Samsun55Kuzey
80+
- Reaksiyon skoru
- 39
A56 da alınabilir tabi ama ailenin ne amaçla kullanacağı da onemli. Mesela neden A36 olmazın bir cevabı var mı? Ya da S25 FE neden alınmıyor? Tam olarak A56 nin nedeni de önemli. Mesela A36 da alınabilir bir cihaz gibi.NFC konusunda ben tam emin değilim ama bu 3-5 sene içerisinde bir gelişme olur da nfcli telefon isterlerse diye bu özelliğin olmasını istiyorum. Çünkü durumu yapay zekaya da sordum ve şuan kullanım alanı fazla olan bir özellik değil. Sadece babam işi gerektirdiği için almıştı. Ama ileride bir şeyler için zorunlu kılarlar mı ya da belki bir işe girersem oradan isterler mi emin değilim bu konuda. Bunun dışında marka model konusunda biraz çekincem var. Ben Everest markasının 5'li setini alıp uzun yıllar kullanmış biriyim. Mouse ve kulaklık 1 yıl belki biraz daha uzun süre kullandım. Klavye 3 yılı görmüştü ve mouse pad'de aynı şekilde. Hatta içinden çıkan hoparlörü paketinden çıkarmamıştım. 6-7 yıl sonra televizyonun hoparlörü bozuldu ve şuan Everest'in ürününü kullanuyoruz. Ve 2-3 senedir bizi götürüyor. Hatta bilgisayar için bu 7-8 yılda sadece iki kere kulaklık aldım. Birisi James Donkey 710 diğer ise Havit. Yani "iyi bilinen marka"= "kesinlikle iyi ürün" veya "çok bilinmeyen marka"= "kötü ürün" gibi bir düşüncem yok. Şunu da biliyorum ki çoğu ürün zaten Asya'da üretilip, üzerine marka basılarak satılıyor. İşte burada hangisi kötü hangisi iyi ayırmak zor. Bir de garanti/servis durumu var. Mesela Samsung'dan monitör aldım ve ikinci ayında sıkıntı çıktı ve direkt değiştirdiler. Aynısını diğer markalar da yapar mı bundan emin olamıyorum. General Mobile telefonlarını toplamda 8 sene civarı kullandım. Ve bu markanın ilk aldığım ürünü 2. senesinde problem çıkarmıştı ve gönderdiğimde anakartı değiştirmişlerdi. Acaba hala aynı şekilde iş yapıyorlar mı merak ediyorum. Çünkü bilgisayar tarafını biraz da olsa takip ediyorum. Ve bazı firmaların teknik servisini "küçülttüğünü" hatırlıyorum. En azından Asus için sadece İstanbul'da teknik servisi vardı en son. Böyle bir durumda nasıl karar vereceğimi bilmiyorum işte.
Bunun dışında ailem kaliteli bir şey olsun istiyormuş. Samsung A56 almayı düşünüyorlardı. Bunun için ne düşünüyorsunuz ? Ben sade bir telefon taraftarıydım.