Bilgisayarımda Ani FPS Düşüşleri ve Yavaşlık Sorunu

schwessa

80+
Reaksiyon skoru
2
Sistemi toplayalı 8 ay felan anca oldu ilk aldığım zamanlar haliyle herhangi bir sıkıntısı zaten yoktu fakat son zamanlarda oyunlarda yüksek oranda fps dropları yaşamaya başladım ayrıca hiç bir oyun istediğim gibi çalışmıyor örneğin fps yüksekse akıcı olmuyorlar 2-3 ayarı değiştirince oynanmayacak hale geliyorlar ve çoğu oyun çok kalitesiz görünüyor, ayrıca masaüstünde vs. de ufak çaplı takılmalar yavaşlıklar hissetmeye başladım. Sıcaklık vs. bütün değerlerim iyi olduğu halde (Armory Create üzerinden sık sık takip ediyorum) özellikle egzoz fanı artık daha sıcak üflüyor ama sıcaklıkta artış veya azalış olmuyor ssd sağlığımda da herhangi bir sıkıntı yok elimden geldiğince temizliyorum da ama sorunu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.

Sistem özellikleri
RTX 5060
Ryzen 5 7500F
Asus Prime b850 plus
32 gb DDR5 6000MHZ ram
Samsung 990 EVO 1 tb plus ssd

ddu ile güvenli modta ekran kartı sürücüsünü kaldırıp, nvidia 591.74 sürücüsünü kurmayı dener misin ama nvidia app kısmını kurma.

ddu ile güvenli modta ekran kartı sürücüsünü kaldırıp, nvidia 591.74 sürücüsünü kurmayı dener misin ama nvidia app kısmını kurma.
Hocam dediğiniz gibi yaptım şuanlık sadece cs2 ye bakabildim ilk başta çok akıcıydı tam düzeldi diyordum yine ufak takılmalar yaşamaya başladım ve örneğin 400 fps alırken 320 ve 240 lara düşmeye akıcılığını da kaybetmeye başladı başka bir fikriniz var mı acaba

Nvidia'nın yeni sürücülerinde sorun var ya mevcut sürümde kalıp güncelleme bekleyin ya da sürüm düşürün.

Hocam dediğiniz gibi yaptım şuanlık sadece cs2 ye bakabildim ilk başta çok akıcıydı tam düzeldi diyordum yine ufak takılmalar yaşamaya başladım ve örneğin 400 fps alırken 320 ve 240 lara düşmeye akıcılığını da kaybetmeye başladı başka bir fikriniz var mı acaba
bilgisayar arama yerine oyun modu yazın kapalıysa önce onu açın sonra aramaya güç planı seçin yazıp açın oradan önce en yüksek performansı seçiyoruz yanda mavi bir plan ayarlarını değiştir tarzı yazı olması lazım ona tıklayın açılan yeni pencerede işlemci kısmı olacak onun solunda bir artı olur ona basıp minimum işlemci güç seviyesini %100 yapın cs2 işlemci bazlı bir oyun boş anlarda efekt olmayan yerlerde işlemciye giden güç düşer sonra ateş etme anları, smok ve el bombası kullanılan yerlerde efekt artınca fps drop yapar, ayrıca otomatik güncellemeniz kapalı olsun, nvidia yeni sürücüleri berbat uzunca bir süre 591.74'te tutun bir kayıp yaşamazsınız.

bilgisayar arama yerine oyun modu yazın kapalıysa önce onu açın sonra aramaya güç planı seçin yazıp açın oradan önce en yüksek performansı seçiyoruz yanda mavi bir plan ayarlarını değiştir tarzı yazı olması lazım ona tıklayın açılan yeni pencerede işlemci kısmı olacak onun solunda bir artı olur ona basıp minimum işlemci güç seviyesini %100 yapın cs2 işlemci bazlı bir oyun boş anlarda efekt olmayan yerlerde işlemciye giden güç düşer sonra ateş etme anları, smok ve el bombası kullanılan yerlerde efekt artınca fps drop yapar, ayrıca otomatik güncellemeniz kapalı olsun, nvidia yeni sürücüleri berbat uzunca bir süre 591.74'te tutun bir kayıp yaşamazsınız.
Öncelikle teşekkür ederim ama dediğiniz tüm ayarlar bende önceden zaten yapılıymış, cs nin dışında örneğin gta online da bazen map yüklenmiyor ve yine yüksek fps droplar giriyor, keza valorantta da örneğin 700 fps alırken 420 lere felan düştüğü oluyor hemen hemen her oyunda artık fps drop,kilitlenme ve kötü grafikler yaşamaya başladım bu nedenle insanın aklına daha büyük bir sorun mu var acaba diye bir korku düşüyor biraz daha kullanacağım umarım sürücülerle alakalıdır

Öncelikle teşekkür ederim ama dediğiniz tüm ayarlar bende önceden zaten yapılıymış, cs nin dışında örneğin gta online da bazen map yüklenmiyor ve yine yüksek fps droplar giriyor, keza valorantta da örneğin 700 fps alırken 420 lere felan düştüğü oluyor hemen hemen her oyunda artık fps drop,kilitlenme ve kötü grafikler yaşamaya başladım bu nedenle insanın aklına daha büyük bir sorun mu var acaba diye bir korku düşüyor biraz daha kullanacağım umarım sürücülerle alakalıdır
torrent oyun fln indirdiniz mi virüs olabilir mi ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca sistem zaten valoda sabit 700fps alabilecek bir sistem değil duvara bakınca etrafta görünen bir karakter olmayınca görsel eklentisi az yerlere bakınca yüksek almak normal örneğin pubg'de 12400f li sistem ile uçakta gökyüzüne bakınca 500-600 civarı fps alıyordum oyuna girince 100 civarında oluyordu.

torrent oyun fln indirdiniz mi virüs olabilir mi ?
crackli herhangi bir şey kullanmıyorum sadece CPU-Z virüsünden kısa süre içinde şüpheleniyordum ondada çok şükür bir şey yokmuş sanırsam anormal bir sorun var bende çözemedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

700 fps kısmı pek sıkıntı değil hocam ama fps sabitlediğimde de örneğin 400 de kaldığında bu sefer 200 bandına bir anda düşüyor dediğim gibi bende çözemedim ne olduğunu sıkıntı bir anda akıcılığını kaybediyor oyun

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,165
Üyeler
192,907
Son üye
Günay Deniz
Geri