Eski PC'yi Canlandırma

anakart psu ekran kartı işlemci derken herşeyi değiştireceksem satıp sıfırdan toplarım zaten. al satla uğraşmak istemiyorum fazla. Sadece işlemci ve ekran kartı değiştireyim istiyorum o şekilde şuanki halinden çok daha iyi olacak zaten. mükemmel bir sistem olması şart değil eldeki imkanlarla fiyat performans olarak hakkını vermesini sitiyorum pcnin. psu markasını bilmiyorum ekran kartı konusunda da psu gücü sınırlayıcı işte o yüzden 400w'a uygun bir ekran kartı seçmek istiyorum. rx6600 ve ryzen 5 5500/5600 10k'ya mümkünse gayet iş görecektir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

3060 niye alınmasın? rx6600den iyi 12 gb olması zaten bir artı
a320ye 5500 5600 takamazsın bios update yapmadan b550ye çıkmadan yada güncellenmiş b450 bulmadan ne anlamı var giriş seviyesi karta fp işlemci takmanın?
bius update yaptıktan sonra a320'de çalışıyor zaten sorun yok b550 650 falan ekstra masraf.

psunun modeli çok önemli ilk önce onu bir öğrenelim
3060 alana kadar 6700xt var ama zaten arkadaşın bütçesi 10k para tek karta gider
biosu günceller onda ne sorun var anlamadım r5 5500ü a320 ye takınca performans mı düşecek ?

aerocool çıkacak bence
aerocool vx plus psu.

Son düzenleme:
anakart psu ekran kartı işlemci derken herşeyi değiştireceksem satıp sıfırdan toplarım zaten. al satla uğraşmak istemiyorum fazla. Sadece işlemci ve ekran kartı değiştireyim istiyorum o şekilde şuanki halinden çok daha iyi olacak zaten. mükemmel bir sistem olması şart değil eldeki imkanlarla fiyat performans olarak hakkını vermesini sitiyorum pcnin. psu markasını bilmiyorum ekran kartı konusunda da psu gücü sınırlayıcı işte o yüzden 400w'a uygun bir ekran kartı seçmek istiyorum. rx6600 ve ryzen 5 5500/5600 10k'ya mümkünse gayet iş görecektir.

bius update yaptıktan sonra a320'de çalışıyor zaten sorun yok b550 650 falan ekstra masraf.

aerocool vx plus psu.
nası bildim :D

r5 5600 ler minimum 4-5 bin tl bulabilsem ben de alacam da bulmak mümkün değil

2.5k psu , 3k r5 5500 , geriye kalanla rx 660 zorlarsan alırsın

Hali hazırda a320 chipsetle Ryzen 5600 kullanıyorum. Gayet de memnunum. Burada senin bütçen önemli. Elindeki malzemeyi kullanıp ekstra masraf yapmadan mantıklı adımlarla ilerlemelisin. rx6600 ve r5 5600 gayet mantıklı seçenekler.

Ryzen 5 5600 ve rx 6600xt ikilisi iyi olur. Ram 16 zaten uzun süre idare eder. Sata ssd yeterli güncellemeye gerek yok. Eğer 6700xt düşünürsen işlemciyi ryzen 5 3600 e çekebilirsin. 1500-2000 bandında bulursun.

Ryzen 5 5600 ve rx 6600xt ikilisi iyi olur. Ram 16 zaten uzun süre idare eder. Sata ssd yeterli güncellemeye gerek yok. Eğer 6700xt düşünürsen işlemciyi ryzen 5 3600 e çekebilirsin. 1500-2000 bandında bulursun.
internette ilanlara bakıp bir kontrol eder misiniz piyasayı. Aslında dediğiniz parçaların 10 bine toplanabilmesi gerekiyor ama piyasayı mahvetmişler ryzen 5 5600 4k en ucuza zar zor bulunuyor. Rx6600 lere 7.5-8k diyorlar.

Fırsatları kovalayıp sürekli sitelere bakarak ancak denk getirilir.

internette ilanlara bakıp bir kontrol eder misiniz piyasayı. Aslında dediğiniz parçaların 10 bine toplanabilmesi gerekiyor ama piyasayı mahvetmişler ryzen 5 5600 4k en ucuza zar zor bulunuyor. Rx6600 lere 7.5-8k diyorlar.

Fırsatları kovalayıp sürekli sitelere bakarak ancak denk getirilir.
Şöyle bazen satıcılar yüksek koyuyor ama satılmıyor ilan. O zaman siz vermek istediğiniz fiyatı teklif ediyorsunuz. Satıcı da satılsın artık diyip o fiyata verebiliyor.

Bazen de iyi teklif geliyor ama kabul etmiyor. Daha sonra o fiyatın altına satıyor.

Ryzen 5 5600 ün 3-4 bandında olması gerekiyor ama maalesef yüksek. 1 yıl önce sıfır 3500 e almıştım. Aslında ikinci el bakıyordum ama fiyat farkı çok az olunca sıfır aldım. 3750 veya 4 e veren yeni iki ilan var. Ama çok sürmez bugün yarın satılır.
İndirimle 5 e düşen olursa sıfır almak daha mantıklı.

6600xt sattım 3-4 tane. Güzel kartlar. Talep çok. İkinci el ddr4 sistemlerde ucuz yollu her oyunu açıyor. Ryzen 5 3600 ü koyunca yanına mis. Bu arada Kayseri de biri koymuş 6000 e. Ancak Kayseri de tanıdık vb olucak alıcaksın. Bir de şöyle bir sorun var. Uzak mesafede bir ürün alırken ek masraf çıkıyor. Yol veya kargo gibi. O yüzden bazen yakındaki ürünle iyi pazarlık çok daha mantıklı. (Şehir dışından ürün alırken havale sonrası kargo vb. Bu tarz şeylerde dolandırılma çok oluyor. Uzak durmak lazım)

Anakart mesela :). Am4 sıfırı bazen 2.5 e bulunuyor. İkinci el a320 lere 2-3 isteyen enteresan insanlar var. B450 ye aynı şekilde.

Geri