2. El İşlemci piyasasının korkunçluk :)

Reaksiyon skoru
6
Birkaç gündür 2. el parçalara bakıyorum uyguna 2. el bulursam alırım v.s. diye. Ekran kartı piyasası (özellikle nvdia) yeterince kafayı yemiş durumdayken AMD işlemcilerinin çılgın fiyatları beni şok ediyor. Şu an da 2. el R5 5600x'e adamlar 6000 6500 arası yazmışlar en uygun 5.5k falan, ki yok gibi bir şey o fiyata :) Abi sıfırını 6.5kya buluyoruz ya hahahaha siz kafayı mı yediniz? Bu dönemde 0 bilgisayar toplamak biraz zor ama 2. El bilgisayar toplamak için gerçekten zengin olmak lazım. Bilgisayar toplamak için gerçekten çok yanlış bi dönemdeyiz ama ihtiyacımda var. Napıcaz bakalım bilmiyorum. Ddr4 sistem toplamak bile artık çok zor. Neyse iyi forumlar.

O paraya 7500f var sıfır kutusuz tabii ki bizimkilere göre en değerli eşya kendileri günde 24 saat açık bıraktıkları kuru macun işlemcileri 6k ya koyuyorlar :D uygun bulmak imkansız gibi 0 imkan varsa al geç kuzen

Birkaç gündür 2. el parçalara bakıyorum uyguna 2. el bulursam alırım v.s. diye. Ekran kartı piyasası (özellikle nvdia) yeterince kafayı yemiş durumdayken AMD işlemcilerinin çılgın fiyatları beni şok ediyor. Şu an da 2. el R5 5600x'e adamlar 6000 6500 arası yazmışlar en uygun 5.5k falan, ki yok gibi bir şey o fiyata :) Abi sıfırını 6.5kya buluyoruz ya hahahaha siz kafayı mı yediniz? Bu dönemde 0 bilgisayar toplamak biraz zor ama 2. El bilgisayar toplamak için gerçekten zengin olmak lazım. Bilgisayar toplamak için gerçekten çok yanlış bi dönemdeyiz ama ihtiyacımda var. Napıcaz bakalım bilmiyorum. Ddr4 sistem toplamak bile artık çok zor. Neyse iyi forumlar.
konuyu az önce ben açsammı diye düşündüm sistem dizmeye karar verdim önce r5 5600 baktım 5000 TL'ye satıyorlar 100 tl indirim yapmıyorlar. r5 7500F 4000 bine bulunuyor şaka gibi ram pahalı olmasa ddr5 sistemini diz çık işin içinden

r5 3600-1200-3100 haricinde am4 de alınacak işlemci yok

Söyleyecek çok şey yazdım ve sildim siz anladınız

1000073298.webp

Ne diyeyim bilemedim yani oyle de cinsler

aylardır 5600 arıyorum adam akıllı ama yok sıfırı 5500tl falan 5000tl ye koyuyorlar kafayi yersin bu millete her şey müstehak . bu ülkede serbest piyasa diye bisey olmamali herseye tavan fiyat satışı getirilmeli hiçbir 2. el ürün sıfır fiyatının yüzde 75 inden fazla olmamalı

Ekran karti alacağım zaman amd ucuz diye amd bakıyordum ama nvidia ile aynı fiyat olduğunu görünce nvidia almıştım.
Sistemim yeni olsa direkt sıfır alırdım. Kaç yıllık intel islemcilere i7 diye dünya para istiyorlar.

"Git o zaman oradan al kardeşim."
"O paraya varsa 1000 tane alayim."
"Serbest piyasa değil mi istediğim fiyata satarım."
"İlanla ilgili soru sormayacaksan ilanı kirletmeye gelme."
"Şu kadar para verdiler reddettim."
"Ben bu paraya aldım o yüzden fiyatım budur."
"Bütçen yoksa 1 alt modeline bakabilirsin."
"Hazırda alıcı var zaten sana ihtiyacım yok."
"O paraya bulduysan kaçırma direkt al."
"O paraya vereceğime evde süs niyetine tutarım."

2. el piyasasını öldüren, 20-30 tane ürün ilanladı diye kendini al-satçı zanneden cümleleri. 10 tane daha yazarım çok rahat da padişah fermanı gibi olmasın gayet anlaşılır zaten.

2. elin hem anlamını bilmiyorlar, hem de manipüle ediyorlar. Kısacası iğrençler.

Son düzenleme:
2. El hem satıcı hem alan olarak da öyle şuan rx 6700xt nin 9k dan aşağı ilanı yokken 10 a koyduğum ilana sürekli "kardeşim o para etmez 6 ya ver sen" gibi kendini çok akıllı zaneddenlerle dolu ki bunların da geneli al satçı 2. El piyasası şuan içler acısı

Geri