Yardım Ryzen 5 3600 Undervolt İcin Yardım?

Heruss

80+
Reaksiyon skoru
15
ıslemcıme undervolt ıcın bıostan ayar cektım ve sonuc vermedı ama bı garıplık var cok ıyı sonuclar vermesı gereken yerde durum tam aksı ss bırakıcagım anlamadım yardım edersenız sevınırım
ufak bı not sıcaklık degerıne aldırıs etmeyın 30 dk lık bır aıda64 testınde sıcaklık ortalama 83 max 85 ı gordu cınebench testındede skor yaklasık 3700 cıktı ama voltaj degerıne gore bu sıcaklıklar asırı anormal w degerıde dusuk cıkmıs ama o da ortalama 85w cıvarı takılıyodu uzun testlerde

ıslemcıme undervolt ıcın bıostan ayar cektım ve sonuc vermedı ama bı garıplık var cok ıyı sonuclar vermesı gereken yerde durum tam aksı ss bırakıcagım anlamadım yardım edersenız sevınırım
ufak bı not sıcaklık degerıne aldırıs etmeyın 30 dk lık bır aıda64 testınde sıcaklık ortalama 83 max 85 ı gordu cınebench testındede skor yaklasık 3700 cıktı ama voltaj degerıne gore bu sıcaklıklar asırı anormal w degerıde dusuk cıkmıs ama o da ortalama 85w cıvarı takılıyodu uzun testlerde
Üstünde soğutucu olarak ne takılı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde hwinfoyu tam ekran ss verirsen daha iyi olur

stok sogutucu takılı termal macununu daha 2 saat once mx4 termal macun ıle degıstırdım macunuda kusursuz surdugme emınım

stok sogutucu takılı termal macununu daha 2 saat once mx4 termal macun ıle degıstırdım macunuda kusursuz surdugme emınım
Undervoltu yapamamışsın 90a 85W çekiyor işlemci defaultta zaten 65wlık bir işlemci max 90w çekiyor

hocam bu işlemciye UV yapcağına düzgün bir soğutucu alsan daha güzel olmazmı çok aşırı pahalı değiller zaten. Senin uv yerine OC yapman lazım bu işlemciye.

800 liraya thermalright kule tipi alsan bi tane işlemci 60 da takılacak çünkü.

hocam bu işlemciye UV yapcağına düzgün bir soğutucu alsan daha güzel olmazmı çok aşırı pahalı değiller zaten. Senin uv yerine OC yapman lazım bu işlemciye.

800 liraya thermalright kule tipi alsan bi tane işlemci 60 da takılacak çünkü.
hocam yakın zamanda alıcam undervoltuda hallettım sımdı oldu max 70w cıkıyo ıslemcı

denemelerini bios yerine ryzen masterdan yapmanı tavsiye ederim. sonra istersen biosa uyarlarsın. benim yıllar önce yaptığım ayarlar şu şekilde
3.6ghz 0.9125v / 3.9ghz 1.0125v / 4.2ghz 1.15v bendeki silikonla hepside stabil çalışıyor, herkeste aynı olmak zorunda değil tabi ama denersin yinede. ben gündelikte 3.6ghz kullanıyorum çok ekstrem bir fark olmuyor zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,799
Üyeler
193,132
Son üye
meyv
Geri