Yardım 2. El alıcı ürünü bozup iade talep ediyor!!

bu tipler yüzünden çoğu satıcı haklı olarak param güvende sisteminden soğuyor ve bu sefer alıcılarda rahat bir şekilde ürün alamıyor işte

bu tipler yüzünden çoğu satıcı haklı olarak param güvende sisteminden soğuyor ve bu sefer alıcılarda rahat bir şekilde ürün alamıyor işte
Tam olarak öyle sırf bu insanlar yüzünden birçok düzgün insanı geri çevirmek zorunda kalıyoruz

Çok yakın zamanda kurduğum ve uzun süre kullandığım ddr5 bilgisayarı üniversite için laptopa geçmek için satmaya karar verdim.
ardından parçalar tek tek ilana koydum bir kişi anakart işlemci ve ram için teklifte bulundu anlaştık
ardından kendisine RAM ve işlemciyi anakarttan hiç sökmeden dokunmadan kendisine göndereceğimi bu sayede hem kargo masrafı az olacak hem de anakartın pinlerine zarar gelmeyecekti kendisi de bunu kabul edip onayladı ben de aynen o şekilde herhangi bir başka işlem yapmadan sadece anakartın kabloları ekran kartı ve hava soğutmayı çıkarıp anakart kargolayıp gönderdim.
ardından ürün alıcıya ulaştı ancak hemen onaylamadı aldıktan Bir saat sonra onayladı ve onayladıktan yaklaşık 4 saat sonra bana ram'lerin 2. slotunun çalışmadığını söyledi ancak bendeyken çok net bir şekilde çalışıyordu ve ayrıca buna dair sistemi sökmeden hemen önce çektiğim kanıtlı bir videom var kendisine gönderdim gördü ve bu şekilde kullanmaya devam edeceğini söyledi tamam dedim.
Hemen sonraki gün yani bugün yaklaşık yarım saat önce bana işlemcinin pinleri yamuk olduğu için ram'lerin 2 slotunda kısa devre olduğunu söyledi ona kanıtlı videoda da gösterdiğim gibi herhangi bir sorun olmadan çalıştığını tekrardan söyledim ancak şu anda benden iade talep ediyor
Sizce ne yapmalıyım?
Daha önce çokça 2. El alım satım yaptım ilk kez böyle bir şey ile karşılaşıyorum dava ederse ne olur ?
WhatsApp konuşmaları ve videolar duruyor.
kardşim sen sağlam gönderdiysen, dürüstsen için rahatsa sorun yok. engelle geç. Bence senden fiyat kırmaya çalışmış, yad a almaktan vazgeçmiş bahane arıyor. dolandıracak (farklı ürün yollamak vs.) olsa onaylamadan iade ederdi.
geçmiş olsun. Bence daha iletişime geçme artık. elindeki kanıtları da buluta falan depola kaybolmasın. 3 5 ay sonra bişey çıkarsa(ki bence çıkmaz) lazım olabilir. tüm konuşmaları vs ekran kaydı al buluta yükle. banka dekontunu vs vs. 1 sene sakla. zaten 100 mb eder etmez.

Daha düzgün yapsalar da iki taraf da düşünmeden alıp satabilse daha iyi olacak
daha fazlasını yapamıyorler işte insan faktörü var işin içinde sonuçta bu sisteme güveneceksin ya da elden al sat yapacaksın sadece.

işlemcinin pinleri nasıl yamuluyor? ddr5 sistemde işlemcinin kendi pinleri olmuyor pinler genelde anakart soketinde oluyor.

işlemcinin pinleri nasıl yamuluyor? ddr5 sistemde işlemcinin kendi pinleri olmuyor pinler genelde anakart soketinde oluyor.
Evet öyle oluyor ama arkadaş bana işlemci pinleri dedi 😂😂

Pinler zaten yamuk oldugu icin yarim yamalak duzeltip islemciyi takip oyle gonderdiysen, adam da mal degilse zaten takili olan islemciyi sokup geri takmaya calisirken yamultmadiysa. Haklilik payi var. Ramler calismayabilir. Sen videoyu cektikten sonra paketlemeye calisirken dusurup yamulttuysan ve sonra neyse bunu takili gondereyim de daha saglam olur derim dediysen adam burada nasil hakkini savunabilir mesela. Karsi tarafin da buraya konu actigini dusunun ve ona gore fikir paylasin..

Pinler zaten yamuk oldugu icin yarim yamalak duzeltip islemciyi takip oyle gonderdiysen, adam da mal degilse zaten takili olan islemciyi sokup geri takmaya calisirken yamultmadiysa. Haklilik payi var. Ramler calismayabilir. Sen videoyu cektikten sonra paketlemeye calisirken dusurup yamulttuysan ve sonra neyse bunu takili gondereyim de daha saglam olur derim dediysen adam burada nasil hakkini savunabilir mesela. Karsi tarafin da buraya konu actigini dusunun ve ona gore fikir paylasin..
arkadaşı buraya konu açmaya davet ediyorum

ramlerin 2. slotu her konfigürasyonda çalışmaz zaten. xmp kapatıp doğru profili bulup çalıştırabilirsiniz. anakart bozuk değil arkadaş yanlış konf ile kullanmaya çalışıyor. bilgisayardan elektriği kesince ayarlar sıfırlanmış olabilir.

Geri