Gigabayte Aorus RX5700XT için termal ped ve macun önerisi

Macun olarak mx4 işini görür.
Ped olarak pulsar ice dragon iyi f/p ürün ama kalınlığı bilmiyorum. Üretici firmanın teknik ekibine mail atıp öğrenebilirsin. Globale mail atman işini kolaylaştırır
pullsar ice dragon iyi bir ürün değil tamamen fake bir ürün. Hiçbir işe yaramıyor sıcaklıklar aynı kalıyor

MX4 önermişler GPU'ya şaka gibi.
Önceki sahibi mx4 sürmüştü pedleri kötüydü servise verdim hy-p17 termal macun ve fehonda termal ped kullandı kartın standart mm boyutlarında taktılar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

pullsar ice dragon iyi bir ürün değil tamamen fake bir ürün. Hiçbir işe yaramıyor sıcaklıklar aynı kalıyor
Hiç kullanmadığım için o markayı bilemem kötümü iyi mi?

Önceki sahibi mx4 sürmüştü pedleri kötüydü servise verdim hy-p17 termal macun ve fehonda termal ped kullandı kartın standart mm boyutlarında taktılar

Profix e mi verdiniz kartı ?

kendim kullandım gigabyte rx 6800xt üzerinde. Kullanmam gereken değerleri gigabyte kendisinden aldım. Yani mmlerde yanlışlık da yoktu. Değerlerim şu şekilde şuan ve en kaliteli termal macunu kullandım thermal right tf8 13.8 m-W/K iletkenliği var. İzopropil alkol ile eski pedleri iyice temizleyip yenisini yerlerştirdim mm'si mm'sine ama hiçbirşey değişmedi. Önceki halini de ekledim pedlerin. Kasam dark diamond pro soğutması leş ötesi orası da var gerçi ama elimdeki kart ne yaptıysam çok ısınıyor bana göre

Alıntıyı görüntüle
Isı değerleri iyi mi? hocam %37 fanda 63 derece diğerleri 97-99 ve 84-86 civarında %50 fanda böyle macun ve ped değişmeye gerek varmı
testi msaa kapalı yapmışsınız x8 alıp yapmanız lazım şuan yük bindirmiyorsunuz ekran kartına o yüzden daha az ısınır

Ekler

• WhatsApp Image 2026-05-02 at 20.18.42.webp
    WhatsApp Image 2026-05-02 at 20.18.42.webp
    289.1 KB · Hit: 8
  • WhatsApp Image 2026-05-02 at 20.18.42 (2).webp
    WhatsApp Image 2026-05-02 at 20.18.42 (2).webp
    623.1 KB · Hit: 6
  • WhatsApp Image 2026-05-02 at 20.18.42 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-05-02 at 20.18.42 (1).webp
    103.4 KB · Hit: 9
  • WhatsApp Image 2026-05-02 at 20.17.49.webp
    WhatsApp Image 2026-05-02 at 20.17.49.webp
    129.5 KB · Hit: 8
Son düzenleme:

Bu iyi bir macun GPU için kendin MX 4 veya 6 sürmeye çalışsan pişman olurdun.

Bilgisayarcı 1500tl dedi fehonda termal ped ve hy-p17 termal macun sürecekmiş iyi mi? tek tek kendim alsam daha pahalıya gelir gerçi
tek tek kendin alsan aynı fiyata gelirdi. Ayrıca tek seferlik değil macunu senelerce kullanırdın ve 85x45mm pedden 2 tane alman gerekirdi. Muhtemelen 2. bir değişim yapmana da yeterdi. Bilgisayarcı bi tık fazla istemiş bence. Ama kullandığı malzemeler kaliteli

Profix e mi verdiniz kartı ?
Evet hocam profixe verdim

tek tek kendin alsan aynı fiyata gelirdi. Ayrıca tek seferlik değil macunu senelerce kullanırdın ve 85x45mm pedden 2 tane alman gerekirdi. Muhtemelen 2. bir değişim yapmana da yeterdi. Bilgisayarcı bi tık fazla istemiş bence. Ama kullandığı malzemeler kaliteli
İlk kez macun ve ped değişim yapıyom karta ilk açılışı ve tek tek alsam daha pahalı oluyordu sordum her yere 400 500 dediler boyuta ve mm göre

Bu iyi bir macun GPU için kendin MX 4 veya 6 sürmeye çalışsan pişman olurdun.
Mx6 almıştım bana özel indirim koduyla 210tl falan denk geldi kendim yaparım diye aldım pahalı tutunca mecbur bilgisayarcıya verdim

kendim kullandım gigabyte rx 6800xt üzerinde. Kullanmam gereken değerleri gigabyte kendisinden aldım. Yani mmlerde yanlışlık da yoktu. Değerlerim şu şekilde şuan ve en kaliteli termal macunu kullandım thermal right tf8 13.8 m-W/K iletkenliği var. İzopropil alkol ile eski pedleri iyice temizleyip yenisini yerlerştirdim mm'si mm'sine ama hiçbirşey değişmedi. Önceki halini de ekledim pedlerin. Kasam dark diamond pro soğutması leş ötesi orası da var gerçi ama elimdeki kart ne yaptıysam çok ısınıyor bana göre

testi msaa kapalı yapmışsınız x8 alıp yapmanız lazım şuan yük bindirmiyorsunuz ekran kartına o yüzden daha az ısınır
Gerek yok ya o kadar strese sokmaya zaten çok ısınan bir kart seriside öyle

Padler yerine termal putty güvenli bir seçenek temas açısından risk olmuyor.Grafik işlemcisi üzerinde kaliteli bir macun sürülebilir.

Gel gelelim bu ekran kartı için bu masrafa gerek varmı derseniz yok derim.Sıcaklıkkar kullanılabilir seviyede günlük kullanımda furmark değerlerine ulaşmaz kart çok gerek yok diye düşünüyorum böyle bir bakıma.

Padler yerine termal putty güvenli bir seçenek temas açısından risk olmuyor.Grafik işlemcisi üzerinde kaliteli bir macun sürülebilir.

Gel gelelim bu ekran kartı için bu masrafa gerek varmı derseniz yok derim.Sıcaklıkkar kullanılabilir seviyede günlük kullanımda furmark değerlerine ulaşmaz kart çok gerek yok diye düşünüyorum böyle bir bakıma.
Bakım yapmadan önce video izleyince 20dk ekran donuyordu ve baya sıcak çalışıyordu kart bakım yaptıktan sonra daha serin çalışmaya başladı ağır oyunlarda 60 dereceyi geçmedi ultra ayarlarda uzun süre

Normalde 5700xt almıcaktım istediğim markadan bulunca tekrar alasım geldi bende 6700xt var oda baya serin çalışıyor ama nakit ihtiyacımdan satıyorum bu 5700xt i kullanıyom

Geri