AbraForever
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 205
apple dac denedim telefon android olduğundan sesi çok çok kısıyor birde aşırı dip ses yapmıştı.
apple dac denedim telefon android olduğundan sesi çok çok kısıyor birde aşırı dip ses yapmıştı.
Halihazırda dac/amfi, ses kartın yoksa type c olanı al geç.Benim jak ile çok hatta hiç işim olmuyor. Genelde Apple ürünler var bende hep. Direkt typce-c alsam yeterli olmaz mı bu kulaklık özelinde?
https://www.klassegear.com/products/klassegear-cx31993-max97220-ses-karti bu daha güçlü diğerine göre bunu öneririm. Moondrop olanı alabiliyorsan ben kişisel olarak oradan aşağı inmezdim. https://www.akalinmuzik.com/urun/echo-a-32bit-384khz-portable-dac-amp-w-mic-3-5mm gerçi bendeki dac amfiler bunlardan çok daha güçlü ama bu bütçe için konuşuyorum. Eğer jbl'nin kendi type c adaptörü varsa bunları almana gerek yok.hangisini önerirsin 2 seçenek var
Bilgisayarda bir ton elektrik gürültüsü var. Çok normal cızırtı duyman.O konuda bir şey diyemem. @jpegolmazpngolsun Daha bilgili gibi duruyor. Ben deneyimlerime göre yazıyorum, denemediğim şey hakkında bir şey diyemem. Şu an jak versiyonu var ve DAC ile kullanınca bilgisayarda çok dipten gelen o cızırtı gidiyor. Telefonda ise bahsettiğim cızırtı olmuyor.
Yani benim anakartta vardır illa da ne kadar iyidir iyi midir onu da bilmem. https://www.ebay.com/itm/389046136742 Bendeki laptopta olan anakart bu.Halihazırda dac/amfi, ses kartın yoksa type c olanı al geç.
jbl kendi dönüştürücüsü hafif temassızlık yapmaya başladı bi anda kulaklığın sesi gidiyor ondan değiştireceğim yoksa kendi dönüştürücüsünden memnunumHalihazırda dac/amfi, ses kartın yoksa type c olanı al geç.
https://www.klassegear.com/products/klassegear-cx31993-max97220-ses-karti bu daha güçlü diğerine göre bunu öneririm. Moondrop olanı alabiliyorsan ben kişisel olarak oradan aşağı inmezdim. https://www.akalinmuzik.com/urun/echo-a-32bit-384khz-portable-dac-amp-w-mic-3-5mm gerçi bendeki dac amfiler bunlardan çok daha güçlü ama bu bütçe için konuşuyorum. Eğer jbl'nin kendi type c adaptörü varsa bunları almana gerek yok.
Bilgisayarda bir ton elektrik gürültüsü var. Çok normal cızırtı duyman.
Hocam flagship dedikleri aşırı üst seviye anakart 40-50k civarı veya yurtdışında 4-5k dolarlık laptop değilse hiç birine güzel ses çıkışı koymuyorlar. Asus hive çözümü getiriyor bazı anakartlarında bilgisayarın içindeki elektrik gürültüsünden kaçmak için. Onlar bile uğraşmıyor yani.Yani benim anakartta vardır illa da ne kadar iyidir iyi midir onu da bilmem. https://www.ebay.com/itm/389046136742 Bendeki laptopta olan anakart bu.
O zaman her türlü Type-c alıp geçmek lazım. Üst düzey anakart/ses kartı yoksa. DAC falan da yok, jakla da işim olmaz Type-c alıp geçiyorum.Hocam flagship dedikleri aşırı üst seviye anakart 40-50k civarı veya yurtdışında 4-5k dolarlık laptop değilse hiç birine güzel ses çıkışı koymuyorlar. Asus hive çözümü getiriyor bazı anakartlarında bilgisayarın içindeki elektrik gürültüsünden kaçmak için. Onlar bile uğraşmıyor yani.
Elinin altında peçete bulundur. Eğer akıntı olursa zaten müzik, oyun vs dinlerken seste bir farklılık hissetmeye başlayacaksın. O zaman kulağını temizle peçeteyle. Benimde kulaklarım aşırı yağlanıyor. Birkaç saatte bir siliyorum böyle. Eskiden uyku sırasında kulağımda kalınca böyle tıkanmalar oluyordu. Kolonya damlatıp ya da kolonya damlasına değdirip biraz bekleyip süpürge ile vakumluyordum. Kir çözünüp tıkanıklık gidiyor eski ses seviyesine ulaşıyordu.Yani oynuyorum ve terleme sorunu felaket oluyor her yazın sonunda kulaklık pedi yeniliyorumBir de merak ettiğim bir durum var. temizliği nasıl oluyor acaba kolay mıdır? Benim doğuştan kronik orta kulak iltihabım var asla kesin bitmeyen bir sorun. Ansızın akabiliyor vs. hissetmiyorum. Temizliği kolay mıdır o kauçuk mu denir neyse kulak içinde duran kısım?
Bende kulak zarı delik hocam o dediğiniz şey bende çalışmaz hatta çok zararlı bileElinin altında peçete bulundur. Eğer akıntı olursa zaten müzik, oyun vs dinlerken seste bir farklılık hissetmeye başlayacaksın. O zaman kulağını temizle peçeteyle. Benimde kulaklarım aşırı yağlanıyor. Birkaç saatte bir siliyorum böyle. Eskiden uyku sırasında kulağımda kalınca böyle tıkanmalar oluyordu. Kolonya damlatıp ya da kolonya damlasına değdirip biraz bekleyip süpürge ile vakumluyordum. Kir çözünüp tıkanıklık gidiyor eski ses seviyesine ulaşıyordu.
Apple dac eu, nicehck nk1 max, topping audio dx1 ve 12v duvar amfisi kullanan biris olarak gerçek dünyadan deneyimlerimi aktarayım. En temiz sesi apple dac ve dx1 ile alıyorum. Nk1 max biraz renklendiriyor ki bence istenmeyen bir durum. Nk1 maxtaki dac chipi ve amp kombosu, klassenin sattığıyla aynı. Ayrıca bu dac amp kombosu kötü qc ile meşhur, sound floor vs duyarsanız şaşırmayın. Apple dac eu versiyom ise ÇOĞU iem'i beslemek için yeterli. Şimdiye kadar yalnızca seramik sürücülü iemleri beslerken zorlandığını fark ettim. Sesi iyileştirecek şey en başta iyi bir kulaklık olduğu için, bütçenin büyük kısmı kulaklığın kendisine ayrılmalı.Claude şöyle değerlendirdi
Alıntıyı görüntüle
ChatGPT
Alıntıyı görüntüle
Ve gemini
Alıntıyı görüntüle
Yeni macbook neo'nun dahili jak girişi çok başarılı.Hocam flagship dedikleri aşırı üst seviye anakart 40-50k civarı veya yurtdışında 4-5k dolarlık laptop değilse hiç birine güzel ses çıkışı koymuyorlar. Asus hive çözümü getiriyor bazı anakartlarında bilgisayarın içindeki elektrik gürültüsünden kaçmak için. Onlar bile uğraşmıyor yani.
Kemik iletimli kulaklık denedin mi?Bende kulak zarı delik hocam o dediğiniz şey bende çalışmaz hatta çok zararlı bileAma sağ ol teşekkür ederim tavsiye için. Ben de peçete ve az ıslak mendiller oluyor onlarla takılıyorum.
Hayır var olduğundan haberim yok. Muhtemelen pahalıdırKemik iletimli kulaklık denedin mi?
Gözden kaçmış sanırım, bu fiyata bedava. Üzerinde 4 adet ARGB fan ile geliyor 3 reverse, 1 düz.
2500 liraya piyasada zoko, revenge, gameline gibi markalar dolaşıyor hatta 2500 den de pahalılar.
Ayrıca kasa Deepcool CG580 in birebir aynısı haberiniz olsun.
![]()
GIGABYTE C500 PANORAMIC STEALTH GLASS USB 4XARGB ATX Mid Tower Bilgisayar Kasasi | ITOPYA
GIGABYTE C500 PANORAMIC STEALTH GLASS USB 4XARGB ATX Mid Tower Bilgisayar Kasasi En iyi fiyat seçenekleri ile GB-C500P ST ITOPYA'dawww.itopya.com
Asusun üst düzey anakartları harici kaliteli ses çıkışı almak zor. Harici çözümler her zaman daha iyi sonuçlar veriyor. Fiio markasının giriş seviye ürünleri hayat kurtarır. Bütçe azsa kendinden type c girişli modeli almak daha mantıklı.
Masaüstü kullanımda kaliteli bir 3.5mm jack kulaklık ve dac/amfi ikilisinin yerini tutmaz hiçbiri fakat oyun oynuyorsanız ve terleme sorunu varsa iemler kurtarıcı oluyor.
Videoya da yorum atmıştım. Buraya da yazayım denemek adınma aldım. Ben de giriş seviyesi bir anakart var. Yani Realtek HD Audio yöneticisi (en son 2021 güncelleme almış ses kartı var), bilgisayarın önü ve arkasına, düz hali ve içinde gelen y kablo ile taktım. Çok az duyulan ama sabit bir cızırtı vardı.
Elimde ayrıca EPZ TS-01 ses kartı var. Ona takınca düzeldi. Ayrıca ses kalitesi de iyileşti. Yani böyle bir anakartınız varsa, DAC'ını yoksa bence tek başına iyi değil.
BF6 biraz oynadım patlamalar, silah sesleri vb. ayak sesinin önüne geçiyor. Gerçi BF6 ses kasma konularında çok iyi değil. Ayrıca bu ses kartının 7.1 FPS profili var, elbette bu IEM, kendi kullandığım Wraith EvoX göre ucuz ve geride kalıyor. O ayardayken seste de patlama ve cızırdama oldu. Yüksek ses ayarlayınca veya EQ ayarına göre de saçmaladığı oluyor.
Ben yine de kulak aşinalığımdan 1-2 hafta deneyimleyeceğim, ona göre bir şeyler yazarım. Ama alınacaksa kesinlikle Keymo'nun da belirttiği gibi DAC istiyor. Bence KlasseGear DAC'ları biraz pahalı satılıyor. Wraith gerçi stok yok ama benzer DAC'lar ₺600 satılıyor, tabii kargo ile ₺700 oluyorsa gerçi yakın oluyor.
Hatta ben KlasseGear'ın yerinde olsam bu kulaklık ile bir DAC'ı bundle yapar, birim fiyatlarına göre daha uyguna satardım.
Kutu içeriğini de söyleyeyim. Kulaklık, kablosu, yedek 4 tane slikon (kulaktaki orta boyuttaysa, içinden gelenler küçük ve büyük boyut diyeyim bakmadım) genelde çinlilerin bluetooth kulaklıklardaki standart prosedürü diyelim ve y kablo geliyor. Bu arada Wraith EvoX'de Y kablo gelmiyordu, bunu düşünmeleri iyi olmuş. Ama Y kablo ve slikonlar, farklı pakette geliyor. Direkt ürettirilen firmaya, kulaklık için de bu tarz şeyleri aynı paketleme yapılabilir. Yani şeffaf poşetlerde, kablo ise beyaz plastik kokulu poşetten çıkıyor. Tabii önemsiz şeyler sadece markalaşma adına diyorum.
Tasarımda Wraith örnek almalarını pek sevemedim, kadın karakterin sus yaptığı yine sağda ve üstünde belirgin şekilde yazıyor. Keşke yeni siteleri gibi yeşil, mor renkler falanla bir tık daha canlandırsalardı. Ben olsam sonraki üründe sağ kulaklık için o sitedeki yeşil ve zıttı tarafına da pembe güzel bir renk kullanırdım.
Kablosunu pek beğenmedim, bence kablo daha kaliteli tercih edilip ₺1200-1300 falan da satılabilirdi. IEM tarafında çünkü kablo kalitesi de parazit, cızırtı vb. engel olabiliyor. Keza benzer şey sinyalleri düzeltmek için klavye, fare, kulaklık vb. eklenen yuvarlak silindir gibi şeylerde de oluyor. Umarım Wraith'e rekabet amaçlı da ileride IEM kabloları getirirler, pahalılar bence ama müzik işlerinde satılan kablodur falan genelde görsellikten çok müzik, ses perforjmansına etki ediyor. Yani o tarz kabloları da denemek isterim.
Ha bir de kablo kısa bence, Wraith EvoX gibi uzun olabilirdi. Alınacaksa şu tarz bir uzatma kablosu da iş görür belirteyim. Ben de bu kablodan var, denemedim gerçi dediğim gibi biraz kullanayım, hatta elime Apple veya KlasseGear DAC'ları geçerse onlarla da performanslarını yazarım. KEYMO'yu sevsem de bence tamamen net yorum da yapamıyor, taraflı da olmak istemiyor ama işte neyse.
VegGieg 3.5mm TRSS Aux Kulaklık Mikrofon Ses Uzatma Kablosu 2 Metre : Amazon.com.tr: Elektronik
VegGieg 3.5mm TRSS Aux Kulaklık Mikrofon Ses Uzatma Kablosu 2 Metre : Amazon.com.tr: Elektronikwww.amazon.com.tr
Normalde uzun süredir bakıyorum bu ürünlere, sırf denemek için Amazon'dan bugün sabah sipariş verdim, akşamına Ankara'ya getirdiler. Hatta şu an kulağımda takılı. Testleri bu arada biraz H2002P ile de kıyaslayacağım. Çünkü DAC falanla alırsanız en yakın o kulaklık var. Keyfi yüksek paralar da yakamıyorum bu denemelere. O yüzden yakın fiyattaki ₺1000-1500 IEM'ler için bir şey diyemem. Sadece kağıt üstünde Wraith ₺1000 IEM'indew Cx933 mü ne öyle bir çip vardı. O çip bu üründe de varsa belirtmeliler veya yoksa bence ikinci üretimde o tarz bir çiple satmanın çok faydasını görürler. Çünkü insanlar Rampage, Gamepower veya Havit de olsa CMedia ses kartlı 7.1 kulaklık kullanıyorlar, bunun gerisinde kalırlarsa konfor falan da pek işe yaramıyor.
Apple dac eu, nicehck nk1 max, topping audio dx1 ve 12v duvar amfisi kullanan biris olarak gerçek dünyadan deneyimlerimi aktarayım. En temiz sesi apple dac ve dx1 ile alıyorum. Nk1 max biraz renklendiriyor ki bence istenmeyen bir durum. Nk1 maxtaki dac chipi ve amp kombosu, klassenin sattığıyla aynı. Ayrıca bu dac amp kombosu kötü qc ile meşhur, sound floor vs duyarsanız şaşırmayın. Apple dac eu versiyom ise ÇOĞU iem'i beslemek için yeterli. Şimdiye kadar yalnızca seramik sürücülü iemleri beslerken zorlandığını fark ettim. Sesi iyileştirecek şey en başta iyi bir kulaklık olduğu için, bütçenin büyük kısmı kulaklığın kendisine ayrılmalı.
Konudaki kulaklığa gelirsek, kz üretim bandınan çıkmış gibi duruyor. Bir heves, bin tl vermeye değeceğini sanmıyorum. Oyun ve karma kullanım için 1500-2000 arasına çok başarılı, kendini kanıtlamış modeller var. Onları tercih etmenizi öneririm.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Yeni macbook neo'nun dahili jak girişi çok başarılı.