Çözüldü✓ İşlemci Fanının Hızı Sıcaklığa Göre Artmıyor

1530 rpm gözüküyor. Bağlantıda sıkıntı gözükmüyor. Msi anakart kullananlar bi baksin bakalim. Normal, sessiz, manual, full speed gibi hazir ayarlar nereden msi da
Fan hızı maksimumda.
1500 RPM
Çok ses yoksa öyle çalışmasında sorun yok.

Standart ve SE modelleri maksimum 1500 RPM hızında çalışırken, EVO modeli maksimum 2150 RPM hızına ulaşır.

Normalde cpu fana taktınmı otamatık yapılması gerekli değilmi
Yok. Sen ayarlayacaksin. Anakartin standarti neyse ona gore olur o.
Ben gigabyte anakart kullaniyorum. Msi farklı geldi biraz.
Aslinda o eğri fena değil. 80 derecede %100, 45 derecede %35 dönsün seklinde yaziyor ama uygulamaya gecmiyor sanırım

Bilen birine baktır ve fazla kurcalama bence. Yine de sen bilirsin.

"Bilgisayar kasası içinde bahsedilen bağlantı genellikle Molex güç bağlantısıdır. Bu bağlantı, eski tip fanları, diskleri veya bazı LED kontrolcülerini güç kaynağına bağlamak için kullanılır."

Bilen birine baktır ve fazla kurcalama bence. Yine de sen bilirsin.

"Bilgisayar kasası içinde bahsedilen bağlantı genellikle Molex güç bağlantısıdır. Bu bağlantı, eski tip fanları, diskleri veya bazı LED kontrolcülerini güç kaynağına bağlamak için kullanılır."
1500 rpm çalışmasına rağmen rdr 2 oyununda 9700x işlemciyle 53 dereceyi görüyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kablo böylr birisi çıkmış yerine takınca rpm düşüyor ama kabloyu çıkarımca 1500 rpm buluyor

Son düzenleme:
Bios tan ayarla. Manuele çek. Hangi sicaklikta yuzde kaç dönsün diye ayarlarsın. Bios ta iken fotograf atarsan yonlendiririz
Cyberpunkta 60-63 arası oluyor
Rdr de 55 60 arası geziyor
Proğmatada 50 55 arası arası
Normal değilmi bu sıcaklıklar
Fanın birsini cpu ya oda rpms yükseliyor digerinide pump olana taktım 1500 lerde sabit kalıyor

benim kanımca anakartın belirledigi potansiyelde ilerliyor. dc moduna almayı denermisin birde fan egrisini kendine göre ayarla. extra olarak işlemcş serinse anakart fazla hız yükselttirmiyor olabilir.

benim kanımca anakartın belirledigi potansiyelde ilerliyor. dc moduna almayı denermisin birde fan egrisini kendine göre ayarla. extra olarak işlemcş serinse anakart fazla hız yükselttirmiyor olabilir.
Dc moda aldığımda rpm 600 lere düşüyor ses komple gidiyor. Gibi anakart işlemciyi ayarlıyor galiba

Resident evil requem de 55 63 derece arası çalışıyor normal değilmi

Birde anladığım kadarıyla 2 fan var her biri 1500 rpm dönüyor

Ekler

• IMG_9469.webp
    IMG_9469.webp
    718.9 KB · Hit: 4
Son düzenleme:
Cyberpunkta 60-63 arası oluyor
Rdr de 55 60 arası geziyor
Proğmatada 50 55 arası arası
Normal değilmi bu sıcaklıklar
Fanın birsini cpu ya oda rpms yükseliyor digerinide pump olana taktım 1500 lerde sabit kalıyor
Iki fani birbiri ile birleştirip tek kablo şeklinde cpu fan a takarsan bu iş çözülür

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,972
Üyeler
194,760
Son üye
SonSığınak
Geri