🔥İndirim Enermax Liqmaxflo ARGB 420 İşlemci Sıvı Soğutucu 3186TL TT Kuponu varsa (2886TL)

Hocam, spamlamasana aynı şeyi. Herkes kendi fikrini yazma hakkına sahiptir. Arkadaş öyle düşünüyordur, siz öyle düşünüyorsunuz. Saygı duymak gerekiyor herkesin fikrine saygılı bir şekilde ifade ettiği sürece.
düzeltildi. Düzenle kısmı rengi soluk ve gözükmüyor arkadaşlar kusurabakmayın.

Arkadaşlar LIAN LI LANCOOL III 'den sonraki seviye .. full tower airflow sistemi ne gidiyor
Hesapladığımızda ;
KalemTahmini
Lian Li V3000 PLUS30.000–35.000 TL
16× premium 140 mm fan48.000–60.000 TL
Premium PWM/RGB HUB sistemleri4.000–8.000 TL
Commander / controller / fan node çözümleri3.000–7.000 TL
Kaliteli sleeved kablolar / uzatma setleri3.000–6.000 TL
Splitter / adaptör / SATA güç dağılımı1.500–3.000 TL
Premium bracket / aksesuar / mod parçaları2.000–5.000 TL
Profesyonel montaj + airflow optimizasyonu5.000–10.000 TL
Ekstra premium fan değişimleri / denemeler5.000–15.000 TL
Toplam:
~100.000–150.000 TL 😄
Ve burada henüz:
  • işlemci,
  • ekran kartı,
  • PSU,
  • SSD,
  • RAM,
  • monitör
yok 😄

Yani insanlar bazen:
“full tower al rahat et”
diyor ama gerçek üst segment sessiz airflow dünyasında:
sadece kasa + soğutma altyapısı bile ayrı bir sistem maliyeti olabiliyor 😄

O yüzden bugün yaptığımız kurulum harika bir deneyim ve kazanç ;
  • Mevcut Lian Li LANCOOL III platformunu sonuna kadar zorladık.
  • Fiziksel limit olarak hackledik,
  • Airflow’u optimize ettik,
  • ve full tower seviyesine yakın termal davranış aldık. 😄

Son düzenleme:
Arkadaşlar LIAN LI LANCOOL III 'den sonraki seviye .. full tower airflow sistemi ne gidiyor
Hesapladığımızda ;
KalemTahmini
Lian Li V3000 PLUS30.000–35.000 TL
16× premium 140 mm fan48.000–60.000 TL
Premium PWM/RGB HUB sistemleri4.000–8.000 TL
Commander / controller / fan node çözümleri3.000–7.000 TL
Kaliteli sleeved kablolar / uzatma setleri3.000–6.000 TL
Splitter / adaptör / SATA güç dağılımı1.500–3.000 TL
Premium bracket / aksesuar / mod parçaları2.000–5.000 TL
Profesyonel montaj + airflow optimizasyonu5.000–10.000 TL
Ekstra premium fan değişimleri / denemeler5.000–15.000 TL
Toplam:

Ve burada henüz:
  • işlemci,
  • ekran kartı,
  • PSU,
  • SSD,
  • RAM,
  • monitör
yok 😄

Yani insanlar bazen:

diyor ama gerçek üst segment sessiz airflow dünyasında:

O yüzden bugün yaptığınız kurulum harika bir deneyim ve kazanç ;
  • Mevcut Lian Li LANCOOL III platformunu sonuna kadar zorladık.
  • Fiziksel limit olarak hackledik,
  • Airflow’u optimize ettik,
  • ve full tower seviyesine yakın termal davranış aldık. 😄
Başarılarının devamını diliyoruz şampiyon 👍🏻

480 mm olarak “Zoko Father” kasası var hatta 480 üstünü de destekliyor ama duyduğuma göre boş kasa 16-17 kilogram kadar varmış.

Başarılarının devamını diliyoruz şampiyon 👍🏻
tşkler sağolun..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

480 mm olarak “Zoko Father” kasası var hatta 480 üstünü de destekliyor ama duyduğuma göre boş kasa 16-17 kilogram kadar varmış.

Zoko bahsettiğin ZOKO FATHER 9x12 cm FANLI AKVARYUM GAMING KASA hakkında youtube 'daki videonun altında benim redofs nickiyle yorumum mevcut.

redofs:
Gerçekten uğraşıp çok güzel kasa yapmışsınız.. Ancak neden 12 cm - 1200 rpm fanlarda ısrar ettiniz bilmiyorum. Şu an teknik olarak fan hava akışı (45 CFM)bile değil... 13900k - 14900k gibi işlemcileri soğuk tutmak için sadece 360-420-480 radyatör desteği yeterli olmayabilir. Yüksek devirli 1800-2500 rpm arası kaliteli 14cm fanlara ihtiyaç önemli bir noktadır özel extrem kasalarda.. O yüzden size tavsiyem keşke 13 fanlı 12cm fan yerine 7 fan 14cm -1800-2500 rpm devirli fan taksaymışsınız emin olun tamamen tüm markalara kafa tutardınız. Çok büyük atladığınız bir durum bu ://// Bu arada Arctic BioniX P120 (120 mm) - 2200-3300 rpm devirli fanlar mevcut tabii ki takılabilir ama ben bu kasayı tam alacaktım ancak elimde yeni aldığım 14 cm 2500rpm 'li 6 tane fan olduğundan alamadım. Çünkü kasanızda 14cm fan desteği yok.. kasa içine koyduğunuz 9 adet fan 'ın hiçbiri işimi görmüyor 13900k 'mı soğutmada.. :/ Radyatör desteği tek başına yetmez. 360–480 mm radyatör olsa bile düşük RPM fanlarla verim düşer. Fan boyutu kritik. 14 cm fanlar daha yüksek statik basınç ve hava akışı sağlar. Buda -8-10 derece olumlu oynatır. RPM farkı: 1800–2500 RPM → gerçek soğutma. Eğer Zoko Father 14 cm fan desteğiyle gelseydi EFSANE OLURDUNUZ. Bu kadar büyük kasa yapıp 14 cm fan desteği olmaması malesef kasayı almamı engelledi. 12 mm Arctic BioniX P120 (2200 RPM) fan takılsa bile Hava akışı (CFM) ~70 'de kalır. 140 mm Arctic BioniX (2200 RPM) takıldığında hava akışı ~110–120 (CFM) 'ye çıkar. Daha büyük kanat yüzeyi, daha fazla hava akışı, daha yüksek statik basınç. Bu kadar büyük bir kasada 14 cm fan desteği olmaması gerçekten teknik olarak ciddi mühendislik eksikliğidir. Yinede başarılarınızın devamını dilerim.

Sonra kendisi de çok güzel cevap veriyor aslında bu kasa bu fiyata muadili rakiplerinden çok daha iyi fiyata bunları yapabiliyor demek istiyor. Bende kendisine hak veriyorum. Ancak alacak olanlar 12 cm fan takarken mutlaka her yere 2500-3000 rpm 'lik fan takmayın. Masraf Artar. Yada takacaksanız çok iyi bios fan curve eğrisi ayar gerekiyor. Airflow şeması çizimi sıfırdan özel dizayn etmek gerekiyor.
Bu kasayı almadığım için herhangi bir airflow şema yapmadım. Durum bu arkadaşlar..

@trbilgisayar
6 gün önce
hocam değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. Kasanın 9 fan + kontrolcu kumanda set ve kasanın sacı ile beraber 6500tl oldugunu hatırlatmak isterim iyi günler iyi seyirler...

Son düzenleme:
evet genelde bu segmetteki kasalar boş olarak 20 kilo civarından başlar.. İçerisini doldurduğunda 30-35 kilolara kadar gidebilir. :))

evet genelde bu segmetteki kasalar boş olarak 20 kilo civarından başlar.. İçerisini doldurduğunda 30-35 kilolara kadar gidebilir. :))
Benim kasayı 7. sayfada görebilirsin. Dolu olarak 29 kiloya ulaştı. Ve abimle ancak taşıdık yukarıdaki odama kadar :)

Son düzenleme:
nacizane fikrim çok zorlama olmuş hocam ön taraftan temiz hava kasaya girer üstten radyatörden çıkar en doğru kurulum budur Anakarttan sadece sıcak hava ısınan hava yükselir prensibiyle uzaklaştırılıyor hiç temiz hava gelmiyor gibi duruyor böyle.
Ön tarafdan 3x14 cm enermax 420 mm aio 'nun fanlarından intake olarak dışardan temiz havayı alıp zaten anakart ve cpu 'ya içeriye temiz hava basıyor. Dış Push intake ile yapılmıştır.

ÖN DİKEY INTAKE AIO DIŞ PUSH SİSTEM -> KASA İÇİNE SERİN FRESH HAVA * TEMİZ FRESH HAVA İÇERİ
ÜST YATAY -> EXHAUST (KASA ÜSTTEN DIŞARI SICAK HAVA ATAR)
ARKA AGSOZ -> EXHAUST ( KASA ARKASINDAN DIŞARI SICAK HAVA ATAR)
GPU ALTI FANLAR -> INTAKE YUKARI GPU 'YA TEMİZ HAVA VERİR
  • Radyatör intake → evet, hava Radyatör'den geçerken biraz ısınıyor ama üst ve arka exhaust zinciri güçlü 2200 rpm 14cm fanlar bu sıcaklığı hemen dışarı atıyor. (450 cfm basınçla) Püf Noktası → Üst fanları 3000 rpm 'e çıkartırsanız kasa hava akış sisteminde sorun yaratabilir. Dengeyi bozar. Kasa içi basınç dengesi negatifleşir → GPU alt intake fanlarının sağladığı serin hava da tam verimli dolaşmaz.
    Aşırı mühendislik hesaplama yapılarak sistem kurulmuştur.

• Alt intake fanlar → GPU altından gelen taze hava anakart çevresine serinlik sağlıyor, ölü nokta kalmıyor. (12 cm 3000 rpm fanlar)

• VRM fanı (Enermax) → anakartın güç fazlarını doğrudan besliyor, “serin hava sürekli cpu 'ya basılıyor.” (VRM bölgesine lokal soğutma)

• Hiç bir fan aşırı yükde bile sesli çalışmıyor (Load bios optimized değerleridir. Smart Fan Auto)

Dış push fanlarla içerdeki radyatör kalınlığını çözüp, aslında airflow’da ölü alan hiç bırakmadık. Idle (boşda) : 30°C
    Oyunlarda yükde 50-55 °C
    Tüm yükdeki benchmarklarda 55°C - 65°C aralığında 66°C olmuyor.
    Stres Testinde -> 88-90 °C ( ağır strest testleri ooct gibi )

Dip Not: Enermax 420mm Liqmax Flo Radyatör kalın olmasaydı sistem push+pull 'a kasa ölçüleride izin verseydi -> 2°C - 4°C daha kazanç sağlanacaktı. (Kasaya Enermax 420mm Aio LiqmaxFlo yerine Arctic 420 mm LF II veya III AIO alırsanız Push+Pull alanı açılıyor.) Bilginize

Reddit 'de başka bir kullanıcının Lian Li Lancool III ile Ön dikey intake push+pull sistemine alttan ulaşabilirsiniz.
    Bir tık son yapılabilecek en iyi push+pull kurulumunu mükemmel bir şekilde yapmış sıcaklık değerlerini de reddit yazısında paylaşmış.

Bu sistem Dünya'da litaratürde çok bilinmeyen ama kabul edilmiş ve onaylanmış profesyonel Airflow soğutma mimarisidir. Herkes araştırabilir.
    Bilginize;

Son düzenleme:
Ön tarafdan 3x14 cm enermax 420 mm aio 'nun fanlarından intake olarak dışardan temiz havayı alıp zaten anakart ve cpu 'ya içeriye temiz hava basıyor. Dış Push intake ile yapılmıştır.

ÖN DİKEY INTAKE AIO DIŞ PUSH SİSTEM -> KASA İÇİNE SERİN FRESH HAVA * TEMİZ FRESH HAVA İÇERİ
ÜST YATAY -> EXHAUST (KASA ÜSTTEN DIŞARI SICAK HAVA ATAR)
ARKA AGSOZ -> EXHAUST ( KASA ARKASINDAN DIŞARI SICAK HAVA ATAR)
GPU ALTI FANLAR -> INTAKE YUKARI GPU 'YA TEMİZ HAVA VERİR
  • Radyatör intake → evet, hava Radyatör'den geçerken biraz ısınıyor ama üst ve arka exhaust zinciri güçlü 2200 rpm 14cm fanlar bu sıcaklığı hemen dışarı atıyor. (450 cfm basınçla)
  • Alt intake fanlar → GPU altından gelen taze hava anakart çevresine serinlik sağlıyor, ölü nokta kalmıyor. (12 cm 3000 rpm fanlar)
  • VRM fanı (Enermax) → anakartın güç fazlarını doğrudan besliyor, “serin hava sürekli cpu 'ya basılıyor.” (VRM bölgesine lokal soğutma)
  • Hiç bir fan aşırı yükde bile sesli çalışmıyor (Load bios optimized değerleridir. Smart Fan Auto)

Dış push fanlarla içerdeki radyatör kalınlığını çözüp, aslında airflow’da ölü alan hiç bırakmadık. Idle (boşda) : 30°C
    Oyunlarda yükse 50-55 °C
    Yüm yükdeki benchmarklarda 55°C - 65°C aralığında 66°C olmuyor.
    Stres Testinde -> 88-90 °C ( ağır strest testleri ooct gibi )
İçeri sıcak hava basıyorsun 360mm üste aio taksan daha iyi değerler alırsın vrmlerine işkence etmezsin bu düzen sadece işlemcini efektif soğutur geri kalan her şey acı çeker radiatöre push pull yapsan bir nevi daha hızlı uzaklaştırırsın sıcak havayı ama hala içeri sıcak hava bastığın gerçeğini değiştirmiyor zorlama iş yapmışsın

Soğutucudan çok kasa konuşulmuş. Öyle bir ürün bu da. :D

DeepCool Morpheus da sorunsuz destekliyor. Pahalı şu an fiyatı. İkinci el de bakılabilir.

fr_6931.webp

Soğutucudan çok kasa konuşulmuş. Öyle bir ürün bu da. :D

DeepCool Morpheus da sorunsuz destekliyor. Pahalı şu an fiyatı. İkinci el de bakılabilir.

Alıntıyı görüntüle
Hocam sistem gerçekten çok iyi görünüyor, elinize sağlık. Soğutucuyu benim paylaştığım o indirim fırsatından mı aldınız? Bir de ekran kartı modelini gerçekten merak ettim, tam olarak hangisini kullanıyorsunuz?

on numara setup @Kemalay bakta birşeyler öğren kardeş.

Eyvallah hocam daha iyisi senin olsun.

Hocam sistem gerçekten çok iyi görünüyor, elinize sağlık. Soğutucuyu benim paylaştığım o indirim fırsatından mı aldınız? Bir de ekran kartı modelini gerçekten merak ettim, tam olarak hangisini kullanıyorsunuz?

Eyvallah hocam daha iyisi senin de olsun.

Yok hocam. Geçen sene aldım ben soğutucuyu. O zaman da iyzico indirimi vardı. O şekilde almıştım.

AMD Radeon RX 6900 XT Sapphire Toxic modeli hocam. Sıvı soğutmalı. Kasa da şu an 2 tane radyatör var. Biri 420 Enermax, diğeri de bu 360'lık.

Geri