en az 50 ıd açacak bir sistem düşünüyorum amd mi intelmi tercih etmeliyim sizce tavsiyelerinizi bekliyorum oem veya tamamen toplama fark etmez tavsiyelerinizi bekliyorum
en az 50 ıd açacak bir sistem düşünüyorum amd mi intelmi tercih etmeliyim sizce tavsiyelerinizi bekliyorum oem veya tamamen toplama fark etmez tavsiyelerinizi bekliyorum
Hocam kimse şunu al 50 id garanti açar bu diyebileceğini sanmıyorum. 50 ID açmak için ihtiyacın olan şey İşlemci gücü ve RAM. Tek client kaç gb ram yiyor onun bilgisi var mı sende ?
Hocam kimse şunu al 50 id garanti açar bu diyebileceğini sanmıyorum. 50 ID açmak için ihtiyacın olan şey İşlemci gücü ve RAM. Tek client kaç gb ram yiyor onun bilgisi var mı sende ?
hocam 50 id aynı anda etp yapmak neredeyse imkansız ve kontrol etmesi çok zor olur. tavsiye vermek isterim ama önce tam olarak ne yapmak istediğini oyundaki hedefini belirtirsen daha iyi olur
hocam 50 id aynı anda etp yapmak neredeyse imkansız ve kontrol etmesi çok zor olur. tavsiye vermek isterim ama önce tam olarak ne yapmak istediğini oyundaki hedefini belirtirsen daha iyi olur
50 id garanti açacak bir sistem söylemek çok zor olur hocam çünkü test edip sonuçlara göre konuşmak gerekir ama genel bilgi vermek gerekirse metin2 işlemci ve ram yiyen bir oyun. para kazanmak maksatlı yapacağını söylediğin için toplayacağın sistemi direkt metin2 odaklı yapmak daha mantıklı olur. Dolayısıyla ekran kartı ve ssd den kısarak ram tercihini 64 gb seçmelisin. İşlemci kısmında amd de f/p olarak 7500f veya 7600 olabilir bir tık üstü 7700x veya 7500x3d olabilir ama ben olsam 9700x alırdım tam f/p olur senin için.
50 id garanti açacak bir sistem söylemek çok zor olur hocam çünkü test edip sonuçlara göre konuşmak gerekir ama genel bilgi vermek gerekirse metin2 işlemci ve ram yiyen bir oyun. para kazanmak maksatlı yapacağını söylediğin için toplayacağın sistemi direkt metin2 odaklı yapmak daha mantıklı olur. Dolayısıyla ekran kartı ve ssd den kısarak ram tercihini 64 gb seçmelisin. İşlemci kısmında amd de f/p olarak 7500f veya 7600 olabilir bir tık üstü 7700x veya 7500x3d olabilir ama ben olsam 9700x alırdım tam f/p olur senin için.
intel ultra 7 270k plus işlemci 18k
z890 anakart 15k
ddr5 32gb ram 15k-25k piyasa karışık
ssd nvme m2 gen4 1tb 7k
kule tipi veya sıvı soğutucu 3k-5k
güç kaynağı 650watt 850watt 3k - 5k
kasa msi pano m100r pz 4k
ekran kartı amd 9060xt veya 9070xt olabilir 20k-30k amd işlemci olursa performans artırıyor
ekran kartı nvidia rtx 5060ti veya 5070 25k - 35k nvidia iyidir.
ekran kartsızda oyun açar kasmaz sadece biosdan intel grafik belleğini 4gb olarak ayarlarsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ikinci elde msi vector laptop almanı öneririm fiyatı 70k 75k çok kaliteli laptop alabilirsin ultra 7 işlemcili nvidia rtx 5070 ti ekran kartlı çok başarılı laptoplar var taşınabilir monitör takabilirsin klavye mouse takarsın çiçek gibi her yerde istediğin keyifte takılabilirsin
ben yerinde olsam 2.el temiz bir ekran kartı bulmaya bakardım 3060,3060ti dahi işini rahatlıkla görür senin ama hiç uğraşmayım diyorsan 5060 8gb alıp geçebilirsin. İşlemci kısmında intele değinmeyi unutmuşum haklısın İntelde de çok sağlam ve performanslı işlemciler mevcut. Ultra Core 5 245KF,250K üsteki arkadaşın önerdiği 270K iyi seçim olur ama dediğim gibi bütçene göre ayarlamak en mantıklısı. Anakart kısmına bütçe olarak çok yüklenme bence vram soğutmaları ve faz sayıları yeterli olan biosu zorlamayacak bir kart alman yeterli olur.
Hocam bence 50 id aynı anda açacaksan en azından 7800x3D-64 GB Ram lazım. Ekran kartı çok kaliteli bişey olmasına gerek yok ama yine almışken 16 gb vramli bişey al ki 2k ultrada AAA oyunları da oynayabilesin. Ama DDR5 yapmaya kalkarsan bu durumu bütçenin yarısı rame gidecek. Bir müddet bekle bence 5800x3D tekrar üretiliyor haberleri geldi. DDR4 tarafında 64 rami çok daha uyguna sarı siteden falan çözersin.