Çözüldü✓ 16GB RAM'den 32 GB RAM'e geçilir mi?

Luci_

80+ Silver
Reaksiyon skoru
529
Merhaba,
Vatan indirimlerinden 5900'e 32GB ram aldım 4600TL olanı alamadım. Sizce 16 dan 32 ye geçilir mi? RAM fiyatları 2 ay sonra veya 2 yıl sonra bir gün illa düşecek acaba o günü mü beklesem? Sıfırdan sistem kurmadığım için acelem yok yani. İptal edip etmeme konusunda kararsızım.

Hocam bu kadar takılmayın kullanın gitsin. Mesela 2 Ay sonra yarı fiyatına düşse kahrınızdan saçlarınız beyazlamayacaksa kullanın. 5800x3D tekrar üretilecekmiş 32 ram üste de onu aldınız mı AM6 ya kadar devam.

Forumdaki herbokolok arkadaşlara güvenip 2 ay sonra ram krizi bitmesini beklersen daha çok beklersin :D

• Beğen
Reaksiyonlar: AMYG
Ram krizi bitse bile kimse eski fiyatlara çekmez ürünleri o yüzden devam bence 32gb ram deneyiminizi arttıracaksa takın kullanın

Forumdaki herbokolok arkadaşlara güvenip 2 ay sonra ram krizi bitmesini beklersen daha çok beklersin :D
2 ay sonra düşmesini beklemiyorum ama bir gün düşecek.

Ram krizi bitse bile kimse eski fiyatlara çekmez ürünleri o yüzden devam bence 32gb ram deneyiminizi arttıracaksa takın kullanın
deneyimimi artıracak mı işte onu bilmiyorum aslında onun için açtım konuyu

2 ay sonra düşmesini beklemiyorum ama bir gün düşecek.

deneyimimi artıracak mı işte onu bilmiyorum aslında onun için açtım konuyu
2k da oyun oynayacaksan kesinlikte artırır deneyimi ciddi bir şekilde.

2k da oyun oynayacaksan kesinlikte artırır deneyimi ciddi bir şekilde.
Evet oynayacağım, internette fps testlere bakıyorum FPS anlamında çok bir fark yok ama tam anlayamadım açıkçası

Geçen traş olurken berberimden duydum çip krizi bitiyormuş ve söylediğine göre sudan ucuz 2x16 6000 cl30 kitler olacakmış

Evet oynayacağım, internette fps testlere bakıyorum FPS anlamında çok bir fark yok ama tam anlayamadım açıkçası
16 GB'da drop yersin. FPS açısından çok fark olmasa da drop ve oyun çökmesi gibi sorunlar yaşarsın. Ben 1080p'de Elden Ring oynarken RAM kullanımı 15 GB'a dayanıyordu, bir-iki kere oyundan attı. Öyle düşününce, 2K için 32 GB kesinlikle gerekli bence.

16 GB'da drop yersin. FPS açısından çok fark olmasa da drop ve oyun çökmesi gibi sorunlar yaşarsın. Ben 1080p'de Elden Ring oynarken RAM kullanımı 15 GB'a dayanıyordu, bir-iki kere oyundan attı. Öyle düşününce, 2K için 32 GB kesinlikle gerekli bence.
Aslında öylede ben bilgisayarımdaki 16GB RAM'i 990TL ye aldım 7-8 ay önce elim gitmiyor 6k verdiğim ram i takmaya

Ram fiyatı düşecek mi? :D Hocam 2025 Ocak'ta 32 GB rami 5000 TL ye aldım. 2026 Mart Fiyatı 30.000 TL.
Ne kadara düşmesini istiyorsun, söyle ayarlasınlar :D:D

Geri