Çözüldü✓ Sıfır garantili kapalı kutu diye aldığım laptop ikinci el olabilir mi

leacon

80+
Reaksiyon skoru
1
İdefix üzerinden bir satıcıdan Asus Zenbook laptop aldım bana ürünün 2 yıl Asus Türkiye garantili olduğunu sıfır olduğunu söyledi ve bende aldım. Bu gün elime ulaştı seri numarasından cihazı açmadan sorgulama yaptım ve ürünün garantisinin 17 Nisan 2027 de bittiği gözüküyor. Asus yetkili servisini arayıp oradan sorgulama yaptırdığım da bana cihazın 9 Kasım 2025 te aktif edildiği bilgisini verdiler. Cihaz sıfır olmayabilir mi içime çok şüphe düştü açmakta çekiniyorum ne yapmalıyım hiç daha önce böyle bir şey yaşamadım.

Kutusu hiç açılmamışsa iade ürünü olabilir biri almış beğenmemiş iade etmiş olabilir sonradan asus tekrar kutulayıp bandrolleyip satışa çıkarmıştır çöpe atacak hali yok sonuçta tüketici beğenmedi diye. Asusun sitesindeki garanti kısmı resmi değil sen üye olup faturanı cihaz seri numarasıyla ekleyince garanti süresi fatura tarihine göre değişecek. Ayrıca elinde faturan var ne zaman satın aldığına dair sorun yaşadığında yetkili servise fatura ile vereceksin fatura tarihin baz alınacak ama yinede içine sinmediyse iade et.

İdefix üzerinden bir satıcıdan Asus Zenbook laptop aldım bana ürünün 2 yıl Asus Türkiye garantili olduğunu sıfır olduğunu söyledi ve bende aldım. Bu gün elime ulaştı seri numarasından cihazı açmadan sorgulama yaptım ve ürünün garantisinin 17 Nisan 2027 de bittiği gözüküyor. Asus yetkili servisini arayıp oradan sorgulama yaptırdığım da bana cihazın 9 Kasım 2025 te aktif edildiği bilgisini verdiler. Cihaz sıfır olmayabilir mi içime çok şüphe düştü açmakta çekiniyorum ne yapmalıyım hiç daha önce böyle bir şey yaşamadım.
değişim talep edin öyle bir seçenek varsa. yani temiz olabilir ama rahatsız edici yinede.

Kutusu hiç açılmamışsa iade ürünü olabilir biri almış beğenmemiş iade etmiş olabilir sonradan asus tekrar kutulayıp bandrolleyip satışa çıkarmıştır çöpe atacak hali yok sonuçta tüketici beğenmedi diye. Asusun sitesindeki garanti kısmı resmi değil sen üye olup faturanı cihaz seri numarasıyla ekleyince garanti süresi fatura tarihine göre değişecek. Ayrıca elinde faturan var ne zaman satın aldığına dair ama yinede içine sinmediyse iade et.
değişim talep edin öyle bir seçenek varsa. yani temiz olabilir ama rahatsız edici yinede.
değişim talep edemiyorum tek kalan cihaz olduğu için. Yarın tekrar görüşüp faturayı talep edeceğim idefix herhangi bir fatura göndermedi tarafıma fatura geldikten sonra asus ile görüşüp herhangi bir servis kaydı var mı onu sorgulayacağım, ona göre açacağım cihazı sizce mantıklı mı hatrı sayılır bir meblağ verdim ve biraz gerildim açıkçası ilk defa yaşadığım bir şey
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eğer servis kaydı vs yoksa benlik problem yok garantisi uzarsa hoş uzamazsa 1 sene garantiyede okeyim yeter ki cihazda sıkıntı olmasın

değişim talep edemiyorum tek kalan cihaz olduğu için. Yarın tekrar görüşüp faturayı talep edeceğim idefix herhangi bir fatura göndermedi tarafıma fatura geldikten sonra asus ile görüşüp herhangi bir servis kaydı var mı onu sorgulayacağım, ona göre açacağım cihazı sizce mantıklı mı hatrı sayılır bir meblağ verdim ve biraz gerildim açıkçası ilk defa yaşadığım bir şey
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eğer servis kaydı vs yoksa benlik problem yok garantisi uzarsa hoş uzamazsa 1 sene garantiyede okeyim yeter ki cihazda sıkıntı olmasın
Diğer konuya da yazdığım gibi bu durumların sebebi genelde ürünün kapalı kutu olarak el değiştirirken firmanın bunu satış sanıp garantiyi başlatması. Ürün büyük ihtimalle sıfır kutusunda duruyordur başka şüpheli bir durum yoksa. Garanti için de Asusa faturanla başvur fatura kesim tarihinde garanti başlayacak şekilde onu düzeltirler.

asus firmasının garantisi sorgulama kısmına bakma
sen faturana bak fatura kesilme tarihinden sonra geçerli oluyor.

Aynı şey bizim arkadaşın başına geldi 1 sene kullanıp tekrar paketleyip 0 diye satabiliyolar. İade et bence.

Geri