GGbaba
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,157
Satıcı GPNTeknoloji gram bilmiyorum nasıldır.
Konuyu açıp açmamak konusunda gittim geldim markadan dolayı linçlenmemek için. şu ortamda 2tb 10bin fena fiyat değil. bende 2230 olanı var. 8bine almıştım 2tbyi.
Gemini şöyle sıraladı.
1. Hız ve Arayüz
- Okuma Hızı: 7450 MB/s (PCIe 4.0 sınırlarını zorlar).
- Yazma Hızı: 6750 MB/s.
- Rastgele Okuma/Yazma (IOPS): 860K / 690K (Ağır yükler altında oldukça hızlı tepki verir).
- Arayüz: PCIe Gen 4.0 x4, NVMe 1.4 protokolü.
2. Donanım Bileşenleri (En Güçlü Yanı)
- NAND Yongası: YMTC 232 Katmanlı 3D TLC NAND (Xtacking 3.0 teknolojisi). Bu yongalar, şu an dünyanın en hızlı ve yoğun veri depolama birimlerinden biri olarak kabul ediliyor.
- Kontrolcü: Maxio MAP1602. DRAM-less (fiziksel önbelleksiz) bir kontrolcüdür ancak HMB (Host Memory Buffer) teknolojisi ile sistem RAM'inden bir miktar kullanarak DRAM eksikliğini çok başarılı bir şekilde telafi eder. Çok az ısınmasıyla bilinir.
3. İnanılmaz Dayanıklılık (TBW)
Hiksemi Future'ın rakiplerini "ezdiği" asıl nokta burasıdır:- TBW Değeri: 3600 TBW (2TB model için).
- Kıyaslama: Samsung 990 Pro 2TB modeli 1200 TBW, Kingston KC3000 ise 1600 TBW sunar. Hiksemi, kağıt üzerinde rakiplerinden 2-3 kat daha fazla veri yazma ömrü vadediyor.
4. Isı Yönetimi ve Tasarım
- Soğutma: Üzerinde özel bir Grafen ısı dağıtıcı etiket bulunur. Geleneksel metal soğutucular kadar kalın olmadığı için laptoplara veya PS5'e çok rahat sığar.
- Boyut: Standart M.2 2280 form faktörü.
5. Yazılımsal Özellikler
- LDPC ECC: Hata düzeltme algoritması sayesinde veri güvenliği sağlar.
- S.M.A.R.T ve TRIM: Standart izleme ve performans optimizasyon destekleri mevcuttur.
Özetle Artıları ve Eksileri
Artıları:- Muazzam Ömür: 3600 TBW, bu fiyat bandında rakipsizdir.
- Düşük Sıcaklık: Kontrolcü ve NAND mimarisi sayesinde çok az ısınır, throttling (ısınma kaynaklı yavaşlama) yapmaz.
- PS5 Uyumu: Sony'nin hız ve boyut gereksinimlerini fazlasıyla karşılar.
- DRAM Yok: Büyük boyutlu dosya transferlerinde (örneğin 100GB+ tek seferde yazma) hızı DRAM'li modellere göre daha erken düşebilir.
- Marka Algısı: Bir Samsung veya Kingston kadar köklü bir servis/yazılım desteği (Samsung Magician gibi) sunmaz.