darkozi
80+
- Reaksiyon skoru
- 88
- Konu Sahibi Konu Sahibi
İmzamdaki sistemSistem ne hocam?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tek seferlik değil 1 aydır falan puf sesi geliyor ama bugün kıvılcım attığını gördüm hatta parmağıma doğru attı plastik kalemle switchi açtığımda bir şey olmuyor parmağımla açınca puf diyor bir de şimdi kabloyu söküp kokladım kabloda bir koku varTek seferlik kıvılcım attıysa ark yapmış olabilir, anormal bir durum değil. Fakat switch'i her kapatıp açtığınızda yapıyorsa sıkıntıdır. Sistem imzadaki sistem ise PSU'yu zorlayan bir durum yok. Yine de ben işimi garantiye alayım derseniz koruması olan bir PSU alın. HP Element modeli de olur, High Power Performance modeli bulursanız fıstık gibi olur.
500-600W rahat yeterli, ileriye dönük 700W civarı falan bakabilirsiniz. İleriye dönük bakacaksanız yine minimum 2 adet (toplam 4 uçlu) PCI-E güç girişi sağlayan modellere bakmakta fayda var. Mesela NZXT C750 'i önermiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Evet hocam bahsettiğiniz gibi parmağımla açınca puf sesi geliyor plastik kalemle açınca ses gelmiyor az önce kabloyu çıkardım kabloda da bir koku varPuf diye ses çıkarması genelde kapasitör patlama sesi oluyor. Eğer öyleyse pek ömrü kalmamıştır. Birkaç tane daha filtreleme kapasitörü patlarsa muhtemelen sürekli bilgisayar boot loop'a girip açılmayacaktır. Turbox güç kaynaklı 7 tane sistemde yaşadım hiç de güzel bir durum değil. Koku geliyor mu o puf sesinden sonra?