atar1993
80+
- Reaksiyon skoru
- 190
Yeni Nesil WOLED MLA+ diye geçiyor. 2024 sonu 2025 serisi diye geçiyor. kaçıncı jenerasyon olarak geçiyor bakmadım. Glossy panel. Daha önceden kullandığım ya da müşterilerime aldığım OLED monitörlere göre çok daha parlak görünüyor. Özellikle gündüz vakti bazı OLED ekranlarda hafif karanlık alanlar görünmez durumdayken bu monitörde pencere karşısında bile ekranda hafif karanlık detaylar bile net belli oluyor. Ben monitör tutucu ile kullanıyorum. Tutucuda kablo gizleme bölmesi var oraya kabloları aktarıyorum. fakat ses çıkışı ekranın altına geldiği için açıkta çirkin bir görüntüsü oluyor. Tek sevmediğim yönü bu. Farklı oyun modları ve görüntü modları var. Oyunda bazı oyun modlarını deneyip ona göre açmak gerekiyor. Film izlerken renk olarak bazı modlarda daha canlı görünüyor ona göre modu seçip bakmak gerek. Siyah derinliği konusunda tüm OLEDlerle aynı fakat renk olarak diğer rakiplerindeki renk kapsamından düşük belirtilmesine rağmen bana renkleri daha canlı geldi. Sanırım WOLED içindeki W (beyaz) led aydınlatma daha canlı ve parlak hissettiriyor. Fiyatına göre benim fikrimce en iyisi olduğunu düşündüğüm için aldım. Daha yüksek bütçelerde daha iyileri elbet var fakat şuan için bu bütçede beni üzmeyecek en iyi seçenek gibi görünüyor. Bu arada pixel temizliği için ayarı en yüksek yaparsanız bazen ekranda deprem oluyormuş gibi garip bir hissiyat yapıyor normal mi bilmiyorum fakat bu özelliklerin çalıştığı monitörlerde bu kadar çok pixel kaydırma yaptırdığını görmemiştim. Mouse ve klavyeyi ekrana bağlayarak kullanıyorum. Belli bir süre sabit durursa parlaklığı düşürüyor.Kaçıncı nesil panel, glossy bir panel mi ve monitörünüz de eksik bulduğunuz yön var mı ?
hepsiburadadan 46000 TL'ye aldım bu arada:
Son düzenleme: