90-100K Bütçe ile PC Toplama Tavsiyeleri

Feridun

80+
Reaksiyon skoru
4
merhaba arkadaşlar 90-100 k arası pc toplamak istiyorum hazır oem mi yoksa kendim mi toplasam. hiç anlamam parçalarından yardımcı olursanız sevinirim. şimdi den teşekkürler

merhaba arkadaşlar 90-100 k arası pc toplamak istiyorum hazır oem mi yoksa kendim mi toplasam. hiç anlamam parçalarından yardımcı olursanız sevinirim. şimdi den teşekkürler
Ne tarz oyunları ağırlıkta oynarsın? Cs valorant tarzı mı hikayeli mi ? birde nvidia ekran kartı takıntın varmı hocam?

hocam o bütçede en iyi ikili amd haterlığınız yoksa 7800x3d ile 9070xtdir. 32ramli halini falan 90 civarına bulabilirsiniz. yok illa nvidia istiyorum dersenizde 5070ti lı halini alabilirsiniz fakat onun içinde bütçeyi 105 civarına çıkarmanız gerekir. kartlar hakkında çok bilginiz yoksa iki kartın sunduğu teknolojileri de kullanacaksanız biraz onları araştırın çok kullanmayacaksanız nvidia almanın pek bi mantığı yok fiyat farkından dolayı aralarındaki performans farkına bakmanız içinde video ve örnek kasaları bırakırım ordan bakarsınız.

Nvidia almayin . Google a yazin israile yuzde yuz bağliyiz diye açiklama yapmis nvidia ceosu. Bebek katilleriyle ortak olmuslar

karışık oynuyorum. nvidia ekran kartı takıntım yok ama hangisis iyise o olsun dediğim gibi hiç anlamam
Hocam haftasonu yüksek ihtimal indirimler olur forumu çok aktif takip etmen lazım. Kaba taslak alman gereken parçaları yazayım NVIDIA takıntın olmaması çok iyi.

İşlemci olarak 7800x3D al kesinlikle.

Şuan indirimde XFX 9070XT yi direk çekebilirsin.

Ram olarak yarın öğleden sonra 4 te atombilişim ram indirimleri olacak muhtemelen burayı takip et. 6000 Mhz CL30 ne bulursan 2x16 olarak çök https://www.atombilisim.com.tr/hafta-sonu-indirimleri

SSD: Burda F/P tercih edersen 6150 TL civarına Goodram PX600 1 TB alabiliyorsun orta segment bir ssd. En üst segment gen 4 ler 8-8.5K arası oluyor senin tercihine bırakıyorum. En üst segment istersen Corsair MP600 Pro NH, Kingston KC3000, Kioxia Exceria Pro, Samsung 990 Pro, WD SN850x tarzında takılabilirsin.

Soğutucu olarak Peerless Assasin 120SE veya Phantom Spirit 120SE alabilrisin. Eğer sıvı soğutucu istersen adı sanı belli 360mm ne alırsan al soğutur zaten Asus LC 360 veya Arctic Liquid Freezer III Pro 360 olabilir.

Güç kaynağı olarak hocam 850w senin işini görecektir 750w çok tavsiye etmem. En üst segment 850w güç kaynakları da 8-8.5K arası. Burada Corsair RM850x, NZXT C850 Gold önerebilirim. Biraz B segment olabilir dersen 7000 civarı takılıyor. Burada da Corsair RM850e, Coolermaster MW Ben Anakart ve Güç kaynağından kısmayı çok doğru bulmuyorum senin tercihin tamamen.

Anakart seçimi bence en kafa karıştırıcı ürün çok fazla seçenek var ama giriş seviyesi anakartlar daha çok 7500F gibi işlemciler için çok tavsiye etmiyorum. Burada F/P dengesini korumak adına Gigabyte B650 Eagle tercih edilebilir güzel bir anakart ama dediğim gibi çok seçenek var ve üst segment anakart istersen onlar 10-15k arasında.

Dersen ki hoca beni uğraştırma bişey söyle alayım. Arkadaşın attığı Prismor 7A sistemi de güzel. Anakartını MSI B650 gaming plus yap, Güç kaynağını 850w olanı yapıp alabilirsin. Kendin toplarsan ve en üst segment parçaları seçersen bi 10 12k daha fazla ücret çıkabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,136
Üyeler
193,269
Son üye
herakes
Geri