VATAN XPG 2x24 RAM SİSTEME UYAR MI

SimpsoNN

80+
Reaksiyon skoru
0
Bu Rami aldım. Hali hazırda 2x16gb GSKİLL RİPJAWS S5 CL36 6000MHZ kullanıyorum. bunun yanına eklersem olmaz diye biliyorum o yüzden değiştirip bunu koymayı düşünüyorum. uyumlu olur mu ? önerilerinizi bekliyorum.
Anakart modeli : Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE.
işlemci : 7800x3d
ekran kartı : rx 9070xt

Uyumlu olmaması için bir sebep yok gibi ama gerek var mı o tartışılır. 32 GB ram neyine yetmedi be adam :D. işin şakası bir yana amd işlemciler için 6000 MHz sweet point yani o frekanstaki bir ram ile işlemcin tam koordineli bir şekilde çalışır. Birde gecikme değerini CL36dan 40a yükseltmişsin aradaki fark gözle görülür bir şey değil ama söylediklerimin hepsini toplayınca eğer ramin kapasitesinden yana bir sıkıntın yoksa bana birazcık gereksizmiş gibi geldi. Sistemin çok iyi bu arada güle güle kullan

Bu Rami aldım. Hali hazırda 2x16gb GSKİLL RİPJAWS S5 CL36 6000MHZ kullanıyorum. bunun yanına eklersem olmaz diye biliyorum o yüzden değiştirip bunu koymayı düşünüyorum. uyumlu olur mu ? önerilerinizi bekliyorum.
AMD için değil o RAM, ayar çekmen şart düzgün çalışması için.

Uyumlu olmaması için bir sebep yok gibi ama gerek var mı o tartışılır. 32 GB ram neyine yetmedi be adam :D. işin şakası bir yana amd işlemciler için 6000 MHz sweet point yani o frekanstaki bir ram ile işlemcin tam koordineli bir şekilde çalışır. Birde gecikme değerini CL36dan 40a yükseltmişsin aradaki fark gözle görülür bir şey değil ama söylediklerimin hepsini toplayınca eğer ramin kapasitesinden yana bir sıkıntın yoksa bana birazcık gereksizmiş gibi geldi. Sistemin çok iyi bu arada güle güle kulla

Takip ettiğim bi indirim sayfasından denk geldim indirime, rgb özelliği de olsun istedim değişirim diye düşündüm. Çok Teşekkür ederim ayrıca
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

AMD için değil o RAM, ayar çekmen şart düzgün çalışması için.
Nasıl bir ayar hocam bahsettiğiniz. Expo xmp ayarları gibi mi ?

Takip ettiğim bi indirim sayfasından denk geldim indirime, rgb özelliği de olsun istedim değişirim diye düşündüm. Çok Teşekkür ederim ayrıca
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Nasıl bir ayar hocam bahsettiğiniz. Expo xmp ayarları gibi mi ?
Yok manuel ayarlaman lazım tüm gecikmeleri, alt gecikmeleri falan. Expo/XMP onu otomatik yapıyor da bu RAMin profili intele uygun sadece.

Geri