0 Monitöre yapılacak test ve ayarlar nasıl olmalıdır?? Gigabyte G25F2A

Reaksiyon skoru
61

Beyler ilk kez 0 monitör aldım. 0 monitöre iade süreci boyunca hangi testler yapılmalıdır nelere dikkat edilmelidir yardımcı olur musunuz.
Ölü piksel, ghosting gibi testleri biliyorum sadece ama onları da nereden yapıyoruz bilmiyorum.

Ekstra olarak bu monitörü bilen arkadaşlar cs2 oynayacağım hangi ayarları performans açısından değiştirmem önemli yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dostum selam,

Hatırlarsan açtığım konuda beraber almıştık monitörü bana da dün teslim edildi. Kurduktan sonra ghosting testi yaptım bir sorun yoktu sonrasında ölü piksel testi yaptım onda da bir sorun göremedim yine de kontrol et. tek sorun monitör fabrika ayarlarında sarımsı bi tonla geliyor acayip göze batıyor onları ayarlaman gerek panelden. Ben deneyerek kendime uygun tona çektim.

eklemeyi unutmuşum benim mönitörde ufak miktarda ıps glow vardı günlük kullanımda çok göze batmayacağı için umursamadım onu da bir test et rahatsız edecek seviyede var ise iade edebilirsin.

Testi nereden yapacağım demişsin ona cevap vereyim.Ölü pixel testi diye bir şey yok aslında,bembeyaz ekran.Sen dikkatli bakarak bulursun, Google'a ölü pixel testi yaz farketmez site.Ghosting test ile bir bilgim yok ama yine Google'da yazarak bulursun tahminimce.

Dostum selam,

Hatırlarsan açtığım konuda beraber almıştık monitörü bana da dün teslim edildi. Kurduktan sonra ghosting testi yaptım bir sorun yoktu sonrasında ölü piksel testi yaptım onda da bir sorun göremedim yine de kontrol et. tek sorun monitör fabrika ayarlarında sarımsı bi tonla geliyor acayip göze batıyor onları ayarlaman gerek panelden. Ben deneyerek kendime uygun tona çektim.

eklemeyi unutmuşum benim mönitörde ufak miktarda ıps glow vardı günlük kullanımda çok göze batmayacağı için umursamadım onu da bir test et rahatsız edecek seviyede var ise iade edebilirsin.
Evet hatırladım. Teşekkürler tekrardan indirimi paylaştığın için. Bana da fabrika ayarı çok sarı gibi geldi şuan için anlık custom moda çektim renkler yerine oturdu. Ölü piksel yok çok şükür. Ghosting testi internette buldum ama fark göremedim overdrive modunu balanced bırakacağım sanırım. Ama ölü piksel bakarken siyah bir ekrana gelince fark ettim ki ışık sızması var kenarlarda. Fotoğrafta gördüğün gibi altta ve üstte var. normal oturuş pozisyonunda alttaki hiç görünmüyor simsiyah oluyor ondan sıkıntı yok üstteki de çok üstte kaldığından rahatsız etmiyor ancak merak ettim bu kadar ışık sızması normal mi??

Evet hatırladım. Teşekkürler tekrardan indirimi paylaştığın için. Bana da fabrika ayarı çok sarı gibi geldi şuan için anlık custom moda çektim renkler yerine oturdu. Ölü piksel yok çok şükür. Ghosting testi internette buldum ama fark göremedim overdrive modunu balanced bırakacağım sanırım. Ama ölü piksel bakarken siyah bir ekrana gelince fark ettim ki ışık sızması var kenarlarda. Fotoğrafta gördüğün gibi altta ve üstte var. normal oturuş pozisyonunda alttaki hiç görünmüyor simsiyah oluyor ondan sıkıntı yok üstteki de çok üstte kaldığından rahatsız etmiyor ancak merak ettim bu kadar ışık sızması normal mi??
Fotoğraf yok hocam?

Fotoğraf yok hocam?
telefondan atmam gerekti ekledim şimdi
ekstra olarakta şuan laptop sahibiyim monitörü ana ekran yapmadığım için overdrive ayarlarındaki farkı bana yansıtmıyormuş. Ghosting testi bundan ötürü anlamsız geçmiş. İnternette ufo test sitesini buldum orada aşağıda 165 hz yazınca laptopun ekranını baz aldığını anladım. Şimdi Ana ekranı monitör yapınca işler değişti. Ama yine de çok garip sonuçta ben iki ekranı genişlet seçtim ve yan yana koydum ana ekran laptop diye 165 hz de takılması çok garip.
Şimdi ise manitörü ana ekran laptopu 2. yan ekran yaptım şuan ikiside en yüksek performansında

Son olarak ise monitörün overdrive modunu off/ speed ile karşılaştırdım ve ghosting dediğimiz muhabbet sanırsam bu. Mod kapalı iken arkada iz bırakmıyordu lakin speed yapınca arkasında 3 4 pixel bi iz bırakmaya başladı.
@Rasimow Hocam sana da tavsiyem bu overdrive modunu kapalı kullanman çok daha akıcı gösterecektir.
++
Hocam aim stabilizer sync muhabbeti de çok garip parlaklığı düşürüp overdrive ayarını speede kitliyor ama 240 hz akan ufo testi bile gözle seçilir hale geliyor gerçekten beklentimin çok üzerinde bir stabilite performansı var. Oyunlarda iş yapar mı bilmem. Denemen gerek bence.

Son düzenleme:
Dostum selam,

Hocam sarımsı renkten nasıl kurtuldunuz tam olarak custom rgb ayarınızı paylaşabilir misiniz şuan laptopla yan yana koydumda ciddi anlamda bir fark var rahatsız edici

Hocam sarımsı renkten nasıl kurtuldunuz tam olarak custom rgb ayarınızı paylaşabilir misiniz şuan laptopla yan yana koydumda ciddi anlamda bir fark var rahatsız edici
ben kendime göre çektim ayarı büyük ihtimalle benim ayarlarda sana garip gelecektir ama akşam eve geçince paylaşırım hocam.

++ ben overdrive modunu balanced olarak kullanıyorum göze batan bir sorun görmedim ama dediğin şekilde birde kapalı şekilde denerim.

yukarda sorduğun ışık sızması konusuna gelirsek de hemen hemen aynı oranda bende de var normalin bir tık üstü gibi geldi ama dediğim gibi günlük kullanımda sorun yaşatacağını sanmıyorum. sonuçta benim korkum ölü pikseldi oda şükür çıkmadı iade ile uğraşsam belki de yeni gönderecekleri malda ölü piksel olacak o yüzden hiç bulaşmadım.

ben kendime göre çektim ayarı büyük ihtimalle benim ayarlarda sana garip gelecektir ama akşam eve geçince paylaşırım hocam.

++ ben overdrive modunu balanced olarak kullanıyorum göze batan bir sorun görmedim ama dediğin şekilde birde kapalı şekilde denerim.

yukarda sorduğun ışık sızması konusuna gelirsek de hemen hemen aynı oranda bende de var normalin bir tık üstü gibi geldi ama dediğim gibi günlük kullanımda sorun yaşatacağını sanmıyorum. sonuçta benim korkum ölü pikseldi oda şükür çıkmadı iade ile uğraşsam belki de yeni gönderecekleri malda ölü piksel olacak o yüzden hiç bulaşmadım.
Herhakde monitörde ayarı 0 yapsak bile temel seviye göz mavi ışık koruma ayarı açık ondan ötürü böyle oluyo.
Overdrive gözle görünmüyor ama ufo testinde belirgin bir tersine ghosting gözüküyo.
Işık sızması dediğin gibi rahatsız etmiyo alttaki sızmalar koltuğa oturunca görünmüyor üsttekiler ise hiç farkında bile olmuyorum normalde de laptoptan geçtim zaten 15.5tan 25e çağ atladım gözler acıyor ondan ötürü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,432
Üyeler
193,033
Son üye
Shadow67
Geri