xt ile yaşadım . Bigisayar durduk yere ekran kesiyordu ve kapatıp açınca driver kartı görmüyordu sizin gibi herşeyi denedim çözemedim en sonunda dp kablomu ve ekran kartından farklı bir sokete taktım yaklaşık 1haftadır sorun tekrarlamadı . Sizde deneyin belki çözüleblir.

Arkadaşlar şöyle bir durum oldu,
Windows ta ağ bağdaştırıcısı ayarlarını değiştirdiğimde birden monitör bozuldu, monitörü değiştirdim şu anda da
Bilgisayarı açıyorum, görüntü gelmiyor, monitörü anakartın çıkışına bağlayınca görüntü geliyor, fakat windows ekran kartını görmüyor,
power tuşuna uzun basıp bilgisayarı kapatıp açınca ekran kartını görüyor ve normal bir şekilde çalışıyor
Bu olayın üstüne windows format attım, Bios pilini çıkardım taktım, Bios u son versiyona güncelledim
internette araştırdım böyle bir şey pek bulamadım, ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Ekran kartı : Nvidia Rtx 4070 TI Super
İşlemci : Amd 7700x
Anakart : MSI B650 wifi plus
Güç Kaynağı : 750w gold
Başka x16 giriş var, onu denedin mi? (Anakartına yanlış bakmadıysam, ayarlarda pcie slot ayarına da bak.

Başka x16 giriş var, onu denedin mi? (Anakartına yanlış bakmadıysam, ayarlarda pcie slot ayarına da bak.
Anakartın m sini eksik yazmışım b650m plus küçük modellerden
Post automatically merged:

Tuhaf bir sorunmuş, monitör marka model nedir?
Tam detaylı hatırlamıyorum ilk monitör viewsonic ti o komple gitti,şimdiki ASUS TUF GAMING VG27AQML5A
Post automatically merged:

Bir farklısını bende rx 6750xt ile yaşadım . Bigisayar durduk yere ekran kesiyordu ve kapatıp açınca driver kartı görmüyordu sizin gibi herşeyi denedim çözemedim en sonunda dp kablomu ve ekran kartından farklı bir sokete taktım yaklaşık 1haftadır sorun tekrarlamadı . Sizde deneyin belki çözüleblir.
Farklı bir soket denedim yine çalışmıyor, anakarttan görüntü alabiliyorum, anakarttan açınca gördüğüm, aygıt yöneticisinde ekran kartı hiç gözülmüyor, ama fiziksel olarak kartın ışıkları, fanları falan çalışıyor

Son düzenleme:
aygıt yöneticisine girip görselini atsana, acayip bir durum, birde elinde farklı bir dp yada hdmi kablosu varsa onla dene.

Ekran kartına bağlıyken biostan görüntü alabiliyor musunuz?

Ekran kartına bağlıyken biostan görüntü alabiliyor musunuz?
O da aynı durumda, anakarttan görüntü alabiliyorum,ekran kartından bi şöyle bi böyle,hatta genellikle pc yi açınca monitöre msi logosu geliyor, sonra komple gidiyor

Psu marka modeliniz nedir? Pc kapalıyken psu'yu fişten çekin bi 15 sn bekledikten sonra açın ekran kartına bağlıyken görüntü geliyor mu?

aygıt yöneticisine girip görselini atsana, acayip bir durum, birde elinde farklı bir dp yada hdmi kablosu varsa onla dene.

ekran kartı gözüküyor
https://hizliresim.com/42l5oyk

ekran kartı gözükmüyor

Direkt görsel yüklemeyi denedim, donanım haberdede hizliresim e yükleyin diye konu var ama buradan url yi girince eklenemedi dedi

pc yi kapat sonra arkadan psu şalterini yada çoklu prize takılıysa çoklu prizi kapat prize takılı iken, 1-2 dakika bekle, sonra 30 saniye o şekilde pc yi açtığın güç tuşuna basılı tut statik elektriği boşaltsın bir tam, sonra prizden çek tamamen, ekran kartını çıkar, ekran kartı girişini ve pciE x16 yuvasını ipa yada devre temizleyici ile temizle ve kurumasını bekle, sonra ekran kartını tak ve bios a gir biosu zaten sıfırlamışsındır sıfırlamadıysan sıfırla, NB configuration kısmını bul, orda ilk olarak önceliği ekran kartı yada işlemci gpu suna mı verilmesini sağlayan bir ayar var o auto yada dahili gpu ise onu x16 slotuna yani ekran kartına ayarla, daha sonra o menüden yine igpu yani işlemci gpu sunu tamamen kapatabileceğin seçenek var onu disable yaparak kapat ve kaydet yeniden başlat, sistem açılırken ayarlardan sonra ortalama 1 dakika açılmayabilir bios yeni ayarları uygulamaya alıyor o arada sakın elleme ve bekle eğer ekran kartında yada anakartta bir arıza yoksa çok yüksek ihtimal düzelir.

Geri