İs Hayatına Alısamadım Kafayı Yiyeceğim Öneriniz Nedir

ism0

80+
Reaksiyon skoru
2
ya şimdi bak okadar işe gittim bikaç yerde çalıştım yok olmuyo insanlar nasıl sabah 8de işe gidip akşam 8de dönüp mutlu olabiliyo kafayı yiyecem yemin ederim adamların umurlarında değil çalıştığım heryerde böyle cumartesi zaten iş günü üstüne bide pazarıda ekliyolar bide kovmakla tehdit ediyolar ben şuan yaşamıyorum ama önceden yaşadım olmuyo cidden olmuyo olmaktan en çok korktuğum bi baltaya sap olamayacam diye düşünmekten kafayı yiyecem kendi hayatımı nasıl kurcam diye çıldıracam niye bukadar zor ya ben yapamıyorum yapanlarada büyük saygı gösteriyorum olmuyo ya 2 ay bi fabrikada çalıştım ölcem sandım ya cidden başka yerlerdede öyle bu kızıl g*tlülükmü ne yani ya sevmediğim işi yaptığımdanmı böyle lütfen yardım edin

ya şimdi bak okadar işe gittim bikaç yerde çalıştım yok olmuyo insanlar nasıl sabah 8de işe gidip akşam 8de dönüp mutlu olabiliyo kafayı yiyecem yemin ederim adamların umurlarında değil çalıştığım heryerde böyle cumartesi zaten iş günü üstüne bide pazarıda ekliyolar bide kovmakla tehdit ediyolar ben şuan yaşamıyorum ama önceden yaşadım olmuyo cidden olmuyo olmaktan en çok korktuğum bi baltaya sap olamayacam diye düşünmekten kafayı yiyecem kendi hayatımı nasıl kurcam diye çıldıracam niye bukadar zor ya ben yapamıyorum yapanlarada büyük saygı gösteriyorum olmuyo ya 2 ay bi fabrikada çalıştım ölcem sandım ya cidden başka yerlerdede öyle bu kızıl g*tlülükmü ne yani ya sevmediğim işi yaptığımdanmı böyle lütfen yardım edin
hocam bu devirde ya baba işi yapacan ya okul, milletin işi çekilmez sana işi de kolay kolay öğretmezler

hocam bu devirde ya baba işi yapacan ya okul, milletin işi çekilmez sana işi de kolay kolay öğretmezler
haklısında ne diyim baba memur okulda olmadı cebime harçlık girsin diye hep çalıştım yani ona vakit ayıramadım ha yaş 20 ama korkuyorum benden bişey olmayacak diye

inş bulursun bir yolunu, eskiden ekmek aslanın ağzındaydı şimdi midesinde

düzgün bir yer bulursun sadece 5 gün çalışanan ama düzgün para verömez

baban memur yeşil pasaportun vardır yurt dışı git kal çalış orda benim tavsiyem yeşil pasaportum olsa kesin öyle yapardım

bazen baba işi de yapamıyon be hocam. O ağır geliyor işte. Konu içinde konu açmış gibi oluyorum ama mecbur soracağım ben ne yapmalıyım hocam? Okula kafam basmıyor, ortalamam 1.dönem 70 civarıydı şimdi 60larda kaldığım 2-3 ders var.(9.sınıf) Büyük ihtimalle birinden geçerim ama manyak zorlanıyorum. Hayat aşırı hardcore geliyor. Okulda zamanımı heba ediyormuşum gibi geliyor. Baba mesleğim esnaf diyorum ki yanında çalışayım yok diyor. Ben bir şey olamadım sen ol diyor. Eee kısmen haklı ama yapamıyorum babacan.. Anneme dedim geçende böyle böyle yapamıyorum beni el emeğinin olduğu bir yere verin en azından meslek öğrenirim ppf kaplarım-sanayide çalışırım bir şeyler yaparım dedim. Hem yapay zekadan da korkum var. Meslekleri ele geçirecek diye. El emeğiyle alakalı işler yapayım okulu bırakayım dedim. Bana kızdı ya.. Üstüne hemen bu düşüncelerden çık sen okuyacaksın falan fistan bir sürü şey saydı ya ne yapayım ben ne olacam ben ya. Üniversiteni oku ne olursan ol diyorlar.

Kardeşim 41 yaşındayım 17 yıldır çalışıyorum ama cumartesi pazarım var çok şükür.
Çalışmak gerçekten çok zor, bunu sürekli dillendirmek kendine eziyet etmekten başka bir işe yaramaz.
Kendini motive edecek bir şey bulman lazım, sen kendini motive etmezsen kimse sana gel seni motive edeyim demeyecek, herkes daha çok aşağı çekmek isteyecektir.
Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama sana çok ağır gelen bir işse ki yazdığından onu anlıyorum, çalışıyorken başka işlerde bakmaya başla bence ve bunu kimseye söyleme.
Kendine saygın var çok belli ve sakın bunu kaybetme.
Sen kıymetlisin...

Sabuncu, çorapçı, pompacı, parfümcü, çeşitli depolar, metal kesim fabrikası, tekstil derken baya bi yerde çalıştım.

8 saat iş ararsan 3 vardiya olur, haftada 1 vardiyan değişir, iznin yok, şanslıysan pazarın, değilsen random 1 günün izin günü olur. Maaşı 35+ dır.
9 saat iş ararsan cumartesi yarım gün gidersin, dünyanın en bktn işi maaşın asgaridir, şanslıysan 40+ alırsın.
10 saat iş ararsan en güzelide budur, tek vardiyadır, cumartesi pazarın tatildir, resmi günlerin tatildir, genelde asgarinin 3-4 gömlek üstünü verirler.

Amelilikte sevdiğin iş yoktur ama ortam ara, yeni arkadaşlar hedefler koy kendine, daha önce çalıştığın hangi meselek seni sardıysa ona yönel, ben depo sektöründe kafa adamlar gördüm, işi de çözdüm, hepsi aynı mantık gidiyor, ama sonu yok uçsuz bucaksız amelelik,

Her iş kötüdür ama benden sana bi kardeş tavsiyesi yapmadıysan askerliğini yap, git gel, güvenlik sertifikanı çak, cumartesi pazar tatil bi yerde takıl 6-7 ay sertifikan gelene kadar, sertifikayı al, 60 dan aşağı maaş almazsın. Benim arkadaşım 40 alıyor, 10k da yemek kartı alıyo 2 gündüz 2 gece 2 off resmi gübler 2x veriyo, 12 saat olması kötü ama oturuyosun, emir veren yok, askerliğini yapsa 56k maaş 14k yemek kartı veren 8 10 saatli bi yere gircekti sen düşün.

• Beğen
Reaksiyonlar: ism0
Sabuncu, çorapçı, pompacı, parfümcü, çeşitli depolar, metal kesim fabrikası, tekstil derken baya bi yerde çalıştım.

8 saat iş ararsan 3 vardiya olur, haftada 1 vardiyan değişir, iznin yok, şanslıysan pazarın, değilsen random 1 günün izin günü olur. Maaşı 35+ dır.
9 saat iş ararsan cumartesi yarım gün gidersin, dünyanın en bktn işi maaşın asgaridir, şanslıysan 40+ alırsın.
10 saat iş ararsan en güzelide budur, tek vardiyadır, cumartesi pazarın tatildir, resmi günlerin tatildir, genelde asgarinin 3-4 gömlek üstünü verirler.

Amelilikte sevdiğin iş yoktur ama ortam ara, yeni arkadaşlar hedefler koy kendine, daha önce çalıştığın hangi meselek seni sardıysa ona yönel, ben depo sektöründe kafa adamlar gördüm, işi de çözdüm, hepsi aynı mantık gidiyor, ama sonu yok uçsuz bucaksız amelelik,

Her iş kötüdür ama benden sana bi kardeş tavsiyesi yapmadıysan askerliğini yap, git gel, güvenlik sertifikanı çak, cumartesi pazar tatil bi yerde takıl 6-7 ay sertifikan gelene kadar, sertifikayı al, 60 dan aşağı maaş almazsın. Benim arkadaşım 40 alıyor, 10k da yemek kartı alıyo 2 gündüz 2 gece 2 off resmi gübler 2x veriyo, 12 saat olması kötü ama oturuyosun, emir veren yok, askerliğini yapsa 56k maaş 14k yemek kartı veren 8 10 saatli bi yere gircekti sen düşün.
biriktirdiğim parayla aldım onu tek kartın gelmesi kaldı valla herşeyi denedim fırında çalıştım kuyumcuda çalıştım tarlada amelelik yaptım garsonluk yaptım denedim ama işte hayat gerçekten zormuş ve bunun farkınada varmak er yada geç gerekiyo bununda devamını getirmek gerekiyo umarım herkes istediği vaziyete gelir ve düzlüğe çıkar

biriktirdiğim parayla aldım onu tek kartın gelmesi kaldı valla herşeyi denedim fırında çalıştım kuyumcuda çalıştım tarlada amelelik yaptım garsonluk yaptım denedim ama işte hayat gerçekten zormuş ve bunun farkınada varmak er yada geç gerekiyo bununda devamını getirmek gerekiyo umarım herkes istediği vaziyete gelir ve düzlüğe çıkar
Güvenlik işi çok sağlam, hakkında hayırlısı olur, yaşamadıgın kadar mutlu olursun inşAllah hocam.

Çünkü toplum çalışmak için yaşamaya alıştırılmış. Geri kalan her şey için sabır ve şükür.

(uzun olduğu için Aİ ile kısalttım)
Sa,

Öncelikle kimsenin sabah 8 akşam 9 amelelik yapmaktan memnun olduğunu sanmıyorum. Erkekler genelde güçlü görünmek için dışa vurmaz ama çoğu kişi içten içe daha iyi bir hayatı olmadığı için pişmanlık yaşıyor.

İşine severek gidenler ya gerçekten tutkusunu yapıyordur ya da ortamı çok iyidir. Okumadan sevdiğin işi yapmak da zor; marangozluk falan belki ama kimse hobi olarak tesisatçı veya klimacı olmak istemez. Yazılım, doktorluk, pilotluk gibi sevilen meslekler ise hep okul istiyor.

Bir de işin maddi boyutu var. Emeğinin karşılığını alınca mutlu olursun. Mesela Avrupa veya ABD’de insanlar bu yüzden meslek lisesine gidip tesisatçı vs. oluyor; çünkü orada el işçiliği çok değerli ve aldığın maaşla geçim derdin olmuyor.

Sana üç tavsiyem var:

1. Yurt dışı imkanını zorla: Oraya gidip bir mesleki eğitim alabilirsin. Haftalık 40 saat çalışsan bile aldığın para değerli olduğu için motive olursun. Birkaç ay çalışıp yemenden içmenden kısmadan, şunun gibi bir araba alabiliyorsun. Emeğinin karşılığını almak insanı tatmin eder, ruhunu yormaz.

2- YKS'ye tekrar asıl: Reis daha 20 yaşındasın, yolun başındasın yani. Millet kaç yaşında tekrar giriyor sınava. Sevdiğin işi yapmak için bir kez daha dene şansını bu sayede sürünmesin amele gibi ayrıca insan sevdiği işi yaparken daha mutlu olur

3- Rahat bir işe bak: Diğerleri’ni yok yapmam veya yapamam dersen son tavsiyem en azından seni köle gibi çalıştırmayacak, kafanı çok yormayacak rahat ve iyi bir iş bulmaya odaklan.

özel sektör yerine devlete girmeyi dene iş yükü daha hafif ve haftasonu sana kalır ama bunun içinde kpss çalışman lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,184
Üyeler
194,190
Son üye
Canomerfaruk
Geri