Maksimum 60k Bütçe ile Sistem Toplama

Reaksiyon skoru
150
Bütçe
60000
Merhaba, başlıkta da göründüğü üzere maksimum 55-56k, taş çatlasın 60K'ye (toplam taksitin en en en fazla 6.500 TL olması gerekiyor) sistem toplamak istiyorum. Masaüstü olarak benim ilk kasam olacak. O yüzden olabildiğince beni uzun süre götürecek bir sistem istiyorum. Ancak donanımsal olarak yeterli bilgiye sahip değilim. Mesela hangi anakart hangi ekran kartıyla uyumludur? Mesela o anakart hangi işlemciyle uyumlu ya da işte işlemciyi seçtim, hangi anakart olmalı vs. vs. Bir sürü parametre var kafamda ve ilk seferim için biraz yardım almak istedim.

Son cuma İncehesap aracılığı ile gaming gecesinde bir sistem hoşuma gitti, aldım ancak iptal ettim siparişi (bu sistem, 47.999 TL idi) çünkü aylık taksitte 300 TL daha fazla vererek B650M anakart + 1 TB SSD (bu sistem, 51.999 TL idi) alabileceğimi fark ettim hazır sistemlerin arasında. İlk kasam olacağı için ve ilk gaming gecesi takibim olduğu için bir heyecanla 1 haftayı heba etmiş oldum.

Ekran kartı tarafında tercihim NVIDIA. Sebebi ise gerçekten AMD ekran kartlarından korkuyorum. NVIDIA ise yazılım tarafında kendini çok hızlı ve emin adımlarla geliştiriyor. Biliyorum bu fiyata belki RTX 5070 ya da RTX 5070 Ti eşiti RX 9070 XT ile sistem kurulabilir belki. Ama tedirgin bir şekilde olmaktansa rahat olmayı tercih ediyorum.

Sizce hazır sistem mi almalıyım yoksa kendim parça parça mı toplamalıyım? Bu bütçede bahsini ettiğim sistemlerden daha iyisini toplayabilir miyim? Eğer evet ise neler önerirsiniz? Tamamen sizlerin elindeyim.

Bu arada kendim parçaları alıp monte edebilirim, sorun yok, elimin yatkın olduğunu düşünüyorum. (Her tür oyunu oynuyorum. Çoğunlukla FPS BF6, CS2, Delta Force gibi.)

Son düzenleme:
57.500tl
İndirimsiz fiyatlar bunlar ama indirim kovarlarsan daha iyi fiyata alırsın.
Attığın sistemden farkı. 16 GB 6000 MHz CL36 ram. 7600x işlemci. 750w güç kaynağı. ve cok daha iyi işlemci soğutucu ve msi kasa hem daha büyük iç hacim hem de bileşen uyumluluğu açısından daha iyi SEGOTEP axe göre

Son düzenleme:
57.500tl
Attığın sistemden farkı. 16 GB 6000 MHz CL36 ram. 7600x işlemci. 750w güç kaynağı. ve cok daha iyi işlemci soğutucu ve msi kasa hem daha büyük iç hacim hem de bileşen uyumluluğu açısından daha iyi SEGOTEP axe göre

İlginiz için teşekkür ederim. Ancak beni yanlış anlamayın bilgisiz olduğumu söyledim. İlk kasam olacağı için ve böyle yılda bir falan sistemlere bakarken AMD ekran kartlarının kronik sorunlarının olması ve sürücü sorunlarının olmasını söylemelerinden dolayı ister istemez anti sempati oluşuyor. Bir de NVIDIA tarafında oyunlara optimize bakımından çok daha seri olduğunu duyuyorum görüyorum o yüzden NVIDIA ekran kartı tercih ediyorum. Konuda bundan bahsetmemişim benim hatam. Ama yine de varsa bir görüşünüz seve seve dinlerim. Başka arkadaşlar da bakıp yorumlayabilirler.

Başka sistem önerisi olanları elbette dinlemek isterim.

57.500tl

Hocam bahsettiğiniz sistemin aynısını toplama ya da hazır alma niyetim var ancak sadece ekran kartı msi 5060 ti 16gb düşünüyordum, bu söylediğim şekilde uyumsuz mu olur ekran kartı ile işlemci arasında besleme problemi yaşanır mı? 55 60 arası bütçe ile sistem toplamak veya hazır satın almak istiyorum toplamak mı almak mı daha mantıklı karar veremedim kendim topladıgımda 70klara cıkıyo ama hazır sistemler daha ucuz oluyor yardımcı olabilri misiniz?

İnce Hesapta OEM paketlere göz atmanızı tavsiye ederim diğer sitelere kıyasla ucuz paketler bulunuyor ama ne tarz oyunlar için alicaksiniz örneğin cs2 tarzı fps oyunlarımı yoksa RDR2 tarzı GPU yoran hikayeli oyunlar mı ? 2. Si için şöyle bir pc öneririm https://www.incehesap.com/ser-ce-oem-paket-fiyati-35558/
Eğer 1. Seçenek içinse 5060 alsanda fazlasıyla yeterli olur

İnce Hesapta OEM paketlere göz atmanızı tavsiye ederim diğer sitelere kıyasla ucuz paketler bulunuyor ama ne tarz oyunlar için alicaksiniz örneğin cs2 tarzı fps oyunlarımı yoksa RDR2 tarzı GPU yoran hikayeli oyunlar mı ? 2. Si için şöyle bir pc öneririm https://www.incehesap.com/ser-ce-oem-paket-fiyati-35558/
Eğer 1. Seçenek içinse 5060 alsanda fazlasıyla yeterli olur
Aslında çoğunlukla CS tarzı oyunlar oynuyorum işte Delta Force vb. ama bunun sebebi iyi bir bilgisayarımın olmaması. Muhtemelen iyi bir bilgisayar sahibi olduğumda da AAA oyunlara da merak salacağıma inanıyorum.

O zaman 2. Seçenek sizin için daha iyi olur. 5060Ti 16Gb ekran kartı fiyat performans olarak en iyisi gibi gözüküyor sizin için. 7500F te yeterli gelicektir. ilerde bütçeniz müsait olursa da bi 16 gb ram daha takarsınız sisteminize.

O zaman 2. Seçenek sizin için daha iyi olur. 5060Ti 16Gb ekran kartı fiyat performans olarak en iyisi gibi gözüküyor sizin için. 7500F te yeterli gelicektir. ilerde bütçeniz müsait olursa da bi 16 gb ram daha takarsınız sisteminize.
Sizce PSU 750W olsun diye +600 TL miydi neydi ekleme yapmak iyi olur mu? Dün bu sistem de indirime girmişti çok sonradan farketmiştim. Haftaya cumayı bekleyeceğim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Xreq
Sizce PSU 750W olsun diye +600 TL miydi neydi ekleme yapmak iyi olur mu? Dün bu sistem de indirime girmişti çok sonradan farketmiştim. Haftaya cumayı bekleyeceğim.
Yani daha bilgili bir Arkadaş yazarsa daha iyi olur . İşlemcinin tdp Watt değeri ile ekran kartının Watt tdp değeri 750W ye kadar cıkıcağını sanmıyorum.600W yeterli gelicektir

Yani daha bilgili bir Arkadaş yazarsa daha iyi olur . İşlemcinin tdp Watt değeri ile ekran kartının Watt tdp değeri 750W ye kadar cıkıcağını sanmıyorum.600W yeterli gelicektir
Olabildiğince sınırlarımın içerisinde kalarak gelecek zamanları da düşünerek davranmaya çalışıyorum. İleride bir işlemci değişimi belki, ekran kartı vs. daha iyi olabilir diyerekten.

Olabildiğince sınırlarımın içerisinde kalarak gelecek zamanları da düşünerek davranmaya çalışıyorum. İleride bir işlemci değişimi belki, ekran kartı vs. daha iyi olabilir diyerekten.
Öyle bir durum düşünüyorsanız evet dediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Yanlış bilmiyorsam şu anlık ekran kartınızın maksimum tdp Watt gücü 180, işlemcinin ise Tdp Watt gücü 65 olması lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,776
Üyeler
195,726
Son üye
Livan
Geri