Valorant Oynarken Siyah Ekran ve Amd Driver Çökmesi

stalkerT

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar,

AMD Radeon Adrenalin 26.5.1 sürümünü güncelledikten sonra sistemimde özellikle Valorant oynarken siyah ekran ve driver çökmesi problemi yaşamaya başladım. Sorunun ekran kartından mı, sürücüden mi yoksa başka bir bileşenden mi kaynaklandığını anlayamadım, fikirlerinize ihtiyacım var.

Sistem özellikleri:

• Ryzen 5 7600
  • AMD Radeon RX 7700 XT

• Yaşanan sorun:
    • Valorant oynarken oyun bir anda donuyor
    • Ardından oyun kapanıyor ve ekran siyah oluyor
    • Bu sırada kasa çalışmaya devam ediyor
    • Klavye ışıkları yanık kalıyor
  • Bir olayda “sürücü çöktü / yeniden başlatıldı” benzeri bir uyarı aldım. Ayrıca aygıt yöneticisinde “AMD Radeon Graphics” bir süre hatalı görünmüştü, sistem yeniden başlayınca düzeldi.

Şu ana kadar denediklerim:
    • DDU ile temiz driver kurulumu (birkaç kez)
    • Güncel ve eski AMD sürücülerini deneme
    • Windows güncellemelerini kontrol etme(güncel) DxDiag üzerinden kontrol ettiğimde ekran kartı normal görünüyor ve “sorun bulunmadı” yazıyor.
    • Benzer sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba arkadaşlar,

AMD Radeon Adrenalin 26.5.1 sürümünü güncelledikten sonra sistemimde özellikle Valorant oynarken siyah ekran ve driver çökmesi problemi yaşamaya başladım. Sorunun ekran kartından mı, sürücüden mi yoksa başka bir bileşenden mi kaynaklandığını anlayamadım, fikirlerinize ihtiyacım var.

Sistem özellikleri:

• Ryzen 5 7600
  • AMD Radeon RX 7700 XT

• Yaşanan sorun:
    • Valorant oynarken oyun bir anda donuyor
    • Ardından oyun kapanıyor ve ekran siyah oluyor
    • Bu sırada kasa çalışmaya devam ediyor
    • Klavye ışıkları yanık kalıyor
  • Bir olayda “sürücü çöktü / yeniden başlatıldı” benzeri bir uyarı aldım. Ayrıca aygıt yöneticisinde “AMD Radeon Graphics” bir süre hatalı görünmüştü, sistem yeniden başlayınca düzeldi.

Şu ana kadar denediklerim:
    • DDU ile temiz driver kurulumu (birkaç kez)
    • Güncel ve eski AMD sürücülerini deneme
    • Windows güncellemelerini kontrol etme(güncel) DxDiag üzerinden kontrol ettiğimde ekran kartı normal görünüyor ve “sorun bulunmadı” yazıyor.
    • Benzer sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
DDU dan sil 26.1.1 stabildi sanırım

oto olarak diger yeni sürüme atıyo bundan önceki sürümdeydim normalde simdi en yeni sürüme gelmiş
1778365226817.webp

buradan kapat

Alakası yok kesin çözüm önerdim
bu fiyatta 5060 kullanmak mı kesin çözüm yapmayın lütfen rx 6800 var sistemde belki 5 kere wattman yemedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu fiyatta 5060 kullanmak mı kesin çözüm yapmayın lütfen rx 6800 var sistemde belki 5 kere wattman yemedim
elimde 2 adet daha sistem var 7800x3D b580 ve 7800x3D 5070 olarak bu sistemide yükseltip 7800x3D 9070xt ye çeviricem 3 platformuda deneme amaçlı tutuyorum güncel driver ve yazılım sorunlarıyla ilgileniyorum test ediyorum sistemleri amd hala sorunlu doğru fakat eskisiyle bir değil

kapattım dduyla kaldırıp kuruoz dimi
ddu ile kaldır o tekrar açılacak eski driveri kurduktan sonra tekrar kapat ayarlardan orayı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bi kere yiyince yine yersin özellikle online ve sürekli güncelleme alan oyunlar oynuyorsan
neden bu kadar eminsiniz 1.5-2 yıldır 5-6 kere wattman yedim çünkü bundan öncede 5500xt vardı bu sistemde onunla birlikte 10 15i geçmez yediğim wattman amd son kullanıcıdan ziyade biraz teknik bilgi istiyor

Geri