Yardım Amazon Anakart İade Mağduriyeti.

Hak ediyorlar 5090 değişen adamlara bir şey yok temiz şekilde yollayana basının çaresine bak diyorlar yapicak bir şey yok diyor böyle saçma bir şey var mı.
Toplam 7-8 milyondan fazla alışverişim var çevreme toplasan 2 kere iade etmisimdir mağdur etmemek için tutup bana güvenmiyorlar müşteri hizmetleri takmıyor bile.
ucuza ürün al direk iptal ederler bikere şikayet etmedım bir şey yapmadım ama artık hiç bir firmanın savunulucak tarafı kalmadı.
fırsattan istifade iyi niyeti suistimal ede ede amazon'un bile politikasının yavaş yavaş değişmesine neden oluyor hocam böyle durumlar. yine hala iade konusunda en sorunsuz firma bence ama bazen böyle durumlar yaşanıyor umarım mağduriyetiniz giderilir. siz ne kadar iyi paketlerseniz paketleyin bazen kargo firmaları iade alırken üzerine etiket yapıştırıyor kargoda sorun olursa sizi sorumlu tutmak için belki fark etmişsinizdir özellikle monitör gibi ürünlerde bunu hep yaparlar o yüzden ben kendimi garantiye almak için kesin fotoğraf ve video çekerim bana gönderilen kutuda geri gönderdiğimi de belirtirim. tekrardan geçmiş olsun umarım sorununuz çözülür ürünü geri isteyin belki bir hata olmuştur pinlerde sorun yoktur.

bu arada artık aradaki farkı sadece kampanya dönemlerinde yapıyorlar geçen black friday bir ürün almıştım amazondan fiyatı düşmüş otomatik olarak aradaki farkı atmışlar amazona yazmamıştım bile.

amazon ve müşteri hizmetleri kalite gitgide düşüyor para iadelerininde üstüne yatiyorlar yada geç yatiyorlar bilerek ki benimde başımda öyle bir dert var şuanda uğraşiyorum olmaz ise thh başvurmayi planliyorum bakalım :kizginpeepo:

İndirim farkı sadece indirim yapıyoruz dedikleri dönemde alırsan ve sonra daha da düşerse öyle fark veriyorlar yoksa düz aldın sonra indirime girdi o zaman farkı ödemezler. Pin konusunda da geçmiş olsun bana kalırsa hata sende fotoğraf video çekmek iki saniyelik iş, diğer türlü kim nasıl ispat edecek haklılığını.
Hiç bir türlü vermiyorlar fark Rekabet kurulu karalı dolayısı ile artık bunu yapamıyoruz demişti bana müşteri hizmetleri ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.

Depodaki ürünlerin hali içler acısı oluyor genelde nasıl açıp dikkat etmişler pinlerin yamuk olup olmadığına acaba. Ben olsam ürünü geri isterdim. Belki depo görevlisi yanlış incelemiş olabilir başına ne geldiğini anlayabilmek için ürünü görmen gerekiyor. Ben ne zaman ürün iade etsem öncesinde kutularken falan videoya alırım servise versemde aynı şekilde bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım keşke göndermeden önce fotoğraf video falan çekseydiniz. THH başvurusu yapsanız bile karar olumlu sonuçlanmayabilir.

fırsattan istifade iyi niyeti suistimal ede ede amazon'un bile politikasının yavaş yavaş değişmesine neden oluyor hocam böyle durumlar. yine hala iade konusunda en sorunsuz firma bence ama bazen böyle durumlar yaşanıyor umarım mağduriyetiniz giderilir. siz ne kadar iyi paketlerseniz paketleyin bazen kargo firmaları iade alırken üzerine etiket yapıştırıyor kargoda sorun olursa sizi sorumlu tutmak için belki fark etmişsinizdir özellikle monitör gibi ürünlerde bunu hep yaparlar o yüzden ben kendimi garantiye almak için kesin fotoğraf ve video çekerim bana gönderilen kutuda geri gönderdiğimi de belirtirim. tekrardan geçmiş olsun umarım sorununuz çözülür ürünü geri isteyin belki bir hata olmuştur pinlerde sorun yoktur.

bu arada artık aradaki farkı sadece kampanya dönemlerinde yapıyorlar geçen black friday bir ürün almıştım amazondan fiyatı düşmüş otomatik olarak aradaki farkı atmışlar amazona yazmamıştım bile.
Depodaki ürünlerin hali içler acısı oluyor genelde nasıl açıp dikkat etmişler pinlerin yamuk olup olmadığına acaba. Ben olsam ürünü geri isterdim. Belki depo görevlisi yanlış incelemiş olabilir başına ne geldiğini anlayabilmek için ürünü görmen gerekiyor. Ben ne zaman ürün iade etsem öncesinde kutularken falan videoya alırım servise versemde aynı şekilde bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım keşke göndermeden önce fotoğraf video falan çekseydiniz. THH başvurusu yapsanız bile karar olumlu sonuçlanmayabilir.
şikayet var thh devam edicez.
dediğiniz gibi depo pert mal dolu benim gönderdim üründe sıkıntı bulmuş onca şey alıyorsun coğu şey çalişmiyor bile sans işi galiba.

Amazon üzerinden, satıcısı Amazon olan X870 Stealth siyah anakartı satın aldım. Ürün daha sonra indirime girince, müşteri hizmetleriyle iletişime geçip aradaki farkın karşılanmasını talep ettim. Bana, fiyat farkı için yardımcı olamayacaklarını, ürünü iade edip tekrar almam gerektiğini söylediler.
Bunun üzerine ürünü 8 Mayıs’ta, kutusunu sağlam bir şekilde paketleyerek ve özenle hazırlayarak iade ettim. Ancak daha sonra tarafıma, ürünün pinlerinin kırık olduğu, bu nedenle iadenin kabul edilmeyeceği ve ürünün tekrar bana gönderileceği söylendi.
ürünü gönderirken sağlam şekilde olduğuna emin oldum için hiç bir video ve resim çekmedim yolladım kalın 3 kat pat pat karton kutuya koydum ve yeni anakartların kutusu çok kalın ve sağlam.
müşteri hizmetleri bu kadar sağlam sardısanız bir şey olmaması lazım dedi makmeye vericem gidin verin sorun yok dedi bildiğin umurasamıyor ürünü sizin tarafınıza yollıcam adres bilgisi verin yollayalım dedi bende ürün sizde kalsın istemiyorum dedim sizin olsun ben makmede arıcam hakklarımı dedim sonlandırdım ve ben çok titiz insanım ürün alırken her şeyi duruyor olduğu gibi hiç bir problem olmadığına eminim 2 kere kontrol ettim yollamadan önce.
ve bundan 1 hafta öncede
Amazon Fransa üzerinden hiçbir üyelik kaydı yapmamış olmama rağmen gece 2 sularında hesabımdan yaklaşık 69 Euro tutarında habersiz bir yıllık ücret çekildi(ve hesabım yok orda). Gece bu işlemi fark edip kartlarımı iptal ettirmek zorunda kaldım ve bunun amazon cektiğini bilmiyordum 3 tane banka 1 beni aradı sonra diğer bankaları aradım iş bankasından amazon provziyonda çektiğini gördüm sabaha doğru bütün şifreleri hesapların parolalarını değiştim kartlar 1 hafta kullanamadım Amazon Fransa ile görüşerek para iadesi alabildim. Son dönemde hem Türkiye hem de Fransa tarafında yaşadığım hem amazon türkiye tarafında ayrı sorun yaşadım.

şu bir aydır wreith.incehesap farklı problemler yaşadım herhalde şansızlık başka bir şey değil.
son 30.günde laptop iade ettim hiçbir sorun yapmadan parayı iade ettiler. hatta iade etmeden 1 hafta önce müşteri hizmetleri ile konuşup kusurundan dolayı 5bin hediye çeki almıştım sonra içime sinmedi yine iade ettim, ama hediye çekini bile iptal etmediler onu da kullandım. adres verin yollayayım demesi çok garip geldi bana, amazon satıcılı olduğuna emin misin?

Son düzenleme:
4 yıl önce b550 almıştım amazondan en alttaki pinlerin 3 tanesi bayağı sağlam yamuk ram slotları kurcalanmış kutu ezilmiş geri iade için aradım param 1 haftada geri yattı.

son 30.günde laptop iade ettim hiçbir sorun yapmadan parayı iade ettiler. hatta iade etmeden 1 hafta önce müşteri hizmetleri ile konuşup kusurundan dolayı 5bin hediye çeki almıştım sonra içime sinmedi yine iade ettim, ama hediye çekini bile iptal etmediler onu da kullandım. adres verin yollayayım demesi çok garip geldi bana, amazon satıcılı olduğuna emin misin?
Aynen Amazon satıcı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 yıl önce b550 almıştım amazondan en alttaki pinlerin 3 tanesi bayağı sağlam yamuk ram slotları kurcalanmış kutu ezilmiş geri iade için aradım param 1 haftada geri yattı.
Adamlar ilgilenmiyor tek dediği papağan gibi hangi adrese yollayalım adres bilgisi teyit edin.

Valla galiba amazondan büyük zarar gören tek kişisin. Amazon normalde yapmaz böyle şeyler çok garip
Yapıyorlar aslında da buraya çok yansımıyor. Ben de kart borcumu geç ödemek zorunda kalmıştım. Anlatayım.

2023'te pc toplarken 1000w msi ile 850w msi psu çok yakın fiyatlara gelmişti. Ben de ilk farketmeden 850w söyledim, sonra 1000w fiyatını görünce 1000w almaya karar verdim. Evime gelen 850w psu yu da iade edecektim hiç açmadan.

850w'ı KolayGelsin ile iadeye yolladım. Depoya kadar ulaşmadan iade etmiyorlar paranı. Benim iade kargo birinin tembelliği yüzünden 1 ay depoda "hala ulaşamadı" ibaresiyle bekledi. Her hafta müşteri temsilcisine ulaşıyorum "birkaç güne ulaşır merak etmeyin, yolda gözüküyor" falan diyorlardı. Halbuki depolarında duruyor öyle ulaşmış bile. KolayGelsin'i arıyorum yolda diyor, Amazon'u arıyorum yolda diyor. En son müşteri temsilcisini darlayarak depo müdürünün telefonunu aldım.

Benim ürünüm depoya ulaşmıştır siz bulamıyorsunuz bakar mısınız dedim. Üzerine barkod yapıştırmadıklarından kimin olduğunu anlamamışlar (ekstra kutuyla gelmemişti, MSI PSU kutusuydu direkt) ve 1 aya yakın beklediğinden kredi kartı borcumu ödeyememiştim. İade kargoya verdiğimden 32-35 gün sonra oldu.

Arkadaşımda da Cosori airfryer'da olmuştu. MNG ile gelmiş kutuyu tekmelemişler resmen, kapıya atıp kod sormadan kaçmışlar teslim edildi gösterip. Amazon da arkadaşıma " Teslim almasaydınız" gibi bir şey söylemiş. Avukat olduğundan direkt işlem başlatmıştı. Başlattığı günden sonra arayıp yenisini yolladılar.

Yapıyorlar aslında da buraya çok yansımıyor. Ben de kart borcumu geç ödemek zorunda kalmıştım. Anlatayım.

2023'te pc toplarken 1000w msi ile 850w msi psu çok yakın fiyatlara gelmişti. Ben de ilk farketmeden 850w söyledim, sonra 1000w fiyatını görünce 1000w almaya karar verdim. Evime gelen 850w psu yu da iade edecektim hiç açmadan.

850w'ı KolayGelsin ile iadeye yolladım. Depoya kadar ulaşmadan iade etmiyorlar paranı. Benim iade kargo birinin tembelliği yüzünden 1 ay depoda "hala ulaşamadı" ibaresiyle bekledi. Her hafta müşteri temsilcisine ulaşıyorum "birkaç güne ulaşır merak etmeyin, yolda gözüküyor" falan diyorlardı. Halbuki depolarında duruyor öyle ulaşmış bile. KolayGelsin'i arıyorum yolda diyor, Amazon'u arıyorum yolda diyor. En son müşteri temsilcisini darlayarak depo müdürünün telefonunu aldım.

Benim ürünüm depoya ulaşmıştır siz bulamıyorsunuz bakar mısınız dedim. Üzerine barkod yapıştırmadıklarından kimin olduğunu anlamamışlar (ekstra kutuyla gelmemişti, MSI PSU kutusuydu direkt) ve 1 aya yakın beklediğinden kredi kartı borcumu ödeyememiştim. İade kargoya verdiğimden 32-35 gün sonra oldu.

Arkadaşımda da Cosori airfryer'da olmuştu. MNG ile gelmiş kutuyu tekmelemişler resmen, kapıya atıp kod sormadan kaçmışlar teslim edildi gösterip. Amazon da arkadaşıma " Teslim almasaydınız" gibi bir şey söylemiş. Avukat olduğundan direkt işlem başlatmıştı. Başlattığı günden sonra arayıp yenisini yolladılar.
Bazi durumlarda bu tarz şeyler oluyor malasef hiç hoş değil ama başımıza geliyor talep actim müşteri hizmetleri aradı Forum yolladılar doldurdum yolladım.
Şikayet vara yazdım bakalım ne gibi bir süreç olacak taksidini bugün ödemek zorundayım 18 gün olmuş arayı söylemiyorlarda.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

numaralı siparişinizin para iadesi için bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

20.322,87 TL tutarında iade işleminizi başlattım, iade işleminin siparişlerim kısmında gözükmesi zaman alabilir.

İadenin ödeme aracınıza yansıma süresi bankanıza göre değişir ve 1-7 iş günü sürebilir.

Para iadesi işlemi tamamlandığında bizden tarih, tutar ve ödeme bilgilerini içeren bir e-posta alacaksınız.
Şükür

Hiç bir türlü vermiyorlar fark Rekabet kurulu karalı dolayısı ile artık bunu yapamıyoruz demişti bana müşteri hizmetleri ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.
Bana ocak ayında yüklü para vermişlerdi sonrasını bilmiyorum belki değişmiştir

Amazon'dan bunu aldım 30 Nisan'da aynı gün teslimat yapılması gerekiyordu yapılmadı, sonra araya 1 Mayıs hafta sonu vs girdi ayın 4ünde müşteri temsilcisi ile görüştüm neden gelmedi diye, ben şimdi ücret iadesi yapıyorum ürün size yine de gelirse ister kullanın ister imha edin dedi. Ertesi gün ürün teslim edildi. Amazon candır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,850
Üyeler
196,828
Son üye
TIT4N
Geri