Yardım Vatan xpg 2x24 8400mhz ram alıp çalıştırabilen var mı sisteminde??

Bilal539

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,941
Sistem x870a elite ice anakart 7800x 3d işlemci kullandığım diğer ramlerde xmp idi expo zaten kullanmıyorum.
Bunları taktım bios güncelledim ayarları manuel eski rami takıp ayarladım her çözümü denedim sistem 45 kodundan çıkamadı varmı çözüm önerisi olan tek slot taktım denedim nafile.
Bu rami alıp sistemine takıp görüntü alabilen var mı?

bios pilini söküp ne kadar bekledin ? bazen sadece pili hemen cıkarıp takmak yetmeyebiliyor. biraz beklemek gerekiyor. pc nin de güç kablosunu falan çek.
yaptım hocam onuda sonrasında fişi çekip güç tuşuna bastım statik elektriği almak için

Sistem x870a elite ice anakart 7800x 3d işlemci kullandığım diğer ramlerde xmp idi expo zaten kullanmıyorum.
Bunları taktım bios güncelledim ayarları manuel eski rami takıp ayarladım her çözümü denedim sistem 45 kodundan çıkamadı varmı çözüm önerisi olan tek slot taktım denedim nafile.
Forxeo nun dediği gibi reis 6400 max ideal için 6000 mhz

ramleri 1-3 veya 2-4 olarak dene. o da olmadı önce tek rami tak. sistem acılınca ayar yaparsın sonra da diğer rami takıp denersin

Forxeo nun dediği gibi reis 6400 max ideal için 6000 mhz
Hocam diyorumki zaten 8400 de çalıştırmadım rami direk taktım hiç bios a bile girmedi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ramleri 1-3 veya 2-4 olarak dene. o da olmadı önce tek rami tak. sistem acılınca ayar yaparsın sonra da diğer rami takıp denersin
Hepsini denedim nafile

1:2 moda geçmesi gerekiyor expo falan açmadan direkt boot etmiyorsa ramde sorun olabilir

Hocam diyorumki zaten 8400 de çalıştırmadım rami direk taktım hiç bios a bile girmedi

Hepsini denedim nafile
Ram training olmuyor mu?

Bana bu ramden alıp sistemine takan biri lazım çalıştı mı çalışmadı mı demekki herkes satıyor kullanan yok :D

1:2 moda geçmesi gerekiyor expo falan açmadan direkt boot etmiyorsa ramde sorun olabilir

Ram training olmuyor mu?
Kod 45 oluyor direk power yapınca ve hiç değişmiyor.

Bana bu ramden alıp sistemine takan biri lazım çalıştı mı çalışmadı mı demekki herkes satıyor kullanan yok :D

Kod 45 oluyor direk power yapınca ve hiç değişmiyor.
Kod 45de ne kadar bekletiyor?

Geri