yükseltirim tabii fiyatı kulağıma güzel geldiTeknik nedenini araştırarak öğrenebilirsin yüzeysel geçmek gerekirse sistemde stabilite kayıyor, frame time dengesizliği oluyor diyebilirim. Hiç darboğazlı sistem kullanmadan, deneyimlemeden veya araştırmadan yorum yapıyorsun sanırım.
Ayrıca da DLSS gibi teknolojileri kullanamazsın, zaten teknolojisi için de para veriyoruz ve faydalanamayacaksak ne gereği var ve de oyunda biraz optimizasyon problemleri varsa sistemdeki darboğaz ile birleşince çarpan etkisi yapıyor, oynamanın imkanı kalmıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
frame time dengesizliği, biri iyi diğeri kötü ya da o kadar iyi değilse stabilite kalmıyor, birbirlerine yetişemiyorlar
İleride monitör veya işlemci yükseltirsen alınır, yoksa gereksiz bir harcama olur gibi.
0 mı aslında mantıklı gibi ama bilemedim9060xt de bakabilirsin 19a
Evet 0 . Ben kullanıyorum memnunumyükseltirim tabii fiyatı kulağıma güzel geldi
0 mı aslında mantıklı gibi ama bilemedim
render işleri pek yapmıyorum açıkcası oyun odaklıyım amd almak daha mantıklı o zamanEvet 0 . Ben kullanıyorum memnunum
Oyun için alacaksanız evet amd daha mantıklı bu aralarrender işleri pek yapmıyorum açıkcası oyun odaklıyım amd almak daha mantıklı o zaman
sistemmiz hemen hemen benle aynı oyunlardan kaç fps alıyorsunuz 2k mı monütör kullanıyorsunuzOyun için alacaksanız evet amd daha mantıklı bu aralar
2kda kullanıyorum RT kapalı her oyunu ultra oynuyorum . Fpslere bakmadım , rahatsız etmedi hiçsistemmiz hemen hemen benle aynı oyunlardan kaç fps alıyorsunuz 2k mı monütör kullanıyorsunuz
benim şuanki sistemim ryzen 5 5600 / galax 3070 1 click oc 8gb / anakart asrock 550m hdv / ram Team T-Force Delta RGB White 16GB 2x16GB 3200MHz CL16 DDR4
1080p de ne yapar acaba merak ettim şimdi2kda kullanıyorum RT kapalı her oyunu ultra oynuyorum . Fpslere bakmadım , rahatsız etmedi hiç
monütörde yapay 2k var olmaz mıOyundan keyif alamayacak düzeyde darboğaz yapar. 2K da kullanmalısın
Darbogaz olmaz hocam1080p de ne yapar acaba merak ettim şimdi
İmzama baktın mı? i5 12400F ile RTX 4070 kullanmaktayım, daha önceden de Pentium G4560 ile 1050 Ti da kullandım, i5 3340 ile 1050 Ti tecrübem de var, darboğaz nedir iyi bilirim.Adamın işlemcisi Celeron ya da Atom değil biliyorsun değil mi? 10400F, 3600, 5600 ve bir çok kart ile 3080Ti kulandım bu yazdığım 3 işlemcide darboğaz kaynaklı senin dediğin gibi bir sorun yaşanmıyor.
Ayrıca da şunu belirteyim, cevaplarım konu sahibine değildi, ona ayrı cevap verdim zaten, benim yanıtladığım yorumun sahibine cevap verdim, darboğazı küçümsemesi hoşuma gitmedi, bilmeyen kullanıcıların darboğazın gözardı edilebilir bir şey olarak tanımasını, yanlış yönlendirilmesini istemem.Adamın işlemcisi Celeron ya da Atom değil biliyorsun değil mi? 10400F, 3600, 5600 ve bir çok kart ile 3080Ti kulandım bu yazdığım 3 işlemcide darboğaz kaynaklı senin dediğin gibi bir sorun yaşanmıyor.
Tüm Core İ serisini kullandım, 14900K hariç, 9000 serisi hariç tüm Ryzen işlemcileri ve 5000 serisi hariç tüm Nvidia kartları GT8000'den beri kullandım. İ5 12400F 4070 ile darboğaz yapsa bile yaşadığın sorunları yaşatmaması lazım, 12400F'ler de senin yaşadığın sorunu 2080 ile yaşamıştım. Ekran kartın ile alakalı darboğaz dan kaynaklı olmadığına eminim.İmzama baktın mı? i5 12400F ile RTX 4070 kullanmaktayım, daha önceden de Pentium G4560 ile 1050 Ti da kullandım, i5 3340 ile 1050 Ti tecrübem de var, darboğaz nedir iyi bilirim.
Şu anki sistemime 2K Ultrawide (3440x1440) Monitör alınca rahat ettim, o da her oyunda değil, optimizasyon olarak biraz kusurlu olmasına rağmen insanların genel olarak sıkıntı yaşamadığı oyunlarda bilr hala sıkıntı yaşıyorum.