DLSS 4.5 - Dynamic Frame Gen Deneyimi (5070 Ti - 4K)

moonshine07

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
354
Herkese merhaba.

Uzun süre 4070 Ti Super kullandıktan sonra sadece garanti yenilemek maksadıyla eski kartımı elden uygun fiyata çıkarıp en uygun fiyatlı 5070 Ti modellerinden biri olan Inno3D X3 serisine geçiş yapmıştım. Bu geçişin ardından ise ne performans ne de grafik gücü açısından yeterli bir sıçrama görememiştim, çünkü kartların saf gücü arasında %10 - 15 civarı bir fark vardı ve özellikle 5000 serisinin pazarlamasında kullanılan Multi Frame Gen özelliği, eklediği gecikme yüzünden benim açımdan pek kullanılabilir değildi. Frame Gen 2x modu birçok oyun için fazlasıyla yeterliydi ve bu özellik 4000 serisinde de olduğu için yapmış olduğum upgrade gerçekten de sadece garanti süresini yenilemek için yapılmış oldu.

DLSS 4.5 çıkış yaptığında, önceki sürümlere nazaran ultra performans ve performans modlarını kullanılabilir hale getirdiği için çıktığı gibi kullanmaya başladım. Özellikle Cyberpunk 2077, Kingdom Come Deliverance II gibi oyunlarda görüntü kalitesinden taviz vermeden performans kazanımını bana sağlayabildi. Fakat biraz da zahmetli bir teknoloji gibi geldi çünkü her Preset her oyunda aynı şekilde çalışmıyordu. Kimi oyunda Preset L - Ultra Performance iyi bir deneyim sağlarken bazı oyunlarda Preset M - Perf. - Balanced daha iyi deneyim sağlayabiliyordu. DLSS 4.5 ile birlikte tanıtılan Dynamic MFG özelliği ise bana çok çekici gelmemişti çünkü dinamik de olsa gecikme olayı yüzünden en fazla 2x kullanırım diye düşünmüştüm.

Geçtiğimiz günlerde driver güncellediğimde Nvidia App'e Dynamic Frame Gen eklendiğini fark ettim. Sırf denemek için aktif ettim ve sonuçlara şaşırdım diyebilirim çünkü eski sürüm 3x ve 4x Frame Gen'e göre oldukça iyi çalışan bir hale evrilmişti. Şuan sistemimde 50 civarı oyun bulunmasına rağmen sadece Cyberpunk 2077 desteklediği için testleri tek oyunda yapabildim.
Şimdi sırasıyla ayarlarımı ve görüntü kalitesi/performans üzerinden izlenimlerimi aktaracağım.

Öncesinde şunu belirtmek istiyorum, DLSS 4.0 Kalite, DLSS 4.5 M ve L sürümleri arasında yaptığım kıyaslamada gözüme en iyi gelen sonuç, bir tık daha keskin olması sebebiyle Preset M - DLSS Performance moduydu. Bu yüzden tüm testleri bu şekilde yaptım.

Sonuç
Ben genel olarak memnun kaldım. Tüm sistem için 4K çözünürlük için gerekli en düşük fiyatlı parçaları seçtiğim için Dynamic MFG'nin iyi çalışması, sistemin ömrünü 4K çözünürlük için bence uzatacak bir özellik olmuş. Deneyim, görüntü bozulması ve gecikme kısmında yapılan geliştirmeler taktire şayan. Umarım desteklenmeye devam eder.

Son düzenleme:
Bu dinamik kare oluşturma gayet amntıklı bilgisayardaki Dengeli güç modu gibi istediği zaman hızlanıyor gerekmiyorsa olduğu yerde bekliyor

Benim 4080 var 2x/3x/4x leri denedim sadece 6x görmedim daha ama benim en çok kullndığım genelde 2x/3x oluyor diğerleri bana pek yaramıyor benim için stabil oynatması yeter fps peşinde değilim
Ama bende M ayarda kullnıyorum gayet iyidir
M Medium L'yi Large gibi düşüne bilirsiniz orta ve performans kalite için M diğer sadece Kalite odaklı için L seçilebilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,015
Üyeler
191,202
Son üye
Weil
Geri