9700x 105w tdp ayarlanmıyor

ben de öyle düşünüyorum değiştireceğim zaten anakartı da neden böyle bir seçenek ekliyorlar o zaman biosu son sürüme güncelledim hiç bi şey değişmedi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakart 90w üstünü kaldırmıyor olabilir.
cevaplamaya basmadan yazmışım yorumu biraz yeniyim forumda kusura bakmayın

ben de öyle düşünüyorum değiştireceğim zaten anakartı da neden böyle bir seçenek ekliyorlar o zaman biosu son sürüme güncelledim hiç bi şey değişmedi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

cevaplamaya basmadan yazmışım yorumu biraz yeniyim forumda kusura bakmayın
Yanılıyor da olabilirim tam emin değilim. Genelde üstünde heatsink olmayan modeller 7500f tarzı işlemciler için olduğu için 7500F te max 88w çekiyor bu yüzden sınırlandırılmış olabileceğini düşünüyorum.

Yanılıyor da olabilirim tam emin değilim. Genelde üstünde heatsink olmayan modeller 7500f tarzı işlemciler için olduğu için 7500F te max 88w çekiyor bu yüzden sınırlandırılmış olabileceğini düşünüyorum.
ppt 90w yi görebildim max ayar yaparken 5.7ghz ye çıkardım diğer ayarları kabul etmiyor mhz yükseltebiliyorum sadece

ppt 90w yi görebildim max ayar yaparken 5.7ghz ye çıkardım diğer ayarları kabul etmiyor mhz yükseltebiliyorum sadece

Ppt 90w görürken gördüğünüz ortam nedir? Oyunlarsa normal

Cinebench r23 de ppt ne görüyor daha yüksek watt çeker. Bi bakın hwinfodan.

Prime95 ve y-cruncherda 105w tdpnin çok üstünü görür mesela 130-140w a kadar çeker. Oyun haricinde 90w görüyorsanız sıkıntılı bişey kabul ederiz. Çünkü oyunlar %100 yük bindirmez cpuya.

Pbo limiti motherboard deneyin. Anakart kaliteli değilse vrmler o kadar besleyebiliyodur. Daha sonra manuel ayarı var ppt tdc edc için ordan manuel girin

105w diye her zaman 105w çekecek diye bişey yok söz konusu oyun oynamaksa

Ppt 90w görürken gördüğünüz ortam nedir? Oyunlarsa normal

Cinebench r23 de ppt ne görüyor daha yüksek watt çeker. Bi bakın hwinfodan.

Prime95 ve y-cruncherda 105w tdpnin çok üstünü görür mesela 130-140w a kadar çeker. Oyun haricinde 90w görüyorsanız sıkıntılı bişey kabul ederiz. Çünkü oyunlar %100 yük bindirmez cpuya.

Pbo limiti motherboard deneyin. Anakart kaliteli değilse vrmler o kadar besleyebiliyodur. Daha sonra manuel ayarı var ppt tdc edc için ordan manuel girin

105w diye her zaman 105w çekecek diye bişey yok söz konusu oyun oynamaksa
occt de deniyorum 90w görüyor max bios ayarlarını her şekilde denedim manuel de motherboard seçerek de sanırım diğer arkadaşın dediği gibi anakart desteğim yok bios diğer anakartlarla kopyala yapıştır yapılmış o ayar da kaldırılmamış olabilir şu anki düşüncem bu yönde

Anakart 90w üstünü kaldırmıyor olabilir.
B650m battle ax wifi v15 ile kullanıyorum aynı işlemciyi 105w tdp aktif bende b850 daha güncel kaldirmasi gerekli ama giris seviyesi kartiniz ondan olabilir mosfet soğutma yok

asus b650m-r cpuz stress test 138 watt görüyorum pbo açık

B650m battle ax wifi v15 ile kullanıyorum aynı işlemciyi 105w tdp aktif bende b850 daha güncel kaldirmasi gerekli
Hocam b650 b850 den daha kötü diye bir şey yok söylemekten dilimizde tüy bitti. Senin anakartının üstünde kafam kadar heatsinkler var kaldırması çok normal.

Hocam b650 b850 den daha kötü diye bir şey yok söylemekten dilimizde tüy bitti. Senin anakartının üstünde kafam kadar heatsinkler var kaldırması çok normal.
Dolu modeli degilmis arkadasin anakarti google dan baktim dolu modeli gorunce dedim allah allah :) ondan buyuk ihtimal soğutma yok mosfetlere

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,540
Üyeler
193,077
Son üye
Anilerdem93
Geri