Afacan Dennis
80+
- Reaksiyon skoru
- 160
9070xt den 5080 e geçtim 9070xt cok güzel oyun için fantezi arayıp cebinizi boşaltmayın dünya fark yok arada rtx e takmıyosanız 
Kart hoş ama adı ve bilinirliği yok yani bunu alana kadar Astral alır zaten üst seviye kart bakanASTRAL dengi bir karttır. Piyasaya yanlış hatırlamıyosam 105 civarından girdi 100e düştü 95e düştü şuan 91k değerlendirmek isteyen değerlendirebilir.
Gelde anlat hocam fanboylara. 5060Ti 16 GB modeline 27 28 vereceğime 32 33e düşen 9070XT yi tercih ederim olmazsa 26 27 ye 9070 tercih ederim. Tek alınabilir kart 5070Ti nvidia isteniyorsa özellikle.9070xt den 5080 e geçtim 9070xt cok güzel oyun için fantezi arayıp cebinizi boşaltmayın dünya fark yok arada rtx e takmıyosanız![]()
Gurmeler bilir be hocamKart hoş ama adı ve bilinirliği yok yani bunu alana kadar Astral alır zaten üst seviye kart bakan![]()
Yurt dışında da baktım birçok ülkede hiç stok yok hatta siyahı bile yok. Beyazını bi bulsam ah. Firmayla görüşmek gerek belki olumlu yanıt verirlerBeyazı varda TR de satan yok hocam. Aslında bu firma colorful kartları getirtiyor arayıp talep falan edilse bence getirirler.
Cidden denemelik bir posta getirtebilirler. Beyaz olduğu için siyahından daha çok talep göreceğini düşünüyorum.Yurt dışında da baktım birçok ülkede hiç stok yok hatta siyahı bile yok. Beyazını bi bulsam ah. Firmayla görüşmek gerek belki olumlu yanıt verirler
Kesinlikle fantezi ben aldıktan sınra 9070xt nin fp nin dibi oldugunu düşünüyorum 5080 inde beklentimin altında kart oldugunu gördüm mfg olup 6x falan dayıyosun wukongdur crimson deserttir olayı o saf güçte arasaki farklı gözle bariz hissedemiyosunGelde anlat hocam fanboylara. 5060Ti 16 GB modeline 27 28 vereceğime 32 33e düşen 9070XT yi tercih ederim olmazsa 26 27 ye 9070 tercih ederim. Tek alınabilir kart 5070Ti nvidia isteniyorsa özellikle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Gurmeler bilir be hocamAma yalan konuşmaya da gerek yok astrali sarı sitede satmaya kalksan çok daha hızlı alıcı bulursun.
Katılıyorum hocam. Bu mübarek nvidia muhtemelen bu vram artışlarını SUPER serisinde planladı. Ram fiyatlarıda artınca patladılar.Bence hali hazırdaki piyasada RTX 5080 pek mantıklı değil. Özellikle 5080 nezdinde vram'in 16GB ile sınırlandırılmış olması 2025 model tepe seviye bir karta hiç yakışmıyor. Haliyle uzun süredir 4K kullanıcısı olarak %10 - %15 civarı bir performans farkı için %25+ bir fiyat farkı ödemek bana pek mantıklı gelmiyor.
Markaya veya çok ekstrem soğutmalara ekstradan fark ödemek ise hiç hiç mantıklı gelmiyor. X marka ile Y marka arasında uzun ömürlülük ve performans farkları özellikle RTX 5000 serisinde standartlaşan tasarımlar sebebiyle iyice önemsiz hale geldi bence. Zaten 5000 serisi, olgunlaştırılmış 4000 serisi gibi davrandığı için çok iyi şekilde UV ve OC olabilyor. En basic soğutmalı kartı bile 65 derecenin altında tutabilmek mümkün.
Eğer ille tepe seviye kartlara gidilecekse, 3 sene garantili olan ve ikinci elde satması daha kolay olan kartlara yönelmekte fayda var.
VarKart hoş ama adı ve bilinirliği yok yani