Kasa temizliği hakkında

birer

80+
Reaksiyon skoru
13
Kasayı toplayalı yaklaşık 9 ay oldu ve içerde tozlanma mevcut. Hafta sonu komple bir bakım yapmak istiyorum fakat daha önce hiç yapmadım. Bir kaç sorum mevcut.

1) İşlemci üzerindeki eski termal macunu silmek için izopropil alkol almalı mıyım siz ne ile siliyorsunuz genelde

2)Elimde phantom spirit ile gelen termal macun var. Bu 9 ayda etkisini kaybetmiş midir ? İşlemcim r5 7600. Termal macun da alabilirim gerekirse

3)şu şekil Hava üfleyici yi direkt kasaya tutarsam bir zararı olur mu ve buna benzer ürün tavsiye edebilir misiniz

Kasayı toplayalı yaklaşık 9 ay oldu ve içerde tozlanma mevcut. Hafta sonu komple bir bakım yapmak istiyorum fakat daha önce hiç yapmadım. Bir kaç sorum mevcut.

1) İşlemci üzerindeki eski termal macunu silmek için izopropil alkol almalı mıyım siz ne ile siliyorsunuz genelde

2)Elimde phantom spirit ile gelen termal macun var. Bu 9 ayda etkisini kaybetmiş midir ? İşlemcim r5 7600. Termal macun da alabilirim gerekirse

3)şu şekil Hava üfleyici yi direkt kasaya tutarsam bir zararı olur mu ve buna benzer ürün tavsiye edebilir misiniz
1- Evet en sağlıklı yöntem izopropil alkol kullanmak hocam. Tiner kullananda var. Islak mendil kullananda var ama hiç tavsiye etmiyorum.
2- 9 ayda etkisini yitirmiş olamaz kullanabilirsiniz.
3- Hava üfleyiciyi kasaya tutarken havayı tuttuğunuz bölgedeki fanları elinizle sabitleyin eğer dönerse istenmeyen durumlar oluşabilir.

1-İşlemci üzerinde ki eski macunu elimle de silerim peçeteyle de çok takılmam.(Tavsiye değildir.)
2-Sıcaklık testi yapmanız gerek fakat 9ay kısa bir süre.
3-Hava üfleyici statik elektrik oluşturur bundan dolayı peçete ve ıslak mendil yeterli olur

uzun süredir bisikletçiye gidip hava tutarım her yere fanları elinle tutarsan iyi olur dönmesin diye (çok keyifli oluyor). işlemciyi de peçeteyle silerim devam

Thermalright tf7 termal macundan daha iyi ne alabilirim. Şuan 60 derece civarlarında çalışıyor işlemci. R5 7600 için gereksiz mi olur daha iyi bişey almak
1- Evet en sağlıklı yöntem izopropil alkol kullanmak hocam. Tiner kullananda var. Islak mendil kullananda var ama hiç tavsiye etmiyorum.
2- 9 ayda etkisini yitirmiş olamaz kullanabilirsiniz.
3- Hava üfleyiciyi kasaya tutarken havayı tuttuğunuz bölgedeki fanları elinizle sabitleyin eğer dönerse istenmeyen durumlar oluşabilir.

1-İşlemci üzerinde ki eski macunu elimle de silerim peçeteyle de çok takılmam.(Tavsiye değildir.)
2-Sıcaklık testi yapmanız gerek fakat 9ay kısa bir süre.
3-Hava üfleyici statik elektrik oluşturur bundan dolayı peçete ve ıslak mendil yeterli olur

Thermalright tf7 termal macundan daha iyi ne alabilirim. Şuan 60 derece civarlarında çalışıyor işlemci. R5 7600 için gereksiz mi olur daha iyi bişey almak
yükte 60 derece çok iyi hocam daha ne kadar düşsün :)

TF7 çok dayanıklı macun değiştirmene gerek yok. Tozu üfle yeter.

Macun aşırı etkilemez soğutucunu değiştirebilirsin ama gerek yok yani 60 derece buz gibi çalışıyo işlemci boşa masraf olur.

1- fanları sabitlerim dönmeyecek sekılde kelepceyle falan hava makinası aldım hava tutarım.
2-termal macunu peçete ile silerim
3- TF7 termal macun çok katı geçen ay donmus sanıp çöpe attım meğer normali katıymış.Bardağa sıcak su koy macun enjektörünü sıcak suda 3 4 dk beklet macun biraz yumuşuyorç

Şu tarz bir el kompresörü alıp balkonda ya da kapı önünde hava tutacaksın. Hava tutarken fanları elinle sabitle ki boşta dönüp enerji üretmesin. Kalıplaşan ya da yapışan toz varsa eğer boya fırçası ile kasa etrafındaki tozları süpürebilirsin. Eğer bu yöntemi ayda 1 uygularsan ne ekran kartına ne de işlemcine uzun süre macun sürmek zorunda kalmazsın. Herhalde 15-20 yıldır aynı döngüde devam ediyorum. Macun değişme sürem ihtiyaca göre değişir ama yılda 1 kez genel bakım yaptığımda değiştiririm ama pek fark olmaz. Macun için mutlaka %99.9 saflık oranında bir izopropil alkol bulundur zaten çok uzun süre gider.

Screenshot_2.webp

cinebench multi core testi şu şekilde. Termal macuna hiç dokunmuyum mu önümüz yaz daha da artar sıcaklıklar diye düşündüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,357
Üyeler
193,006
Son üye
arslnrn
Geri