Ram Yükseltmesi Sorun olurmu

YusuF.68

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
169
Kasamda Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram var anakartımda 2 tane ram slotu var şimdi bu ramden bir tane daha alsam aynısından sorun yaşarmıyım yoksa sıkıntı olurmu uyum konusunda

Ekler

• WhatsApp Image 2026-05-03 at 18.40.04.webp
    WhatsApp Image 2026-05-03 at 18.40.04.webp
    325.2 KB · Hit: 30
aynı modelden aldıktan sonra gayet stabil bir şekilde ikiside çalışır zaten agacım

%99 sorun olmaz.

Kasamda Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram var anakartımda 2 tane ram slotu var şimdi bu ramden bir tane daha alsam aynısından sorun yaşarmıyım yoksa sıkıntı olurmu uyum konusunda
Ayrı ayrı alacağın için modüllerin farklı çıkma ihtimali var elindeki A-die yeni alacağın modül M-die çıkabilir bu durumda timinglerini daha kötü olan modüle göre ayarlamak zorunda kalırsın ki iyi olan ayak uydursun.

Ram aynı zaten fakat üretim tarihi vs içindeki modül farklılık gösterebilir hynix ama M-die veya A-die çıkabilir o senaryoda dediğim gibi manuel ayar yaparak kullanırsın.
nasıl bakacağım ona anlamadım

İçinde ki belleklerin ne olacağı yazmaz. O.c yapmayan için önemli değil.
Yanlış bilgi sadece oc yapanı değil standart kullanıcıyıda etkiler bu durum farklı modüller kararsızlığa sebep olur. Expo açıp geçerim diyorsan problem yok ama hynix ram alıpta tam performansını kullanmamak saçmalık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

nasıl bakacağım ona anlamadım
Bakamazsın sisteme takmadan anlayamazsın şansına ne çıkarsa.

Yanlış bilgi sadece oc yapanı değil standart kullanıcıyıda etkiler bu durum farklı modüller karasızlığa sebep olur. Expo açıp geçerim diyorsan problem yok ama hynix ram alıpta tam performansını kullanmamak saçmalık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakamazsın sisteme takmadan anlayamazsın şansına ne çıkarsa.
sistemde nasıl bakılıyor bir programı varmı olmadı geri iade ederim yada incehaptan aldım gene ordan alırım

Hocam imkan varsa elindekini sat kit olarak 32gb satın al uğraşamam dersen aynısından bir tane daha al geç.
aynısından alayımda dedinki hynix ama M-die veya A-die vare dedim şimdi bendeki m- ise a gelirse sorun olur diyorsun
elimdekini satamam sistemi yeni aldım 1 ay oldu alırken param anca çıktı kit olarak alamadım şimdi alayım dedim 1 tane daha

aynısından alayımda dedinki hynix ama M-die veya A-die vare dedim şimdi bendeki m- ise a gelirse sorun olur diyorsun
elimdekini satamam sistemi yeni aldım 1 ay oldu alırken param anca çıktı kit olarak alamadım şimdi alayım dedim 1 tane daha
Tamam sen aynısından al bir tane daha.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,672
Üyeler
195,705
Son üye
coldwarder
Geri