7800X3D için MSI B850M-G alınır mı? VRM ısınma + RAM tavsiyes

BaŞkIna

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar,

Yeni sistem topluyorum, işlemci olarak Ryzen 7 7800X3D kullanacağım. Anakart olarak MSI B850M-G (AM5, DDR5, mATX) düşünüyorum Anakartı aldım.

Aklıma takılan birkaç konu var, tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istedim:

• Bu anakartın VRM yapısı 7800X3D için yeterli mi? Uzun süreli kullanımda ısınma / throttle sorunu yaşar mıyım?
  • mATX olduğu için VRM soğutması biraz daha zayıf kalır mı? Ekstra kasa fanı şart mı?
  • RAM tarafında AMD EXPO destekli 6000 MHz CL30 kit düşünüyorum (2x16 GB). Bu anakart ile sorunsuz çalışır mı?
  • Özellikle stabilite açısından önerdiğiniz RAM modeli var mı?
Sistem daha çok gaming odaklı olacak, overclock düşünmüyorum (PBO vs. çok kurcalamayacağım).

Kullanan ya da benzer sistem toplamış olan varsa yorumlarını yazarsa çok iyi olur

Selamlar,

Yeni sistem topluyorum, işlemci olarak Ryzen 7 7800X3D kullanacağım. Anakart olarak MSI B850M-G (AM5, DDR5, mATX) düşünüyorum Anakartı aldım.

• Bu anakartın VRM yapısı 7800X3D için yeterli mi? Uzun süreli kullanımda ısınma / throttle sorunu yaşar mıyım?
  • mATX olduğu için VRM soğutması biraz daha zayıf kalır mı? Ekstra kasa fanı şart mı?
  • RAM tarafında AMD EXPO destekli 6000 MHz CL30 kit düşünüyorum (2x16 GB). Bu anakart ile sorunsuz çalışır mı?
Sistem daha çok gaming odaklı olacak, overclock düşünmüyorum (PBO vs. çok kurcalamayacağım).

Kullanan ya da benzer sistem toplamış olan varsa yorumlarını yazarsa çok iyi olur
Anakartı iade et başının ağrımasını istemiyorsan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar,

7800x3D ram seçen bir işlemci bu konuda hynix ram alman önemli eğer micron ram alırsan ki zaten MSI anakart direk bomba bu konuda önümüzdeki süreçte forumda her hafta konu açman muhtemel olacaktır sistem boot almaması debug kalması vs gibi MSI anakartlar kağıt üstünde dolu gözüksede bios konusunda inanılmaz sorunlu ve yetersiz anakart dışında başarılı bir marka

Selamlar,

bende 10 fazlı anakartla ryzen 7 7800x3d kullanıyorum sıkıntı yok, iyi bir soğutucu alsan kafan rahat eder, aldığın anakartı iptal et, iyi bir anakart al.
ram 16x2 32 gb sıfır rami 20-25k paralar verme, vatandan indirim kovala ya da ikinci elde max 15k'ya bulmaya çalış.

bende 10 fazlı anakartla ryzen 7 7800x3d kullanıyorum sıkıntı yok, iyi bir soğutucu alsan kafan rahat eder, aldığın anakartı iptal et, iyi bir anakart al.
ram 16x2 32 gb sıfır rami 20-25k paralar verme, vatandan indirim kovala ya da ikinci elde max 15k'ya bulmaya çalış.
saçma pahalı bu anakart için 3 aşşağı 5 yukarıda force ve indirimde şuan ice var 850 yongada b850m-k var bütçe dostu olsun dersek daha stabiller ve compactlar bios verimliliği güç yönetimi olarak ayriyetten çok daha sağlam mofset sunuyor gigabyteler

Videoyu izleyebilirsiniz, aynı anakart test edilmiş ve gayet stabil çalışıyor.

Ben de AMD Ryzen 7 7800X3D ile kullanacağım. Bu işlemci zaten yüksek güç çeken bir model değil, gaming’de genelde düşük watt tüketiyor. Bu yüzden VRM konusunda abartıldığı gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum.

RAM tarafında da olay direkt marka değil. 6000 MHz CL30 EXPO bir kit (özellikle Hynix tabanlıysa) ile çoğu sistem sorunsuz çalışıyor. Sorun yaşayanların büyük kısmı ya BIOS güncellemeden kullanıyor ya da uyumsuz RAM seçiyor.

Açıkçası bu kadar “iade et, kesin sorun çıkar” denmesi bana biraz abartı geldi. Kullanan ve gerçekten problem yaşayan varsa, tam olarak ne sorun yaşadığını yazabilir mi? Ona göre değerlendirmek daha sağlıklı olur.

Not: Bu yazı ChatGPT ile düzenlenmiştir.

Geri