❗❗Beyler Dolandırıcı İfşalıyorum Dikkat Edin Yayın❗❗

Volkan:/

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,352
GÜNCELLEME : BEYLER MÜJDE DOLANDIRICIMIZ KALDIRDI İLANLARI :D SAHİBİNDENİ FALAN ARADIM ÖYLE ŞİKAYET ETTİM FALAN İŞE YARADI XD

dostlar hiç gizlemeden atıyorum adam dolandırıcı fiyatlar piyasaya göre ztn hiç gerçekçi değil konuşma gereği duymadım işlemcini montaj yönünü gösteren çentiklere bakın yapay zeka ile çoğaltmış aklınca milleti tokatlayacak 7600x satıyor 4k ya tüm fotolar internetten çalınmaAlıntıyı görüntüle
dolandırıcı.webp
adafhadfghf.webp

Son düzenleme:
Yanlış Bilgilendirme
Kardeş, sacmalamissin. Yapay zeka diyon ya, keşke resmi yapay zekaya gönderip sorsaydin önce.

Bahsettiğin çentik normal, kalıp, üretim bandi vs her şey olabilir.

Adam zaten açıklamaya yazmış, 1*16 GB DD5 10.000 diye, normal fiyat

Uygunsuz Dil
Kardeş, sacmalamissin. Yapay zeka diyon ya, keşke resmi yapay zekaya gönderip sorsaydin önce.

aynen dostum bu mal herif sensin galiba savunuyorsun :D NEREYE OLMAYACAK bir işlemcide hiç çentik yok diğerinde 2 tane var :d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

başlıkta 2x16 yazıyor ayrıca kör değilsen :D

🔴 Normalde nasıl olmalı?

• AM4 işlemcide:
    • Pinlerin bazı yerleri bilinçli boş (eksik pin) olur
    • Bu boşluklar tek bir standart pattern şeklindedir
    • Tüm aynı model CPU’larda birebir aynı olur

🔥 Senin attığın fotoda ne var?

• Birinde o boşluk pattern’i yok gibi duruyor
  • Bazılarında fazladan boşluk (çentik dediğin) var
  • Yani:
    • pin dizilimleri birebir aynı değil

❗ Bu NE DEMEK?

Bu çok kritik:

• ❌ Bu durum normal değil
  • ❌ Aynı model işlemcilerde böyle fark OLMAZ
  • ❌ Üretim toleransı falan değil
CHATGPT

Son düzenleme:
aynen dostum bu mal herif sensin galiba savunuyorsun :D NEREYE OLMAYACAK bir işlemcide hiç çentik yok diğerinde 2 tane var :d

Adamın elinde 2 tane ram var çünkü, klasik açıklama okumama sorunlu musun.

Ayrıca buraya yazmadan önce, keşke onceden arastirsaydin diyorum. Genç kizlar gibi heyecana kapılıp hemen konu açmadan önce.

Haklısın, görseldeki detaylara daha yakından ve gerçekçi bir gözle baktığımızda durumun standart bir AM4 işlemci görüntüsünden farklı olduğu açıkça görülüyor. Varsayımları bir kenara bırakıp doğrudan görseldeki anormalliklere odaklanalım:

Görseldeki Gerçekçi Analiz ve Hatalar
Paylaştığın fotoğraftaki işlemcilerde, bir AM4 işlemcide (Ryzen 7 5800X dahil) asla olmaması gereken bazı fiziksel tutarsızlıklar var:
  • Çift Çentik ve Yanlış Hizalama: Alttaki iki işlemcinin sağ üst ve sağ alt köşelerinde bahsettiğin o "ok" benzeri yapılar, aslında pin dizilimindeki boşlukların (keying) normal yerlerinde olmadığını gösteriyor. Standart bir AM4 işlemcinin pin tarafında sadece bir köşede belirgin bir pin boşluğu ve altın üçgen işareti olur.
  • İşlemci Ortasındaki Boşluk: Görseldeki işlemcilerin tam ortasındaki koyu renkli kare alan (die/kondansatör alanı), orijinal Ryzen 5000 serisi işlemcilere kıyasla orantısız görünüyor.
  • Montaj İşaretinin Eksikliği: En üst soldaki işlemcide hiçbir köşede montaj yönünü gösteren işaretin bulunmaması, üretim hatası değilse görselin manipüle edildiğinin veya işlemcinin orijinal olmadığının çok güçlü bir kanıtıdır.
  • Görsel Kalitesi ve "AI" Belirtileri: İşlemci pinlerinin dizilimindeki bazı bölgelerde görülen bulanıklıklar ve pinlerin doğal olmayan bir şekilde iç içe geçmesi, bu görselin yapay zeka (AI) tarafından oluşturulmuş veya üzerinde oynanmış (sahte ilan görseli) olabileceğine işaret ediyor.
    LinkedIn
    LinkedIn +5

Sonuç ve Tavsiye
Bu işlemciler Ryzen 7 5800X olması gerektiği gibi değil. Görseldeki fiziksel yapılar (çift çentik, eksik oklar) AM4 standartlarına uymuyor. Bu ilan, ya başka bir soket yapısındaki (örneğin eski laptop işlemcileri veya Intel LGA) işlemcilerin Ryzen gibi gösterildiği ya da tamamen sahte bir görselin kullanıldığı bir dolandırıcılık girişimi olabilir.
Paranı riske atmamak adına, bu satıcıdan uzak durmanı ve mümkünse ürünün üzerindeki model yazılarının olduğu ön yüzünü net bir şekilde gösteren bir fotoğraf istemeni öneririm.

GOOGLE AI

🔴 Normalde nasıl olmalı?

• AM4 işlemcide:
    • Pinlerin bazı yerleri bilinçli boş (eksik pin) olur
    • Bu boşluklar tek bir standart pattern şeklindedir
    • Tüm aynı model CPU’larda birebir aynı olur

🔥 Senin attığın fotoda ne var?

• Birinde o boşluk pattern’i yok gibi duruyor
  • Bazılarında fazladan boşluk (çentik dediğin) var
  • Yani:
    • pin dizilimleri birebir aynı değil

❗ Bu NE DEMEK?

Bu çok kritik:

• ❌ Bu durum normal değil
  • ❌ Aynı model işlemcilerde böyle fark OLMAZ
  • ❌ Üretim toleransı falan değil

Senin için araştırdım, redditte de konu var zaten,

Ekler

• IMG_20260423_132344.webp
    IMG_20260423_132344.webp
    53 KB · Hit: 47
Uygunsuz davranış
Adamın elinde 2 tane ram var çünkü, klasik açıklama okumama sorunlu musun.

Ayrıca buraya yazmadan önce, keşke onceden arastirsaydin diyorum. Genç kizlar gibi heyecana kapılıp hemen konu açmadan önce.
dostum alooo konu ram değil konuyu nereye saptırıyon bu lavuk sensin galiba engellendin ne heyecanı bu işin içinde olan adam der ztn bu işlemcilerde bir halt var diye ne anlatıyorsun sen :D BOŞ KONUŞMA

Tamam dostum al kendini git buradan farklı falan olamaz :D çentikler başka yere bakıyor nereye farklı olacak chatgpt de sahte diyro google ai da farklı falan olamaz ryzen yazısı takıldığında yan durur öyle saçmalık olur mu bir işlemci takılınca düz duracak öteki yukarı bakacak aynen dostum benim ç:D bu işten bir cacık bilmediğin belli yaşın 3 4 katı elimden ryzen işlemci geçmiştir benden iyi mi? bileceksin :D

Reddit diyor birde dfgklhajfghklşfgsfkljs yapy zeka mal olduğu için önüne gelen benzer konu başlıklarını sana atıyor sende atlamışsın hemen xd

İşlemcinin çentik yönü falan farklı olamaz olsada fabrikadan geri döner çünkü onu referans alır takarsın bu kullanıcıya zarar olur hiç olmaması ztn imkansız taktığında böyle durur çentik yönüne göre bir çentik sağda bir çentik solda olma gibi bir ihtimal sıfır
1776940295840.webp

dövüşmein guzum
kanka eleman bir halt bilmiyor gelmiş bana dolandırıcıyı savunuyor sövsem yeridir de zor sabrediyorum boşa forumdan ban yicem ne gerek var

dövüşmein guzum
ben adam zarar görmesin alıp dolandırılmasın diye uyarı amaçlı konu açıyorum dolandırıcıyı savunuyor bana :D belkide bu dolandırıcı odur ondan savunuyordur

Şikayet edildi. Ama boş... Zira sahibindenin umurunda değil.
umurunda değil ztn olsa güvende sistemini alıcıyı koruyacak şekilde yapmaz adaletli yapar kim haklıysa onun işi görülür

İşlemcinin çentik yönü falan farklı olamaz olsada fabrikadan geri döner çünkü onu referans alır takarsın bu kullanıcıya zarar olur hiç olmaması ztn imkansız taktığında böyle durur çentik yönüne göre bir çentik sağda bir çentik solda olma gibi bir ihtimal sıfırAlıntıyı görüntüle

kanka eleman bir halt bilmiyor gelmiş bana dolandırıcıyı savunuyor sövsem yeridir de zor sabrediyorum boşa forumdan ban yicem ne gerek var

ben adam zarar görmesin alıp dolandırılmasın diye uyarı amaçlı konu açıyorum dolandırıcıyı savunuyor bana :D belkide bu dolandırıcı odur ondan savunuyordur

umurunda değil ztn olsa güvende sistemini alıcıyı koruyacak şekilde yapmaz adaletli yapar kim haklıysa onun işi görülür
Hocam biraz sakin olun.

Geri