Yeni Toplanan Sistem Açılırken Patladı – Şalter Attırdı (Sebebi Ne Olabilir?)

sorun eğer ekran kartındaysa ihale size kalabilir hatalı ekran kartı montajlarında böyle şeyler olabiliyor
hatalı montaj olsa ilk gün çalışmazdı diye düşünüyorum 5 saat kadar kullandım çünkü hiç sorun yoktu

hatalı montaj olsa ilk gün çalışmazdı diye düşünüyorum 5 saat kadar kullandım çünkü hiç sorun yoktu
onu bilemezsiniz belki size bir kaç işaret vermiştir ve siz görmemişsinizdir

hocam güç kaynağından kaynaklı olma ihtimali yüksek eğer yüksek volt veya yüksek wat verdiyse sisteme bu gibi durumlara sebep olabiliyor, ama kaliteli psu larda böyle sorunlar genelde yaşanmaz. sizdeki psu markasını biraz araştırıp geri dönüş yaparım.

kesinlikle hiçbir şekilde kasanızın kapağında garanti etiketi veya benzeri bir etiket varsa asla müdahale etmeyin olduğu gibi götürüp almış olduğunuz firmaya durumu izah edip teslim ediniz eğer priz kaynaklı bir sorun yoksa evinizde sorunu ve size bir masraf çıkarmaları söz konusu bile değil eğer böyle birşeyi size yansıtırlarsa direk tüketici mahkemesine başvuruda bulunup zararınızı karşılayabilirsiniz en önemli olan nokta şudur bunu bir çok kullanıcı ve insalar bilmiyor internet üzerinden satın alınan bütün ürünler koşulsuz 14 gün içinde iade edilebilir fakat firmalardan veya teknoloji mağzalarından teslim alınan yani gidip kendimizin teslim aldığı ürünleri asla iade edemezsiniz bu 14 günlük süreç burda işlemiyor bilginiz olsun
tüketici hakem heyeti ile bilgi almak için konuştum olayın olduğu gece için bir şeye dokunmadan video çektim olayı anlattım tarihi vs özellikle gösterdim kutu fatura hepsi mevcut zaten ne olur ne olmaz diye ekran kartını onların sökmemi istediğini dile getirip sonrasında söktüm müdahale var derler diye hakem heyeti zaten 14 günlük süre içerisinde olduğu için sorun olmayacağını ancak sorun yaratırlarsa ürünü istememi gelip yerinde inceleme yapacaklarını söyledi o yüzden öncesi için video çektim yerinde inceleme için gelmeleri gereken bir durum olursa farklılık olmadığını görmeleri için

ilk kullanımda testlerde düzgün bir şekilde yapılmışsa montaj sorunu olma ihtimali düşük. Muhtemel olasılık PSU görünüyor. 20-30 dolar bandında satılan bir PSU için çok yüksek bir beklentiye giremiyorum. Evin topraklama sisteminde sorun varsa ya da voltaj dengesizliği varsa bu tip sorunlar ucuz yollu her PSU'da ortaya çıkabiliyor.

hocam güç kaynağından kaynaklı olma ihtimali yüksek eğer yüksek volt veya yüksek wat verdiyse sisteme bu gibi durumlara sebep olabiliyor, ama kaliteli psu larda böyle sorunlar genelde yaşanmaz. sizdeki psu markasını biraz araştırıp geri dönüş yaparım.
teşekkür ederim ama herkesin hemfikir olduğu konu belliki psu ancak bu kadar büyük bir sorun yaratması garip çevremdedee daha önce başına gelen oldu ama sadece şarter attırıyordu kasaya bir zararı olmamıştı o da psu değiştirdi ve sorun geçti umarım bendede öyle bir olayla çözülür
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ilk kullanımda testlerde düzgün bir şekilde yapılmışsa montaj sorunu olma ihtimali düşük. Muhtemel olasılık PSU görünüyor. 20-30 dolar bandında satılan bir PSU için çok yüksek bir beklentiye giremiyorum. Evin topraklama sisteminde sorun varsa ya da voltaj dengesizliği varsa bu tip sorunlar ucuz yollu her PSU'da ortaya çıkabiliyor.
prizlerde topraklama var şuanda aynı prizde laptop monitör vs bağlı kullanıyorum daha öncesinde kurutma makinası bağlıydı sadece bunda sıkıntı oldu

tüketici hakem heyeti ile bilgi almak için konuştum olayın olduğu gece için bir şeye dokunmadan video çektim olayı anlattım tarihi vs özellikle gösterdim kutu fatura hepsi mevcut zaten ne olur ne olmaz diye ekran kartını onların sökmemi istediğini dile getirip sonrasında söktüm müdahale var derler diye hakem heyeti zaten 14 günlük süre içerisinde olduğu için sorun olmayacağını ancak sorun yaratırlarsa ürünü istememi gelip yerinde inceleme yapacaklarını söyledi o yüzden öncesi için video çektim yerinde inceleme için gelmeleri gereken bir durum olursa farklılık olmadığını görmeleri için
umarım sizin için olumlu sonuçlanır bu süreç artık malesef eski ürünler gibi kaliteli ürünler yapılmıyor çoğumuz markaya bakıp alıyoruz fakat kesinlikle marka algısı bana göre çok yanlış bir bakış açısı önemli olan power supply içindeki konpanetlerde kısa devre korumasının bir çok power supply içinde var denilip satılmasının fakat işin özünde olmamasından bu tür sorunların bir çoğu yaşanıyor sadece topraklı priz kullanmak yeterli değil malesef normalde her evde olması gereken regilatörlerdir elektrik voltajını ayarlamasını için malesef bu bir çok evde yok fakat size tavsiyem dışardan en azından marka olarak kalitesi tartışılmaz tunçmatik marka regülatörler var 1000va size çok rahat yetecektir en azından asla böyle sorunlar yaşamazsınız ve aslada hiçbir ürününüz zarar görmez böyle sorunlardan dolayı en ufak sorunda kendini korumaya alır ve asla çalışmaz bu yüzdende asla zarar görmez ürünleriniz hayırlı akşamlar tekrar geçmiş olsun

umarım sizin için olumlu sonuçlanır bu süreç artık malesef eski ürünler gibi kaliteli ürünler yapılmıyor çoğumuz markaya bakıp alıyoruz fakat kesinlikle marka algısı bana göre çok yanlış bir bakış açısı önemli olan power supply içindeki konpanetlerde kısa devre korumasının bir çok power supply içinde var denilip satılmasının fakat işin özünde olmamasından bu tür sorunların bir çoğu yaşanıyor sadece topraklı priz kullanmak yeterli değil malesef normalde her evde olması gereken regilatörlerdir elektrik voltajını ayarlamasını için malesef bu bir çok evde yok fakat size tavsiyem dışardan en azından marka olarak kalitesi tartışılmaz tunçmatik marka regülatörler var 1000va size çok rahat yetecektir en azından asla böyle sorunlar yaşamazsınız ve aslada hiçbir ürününüz zarar görmez böyle sorunlardan dolayı en ufak sorunda kendini korumaya alır ve asla çalışmaz bu yüzdende asla zarar görmez ürünleriniz hayırlı akşamlar tekrar geçmiş olsun
olay sonuçlansın muhakkak daha iyi bir psu ve tunçmatik olayına geçip o şekilde çalıştıracağım sistemi tekrardan teşekkürler

hocam bir araştırma yaptım. prizde sorun olmadığını söylüyosunuz şalterdede yoktur ki zaten böyle durumlarda özellikle sizin durumunuzda sorun güç kaynaklı olur patlama varsa zaten çok yüksek ihtimalle psu kaynaklıdır sorun, bazen psu lar fabrikadan lehim çatlağı veya kondansatör kusurlu olarak çıkıyor ve bu durum ilk akım yükü ile beraber parçanın pes etmesine sebep oluyor, patlayan psu nun kondansatörüdür yüksek ihtimalle, şalterin atması ise PSU’nun kendini korumaya alırken şebekeden aşırı akım çekmesinden kaynaklanır. niye ilk gün olmadı diye sorarsanız elektronik dünyasında Infant Mortality denilen bir durum vardır; Parça fabrikadan hatalı çıkmışsa, ilk günkü veya ilk saatlerdeki ısınma-soğuma döngüsü o zayıf noktayı (lehim çatlağı veya kondansatör kusuru) iyice hassaslaştırır. İkinci gün güç tuşuna bastığın an oluşan ilk akım yükü parçanın pes etmesine neden olur. modern güç kaynaklarında(senin modelde de var) akım koruma devreleri bulunur. Genelde PSU kendini feda ederek anakart, ekran kartı ve işlemciyi korur, yani patlamış olması sistemi korumak için sigorta atması gibi düşün. hocam yaşanan durumu özetledim asıl önemli olan sorun senden kaynaklı değil ve sistem daha 2 günlük, zaten psu koruması sistemin kalan parçalarını korumuştur sadece psu değişimi yeterli olur ve kesinlikle bunu talep etme hakkın var, tamir değil ama hocam gerekli tüm parçaların değişimini talep et ve ücret ödeme kesinlikle. bu durum ayıplı mal gönderimine girer ve garanti kapsamındadır zaten garantinin halledemeyeği bir şey değil. (bundan sonra daha iyi bir psu ve üçlü priz tercih etmek de durumu çok daha garanti hale getircektir)

Hangi firma yada e ticaret satıcısından aldın hocam bilelimde ona göre vaziyet alsın insanlar alırken tekrar tekrar düşünüp alsınlar

geçmiş olsun .c4 dediğimiz olaylardan

Geri