Çözüldü✓ PSU şalteri açınca arkadan kıvılcım attı

Sistem ne hocam?
İmzamdaki sistem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tek seferlik kıvılcım attıysa ark yapmış olabilir, anormal bir durum değil. Fakat switch'i her kapatıp açtığınızda yapıyorsa sıkıntıdır. Sistem imzadaki sistem ise PSU'yu zorlayan bir durum yok. Yine de ben işimi garantiye alayım derseniz koruması olan bir PSU alın. HP Element modeli de olur, High Power Performance modeli bulursanız fıstık gibi olur.
500-600W rahat yeterli, ileriye dönük 700W civarı falan bakabilirsiniz. İleriye dönük bakacaksanız yine minimum 2 adet (toplam 4 uçlu) PCI-E güç girişi sağlayan modellere bakmakta fayda var. Mesela NZXT C750 'i önermiyorum.
Tek seferlik değil 1 aydır falan puf sesi geliyor ama bugün kıvılcım attığını gördüm hatta parmağıma doğru attı plastik kalemle switchi açtığımda bir şey olmuyor parmağımla açınca puf diyor bir de şimdi kabloyu söküp kokladım kabloda bir koku var

Puf diye ses çıkarması genelde kapasitör patlama sesi oluyor. Eğer öyleyse pek ömrü kalmamıştır. Birkaç tane daha filtreleme kapasitörü patlarsa muhtemelen sürekli bilgisayar boot loop'a girip açılmayacaktır. Turbox güç kaynaklı 7 tane sistemde yaşadım hiç de güzel bir durum değil. Koku geliyor mu o puf sesinden sonra?
Evet hocam bahsettiğiniz gibi parmağımla açınca puf sesi geliyor plastik kalemle açınca ses gelmiyor az önce kabloyu çıkardım kabloda da bir koku var

İmzamdaki sistem

Tek seferlik değil 1 aydır falan puf sesi geliyor ama bugün kıvılcım attığını gördüm hatta parmağıma doğru attı plastik kalemle switchi açtığımda bir şey olmuyor parmağımla açınca puf diyor bir de şimdi kabloyu söküp kokladım kabloda bir koku var

Evet hocam bahsettiğiniz gibi parmağımla açınca puf sesi geliyor plastik kalemle açınca ses gelmiyor az önce kabloyu çıkardım kabloda da bir koku var
O plastik biraz saçma çünkü açma kapama anahtarıda plastik zaten. Arada bir bağ yok. O güç kaynağını sıkıntı çıkarmadan değiştirin, çıkaracağı kesin gibi. Kapasitörler patladığında leş gibi koku yayar etrafına.

Son düzenleme:
https://www.akakce.com/power-supply...nt-hp1-m750br-h12s-750w-fiyati,674788913.html bu daha iyidir

Şu devirde tek bobin psu kesinlikle alınmaz

2-2.5k civarı olabilir max
Burayı görmemiştim , sisteminin spike ve peak değerlerini dahil ederek hesapladım şu psu yeterli geliyor 2.5kya kalitesi düzgün bir tek bunu bulabildim ayrıca bende kullanıyorum (ama benim önerim az daha ekle attığım high power psuyu al hiç koyamıyorsan bu da yeterlidir)

Son düzenleme:
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kullandığım gamework gamx 600w 80+ bronze psu son 1 aydır arkadaki şalteri açınca puf der gibi bir ses geliyordu ama ark atlamasıdır diye bişey olmaz demiştim. Daha biraz önce ise şalteri açtığımda arkadan kıvılcım attı şu an pc den yazıyorum bir sorun yok gibi ama psu yu değiştirmeli miyim ciddi sorun oluşturur mu?
Bu olanı kısaca açıklayayım. Elektrik arkı yani yalıtkan olan havanın, yüksek voltaj altında iletken hale gelip plazmaya dönüşmesidir. Merak edip içini açıp elleme sakın böyle fason üretim PSU larda bleeder dirençleri ya yoktur yada, yüksek ohm değerine sahiptir. Bu da demektir ki Kondansatör bir batarya gibi davranır. Fişi çeksen bile, içindeki o voltajı boşaltacak bir yol yoksa, o yük kartın üzerinde saatlerce veya günlerce kalabilir. İçini açıp elinle PCB'ye veya kapasitörün bacaklarına dokunduğun an, vücudun üzerinden devreyi tamamlayıp o 300-400 voltu doğrudan yersin. O psu yu bunları belirterek arızalı olarak sat kaliteli bir PSU al kanka.

https://www.akakce.com/power-supply...nt-hp1-m750br-h12s-750w-fiyati,674788913.html bu daha iyidir

Şu devirde tek bobin psu kesinlikle alınmaz

Burayı görmemiştim , sisteminin spike ve peak değerlerini dahil ederek hesapladım şu psu yeterli geliyor 2.5kya kalitesi düzgün bir tek bunu bulabildim ayrıca bende kullanıyorum (ama benim önerim az daha ekle attığım high power psuyu al hiç koyamıyorsan bu da yeterlidir)

Teşekkürler eğer bütçeyi arttırabilirsem high power alıcam artmazsa deepcool alırım

Bu olanı kısaca açıklayayım. Elektrik arkı yani yalıtkan olan havanın, yüksek voltaj altında iletken hale gelip plazmaya dönüşmesidir. Merak edip içini açıp elleme sakın böyle fason üretim PSU larda bleeder dirençleri ya yoktur yada, yüksek ohm değerine sahiptir. Bu da demektir ki Kondansatör bir batarya gibi davranır. Fişi çeksen bile, içindeki o voltajı boşaltacak bir yol yoksa, o yük kartın üzerinde saatlerce veya günlerce kalabilir. İçini açıp elinle PCB'ye veya kapasitörün bacaklarına dokunduğun an, vücudun üzerinden devreyi tamamlayıp o 300-400 voltu doğrudan yersin. O psu yu bunları belirterek arızalı olarak sat kaliteli bir PSU al kanka.
Gayet açıklayıcı oldu teşekkür ederim

Arkadaşlar önümde şu an 2 seçenek var birincisi MSI MAG A600DN 80+ (1800tl) ikincisi MSI MAG A650BNL 80+ Bronze (2300 tl). İkisi de sıfır garantili ikisi arasında bronz sertifikasından başka fark var mıdır hangisni almalıyım? 1 yıl sonra bunlarda bozulur mu? (sadece imzamdaki sistem ile kullanıcam öğleden sonra gidip elden alıcam)

Arkadaşlar önümde şu an 2 seçenek var birincisi MSI MAG A600DN 80+ (1800tl) ikincisi MSI MAG A650BNL 80+ Bronze (2300 tl). İkisi de sıfır garantili ikisi arasında bronz sertifikasından başka fark var mıdır hangisni almalıyım? 1 yıl sonra bunlarda bozulur mu? (sadece imzamdaki sistem ile kullanıcam öğleden sonra gidip elden alıcam)
Green ged 600 bakabilirsin 2200 tl idi sanırım C tier psu

Green ged 600 bakabilirsin 2200 tl idi sanırım C tier psu
clearesult sitesinde marka görünmüyor bir de global olmadığını duymuştum fazla beklemek istemiyorum bu ikisi arasında hangisi mantıklı olur?

clearesult sitesinde marka görünmüyor bir de global olmadığını duymuştum fazla beklemek istemiyorum bu ikisi arasında hangisi mantıklı olur?
1800tlmiş ben kullanıyorum tavsiye ederim . Msilardan BNL olan daha iyi sanırım

MSI MAG A650BNL 80+ Bronze aldım herkese teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,909
Üyeler
191,181
Son üye
LynxKN
Geri