Yardım DDR 4 sistem için işlemci öneriniz nedir?

eneswiex

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
5000
Merhabalar çoğunlukla rekabetçi bazende hikayeli oyunlar oynamak için ikinci el bir sistem düşünüyorum malum fiyatlarda beni ddr4 bir sisteme itiyor ilk bileşen olarak işlemci ile başlamak istedim ekran kartı için şuan bir bütçem yok eski bir amd ekran kartı kullanacağım işlemci için aklımda da 5 5600 var ama aklım 5 7500f de kaldı bu işlemci için ddr5 toplamaya değermi

Ram alabilirim derseniz 7500 f mis gibi işlemci fiyatıda 2. Elde uygun 4500 5000 lira civarı ama ram alacak paranız yoksa yada 2 rame 20 lira vermek istemiyorsanız 5600x 5700x falan bakabilirsiniz bütcenizde

1080p de oynayacaksanız ya da eski kartlar ile 2k da oynayacaksanız 5600 yeter bütçe dolayısıyla söylüyorum. Ama sistem toplamına bütçe belirtmediğiniz için tam olarak ddr5 öneri öneremeyeceğimizi bilemeyiz.
Enucuzsistem.com a bakın ddr5 sıfır 5060 lı kasalar 40kdan başlıyor. Eğer uygunsa oradan bakmaya devam edin. 3600 de güzel işlemcidir bu arada.

5600den devam

ryzen 5600/5500 yeterli bütce varsa önbellek farkından dolayı 5600 kesinlikle 2. el den temiz al geç

ryzen 5 5600 al geç

Merhabalar çoğunlukla rekabetçi bazende hikayeli oyunlar oynamak için ikinci el bir sistem düşünüyorum malum fiyatlarda beni ddr4 bir sisteme itiyor ilk bileşen olarak işlemci ile başlamak istedim ekran kartı için şuan bir bütçem yok eski bir amd ekran kartı kullanacağım işlemci için aklımda da 5 5600 var ama aklım 5 7500f de kaldı bu işlemci için ddr5 toplamaya değermi
Birde hocam ne bekliyorsunuz bilgisayarınızdan daha doğrusu ekran kartı olarak ne düşünüyorsunuz sadece işlmeci için platform değiştirilmez bence düşündüğünüz ekran kartını 5600 besleyebiliyorsa 7500 f e gerek yok bence

İşini görüyorsa DDR 5 geçmeye gerek yok şuan hala DDR 4 çoğu yerde yeterli eğer am4 platformunun sana yeterli geldiğini düşünüyorsan DDR 5 geçmek gereksiz masraf olur işlemci olarak r5 5600 öneririm

Kesinlikle 5700x3d almalısın eğer bulamazsanız 5600x

Birde hocam ne bekliyorsunuz bilgisayarınızdan daha doğrusu ekran kartı olarak ne düşünüyorsunuz sadece işlmeci için platform değiştirilmez bence düşündüğünüz ekran kartını 5600 besleyebiliyorsa 7500 f e gerek yok bence
Daha çok valorant cs gibi oyunlar oynayacağım beklentim bu yönde birde arada hikayeli tri play pyunlar oynayacağım

Daha çok valorant cs gibi oyunlar oynayacağım beklentim bu yönde birde arada hikayeli tri play pyunlar oynayacağım
Hocam ben senin yerinde olsam 5600 alır geçerim. Evet 7500F çok f/p çok güzel bir işlemci ama böyle tam hayvani upgrade'i hissetmek istiyorsanız daha üst işlemciler seçecekseniz DDR5 geçin aksi takdirde 5600 alsanız sizi AM6 çıkana kadar götürür. Ekran kartınız neydi bu arada

Ekran kartı olarak 6700xt düşünüyorum ama biraz inceledim bana fiyatı pahalı geldi ikinci elde 5 5600 için nasıl bir ekran kartı almalıyım

Son düzenleme:
Ekran kartı olarak 6700xt düşünüyorum ama biraz inceledim bana fiyatı pahalı geldi ikinci elde 5 5600 için nasıl bir ekran kartı almalıyım
Bende şuan kurulu bi şekilde 6700xt ve 5600 lü bi kasa var 5600 4.7 ghz e overclocklu ve Gow ragnarök u 2 k da 80 100 fps oynuyorum 200 fps civarı lol oynatıyo ( optimizasyon diye bir şey yok lol de ) birçok hikayeli oyunuda en kötü 60 fps açıyor sistem ama bi sorun var 6700 xt 1080 de darboğaz yapıyor 5600 e bazı oyunlarda bu sebepten oc li kullanıyorum sanada bu ikiliyi tavsiye ederim 2. Eldede 6700 xt ten daha fp bi ekran kartı bulamazsın.

Geri